yeter söz milletindir 

adana çık aradan

1. adalet partisinin seçim afişlerinde kullandığı deyişlerden* biridir.

afişlerde kara bir zemin üzerine (herhalde yolsuzluğu simgeliyor) dur işareti yapmış bir sağ el çizimi yer almaktadır.
    (venom, 24.02.2007 23:10 ~ 31.03.2007 00:09)
  2. demokrat parti'nin seçim sloganı olarak kullandığı cümle.

halihazırda bu sloganın geçtiği afişin resmi ne yazık ki nette bulunmamaktadır. tarih vakfı'nda bu afiş bulunuıyormuş. ben de bir arkadaşımdan benim için bu afişin fotoğrafını çekmesi için ricada bulundum. sağolsun kırmadı. şimdi linkini veriyorum, fakat belirtmek gerekir ki afişin küçük bir bölümü makine yüzünden parlamış. fakat flaş kapatılınca da çeken kişinin yansıması durumu söz konusu olduğu için bu haline razı geldik.

http://img517.imageshack.us/...
    (madbrother, 19.05.2007 23:51)
  3. cem uzan'ın "söz milletin olacak" şeklinde haykırmasını beklediğimiz vaat.
    (corvo, 19.05.2007 23:55)
  4. (bkz: http://upload.wikimedia.org/...)
    (wondrous, 22.07.2007 23:03)
  5. 1950 seçimlerinde, demokrat parti'nin seçim kampanyasında kullandığı slogan. cumhuriyetin kuruluşundan itibaren tek parti olmuş, bir nevi yasama ve yürütmeyi tek elde toplamış chp'ye ve büyük şef inönü'ye karşı, adnan menderes'in demokrasiye armağan ettiği cümlecik. türkiye tarihinin en yüksek oy oranı ile başbakan seçilmiştir menderes. tam olarak %56. seçimi kazandıktan sonra, chp'den çok daha baskıcı, ve otoriter bir kıvama gelen dp, chp'nin tüm mallarına el koyduracak, hatta hakkında "yasadışı faaliyetlerini" incelemek için bir komisyon kurduracak, bu komisyona da, partileri kapatma, hatta seçimleri erteleme yetkisi vererek, komisyonun kararlarına itiraz hakkını dahi engelleyecektir. bir nevi istiklal mahkemeleri gibi çalışan bu komisyonun kararları hakkında basında yazı çıkması dahi yasaklanmıştır. aslında o donemde hemen hemen herşey yasaklanmıştır. demokratik yollarla, halkın isteği ile başa geçen dp, bir süre sonra kendi halkına boyunduruk takmıştır, menderes'i de ipe götürmüştür haliyle. menderes'in asılması, laik ve demokratik bir ülke için elbette ki doğru bir karar değildir. tarihimizin yüz karası olarak yerini almıştır. üstelik, sırf asıldığı için, yaptığı onca hata ve zulüm unutulmuş, kahramanlaştırılmıştır. menderes aslında bir bakıma, ipi kendi boğazına kendisi geçirmiştir. defalarca istifaya çağrılmasına rağmen, halktan gelen tepkiyi ve artan direnci görmezlikten gelmiş, baskıyı arttırdıkça arttırmış, en sonunda ismet inönü'ye "şartlar tamam olunca, milletler için ihtilal meşru bir haktır" dedirtmiş, bu da askeriye'yi 1960'da ihtilal aşamasına taşımıştır. merak edenler, tüm bu tarihi dönemi "demirkırat" belgeselinde, pek çoğu bugün artık yaşamayan insanların ağzından dinleyebilir.
    (shiba, 12.11.2007 18:22 ~ 13.11.2007 15:32)
  6. (bkz: selçuk milar/@2182144)
    (syst, 24.06.2008 07:50)
  7. (bkz: yeter söz kapitalizmindir)
    (bkz: yeter söz abd nindir)
    (emigrant, 24.06.2008 08:20 ~ 08:21)