belki ilginizi çeker
  1. · wondrous un şövalyeleri
  2. · çaylaklar
  3. · dördüncü nesil yetenek avcısı
  4. · camel
  5. · arsene wenger
  6. · editörler
  7. · en başarılı yetenek avcıları
  8. · itü sözlük
  9. · editörlük sistemi
  10. · itü sözlük scout ekibi
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · zongul ducks
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · okan bayülgen
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · babaların garip huyları
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · deprem esnasında orgazm olmak
  9. · beyaz masa

yetenek avcısı  

1. 2009 yazar alımı şenliklerinde çaylakların girilerini okuyacak ekibin üyesi seçilmiş, başarılı ispiyon oranlarına sahip yazarlara verilen isim.
    (wondrous, 29.12.2008 15:17)
  2. geçtiğimiz yazar alımlarında gösterdiği çabalar karşılığında altıncı nesil yazar alımlarında gene aktif rol oynayacak, sayısı tam olarak bilinmeyen ispiyoncu güruhunun aldığı yeni sıfat.

bu güruh içinde yer alan ispiyoncular, panel bölümüne eklenmiş çaylaklar sekmesinde rastgele bir şekilde girileriyle birlikte gözükecek(nick ve diğer bilgiler gözükmüyor) çaylak yazarı olmuş veya olmamış şeklinde oylayarak son birkez daha göz atılmak üzere moderatörlere göndereceklermiş.

görünüşe göre daha efektif bir sistem sanıyorum. kriterler daha sonra bildirilecekmiş.

ama geçtiğimiz alımlarda enteresan giri butonuna basıp kolay bir şekilde oylanması gereken girileri görebiliyorduk, bu biraz alengilli gibi.
    (sycrone one, 29.12.2008 15:19)
  3. çaylak onaylamayı yenetek avcıları gibi özel seçilmiş insanların omuzlarına yıkmak yerine imece usulü (kolaboratif) bir sistem kullanmak daha hoş olurdu bence.

mesela google image labeler oyununda olduğu gibi bir çaylağın aynı girisini gören iki yazar, olmuş/olmamış gibi iki seçenek arasından aynı seçeceği işaretlemeye çalışırlardı. moderatörlerin cevapları kesin doğru olarak kabul edilir, onların cevaplarıyla olan uyuşmaları kullanarak her puanlama yapan yazara bir güvenilirlik seviyesi atanabilirdi.

muhtemelen yetenek avcısı sistemi de şahane işleyecektir, benim derdim verimlilik değil eğlence.
    (recai pengül, 29.12.2008 15:35 ~ 15:52)
  4. judging player ability'si 15 üstü olan scout'lardır.
    (kl7mu, 29.12.2008 15:43)
  5. yakın bir tarihte mason locası kıvamına gelecek sözlük ve sözlükler için survivor adaylarını andıran bir güruhu oluşturuyor ki mesajı alınca da kendimi john locke gibi hissetmedim değil.

onun yerine tunç yılan şövalyesi, büyük müfettiş kumandan gibi bir misyonu tamamlayan ünvanlar düşünülebilirdi.
    (man on the moon, 30.12.2008 00:17)
  6. (just breathe, 06.01.2009 22:50)
  7. (bkz: scout)
    (maslow, 07.01.2009 23:43)
  8. başarılı ispiyon oranlarına güvenmeyip çaylaklık girilerini onaylarken daha dikkatli davranmaları gereken kullanıcı grubu. şöyle ki; girilerinde ekseriyetle türkçe karakterden kaçındığını gördüğüm bir altıncı nesil yazarı bu hususta uyardığımda türkçe karakter kullanımı* konusunu tam tersi algıladığı ortaya çıktı.

düzenleme: vur abalıya gibi olmuş. hızlı işleyişten gayet memnunuz efenim niyetimiz aksayan nokta varsa katkıda bulunmak.
    (herzevekil, 10.01.2009 00:58 ~ 01:10)
  9. bu arkadaşların görevi ne kadar gözü kapalı şekilde sözlük konseptine uygunluk arayıp illegal girisi olmayan yazar adaylarını moderatörlere iletmekse, son bir kez göz atacak moderatörlerin de bir o kadar gözü açık, sözlük konseptine uygunluk değil nitelik arar halde olmaları gerekiyor - ki işin o kısmında moderasyon biraz fazla rahat takılıyor kanısındayım. zira formata aykırı giri girmeyen fakat bu kadar kişisel, bomboş, gereksiz ve kalitesiz yazan adamın son birkaç ayda bu kadar artmış olmasını başka şekilde anlamlandıramıyorum. tek kriter formata uygun giri girebilmek olsaydı yetenek avcıları tek başlarına da çevirirdi bu sözlüğü, o zaman moderatörlere ne gerek var?

yani demek istediğim, yetenek avcılarının formata uygunluk onayından geçmiş çaylaklar, moderatörler tarafından bir de nitelik testine tabi tutulmalı ki bir anlamı olsun. moderatörün orada oluşunun gereği, "formata uygun yazıyor fakat niteliksiz" gibi subjektif bir yargıyı belirtme yetkisine sahip birilerine olan ihtiyaçtır. yetenek avcılığı sistemi şu anki manzara itibariyle yalnızca moderatörlerin daha az zaman harcamasına yarıyor gibi görünüyor. halbuki gönül isterdi ki hazır böyle bir sistem de varken, zaten çaylaklar moderatörün önüne en olmayacaklar elenerek geliyorken daha seçici olunsun.
    (yenisekme, 05.08.2009 20:09 ~ 20:10)
  10. acun ılıcalı'nın bir başka yarışma poroğramı olacak pek yakında.. var mısın yok musun bitiriyor bu ay sonunda sanırım ve bundan parayı götürüyor..

çok sikimde değil açıkçası acun'un mangırları lakin ilgimi çeken yeni yarışmanın jenerik müziği oldukça gaz birşey.. sanırım wanted filminin soundtrack'i.. neyse bu da türkiye'de yapılan her yarışma gibi yine tartışmalara konu olacak.. yarışmalarla yaşıyoruz çünkü.. sürekli hangisi iyi ya da hangisinden parayı en kısa yoldan götürürüz onlara bakıyoruz.. para götürme olayında bana şans tanınsa sanırım ben de yapardım ama diğerleri için aynı şeyi söylemem zor..
    (abıefsun, 25.09.2009 10:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil