belki ilginizi çeker
  1. · önce kendine bak
  2. · şaşkın oğlan
  3. · hiza ve nizam yok
  4. · sen oyna dilber
  5. · gelsin hayat bildiği gibi
  6. · efkar perdesi
  7. · gece gündüz karışmaz
  8. · kemerini bağla
  9. · roka
  10. · samy deluxe
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  8. · al pacino
  9. · bethanie mattek

yerli plaka  

1. bulunulan yere ait plakadır* ve daha az ceza yemeye yarar. burada yerli-yabancı tanımını iyi yapmak lazım,örneklersek zonguldak için 67 yerli plaka,34 yabancı plakadır;başka ülke plakaları hepten yabancı plakalardır. bu kimsenin bilmediği açıklamayı da yaptıktan sonra ceza yeme olayına gelelim ve bunu da örnekle açıklayalım. misal yine zonguldak'ta 34 plakalı bir aracın ceza yeme,özellikle de park cezası yeme olasılığı 67 plakalı araçtan daha yüksektir. nedendir bilinmez ama yabancı plakalı araçlarda potansiyel bir zengin havası görülür anadolu'da. hele bir de hepten yabancı plakalı araçlar vardır ki onlar nefes alamaz,"muhtemelen euro zengini gurbetçidir bu" felsefesiyle sağılmaya çalışılır.
    (battal boy cekirge, 12.06.2006 16:39)
  2. bir de daha da yerel versiyonlar vardır ki bu yerlilik araba plakasındaki harflerle belli edilir. örneğin ankaranın nallıhan ilçesinin plakalarının başında n harfi vardır. 06 nal 666 ya da 06 nba 777 gibi.

daha bir yakındırlar böyle plakalara sahip olanlar.
    (yedinin yedincisi, 12.06.2006 16:53)
  3. klibi dream tv'de dönen şarkı. ege çubukçu'nun kliplerindeki gibi siyah bir suv'den inip arz-ı endam eyliyor ceza efendi.
    (sükun, 06.09.2006 13:14)
  4. albüm kapağındaki fotoğrafta ceza'ya (ten rengi dahil) zenci* imajı vermeye kasılmış gibi geldi bana.

http://img182.imageshack.us/...
    (finch, 06.09.2006 14:19 ~ 14:22)
  5. albumden çıkartılan ilk klip böle olmamalıydı. ceza'yı sevdiğimden değil ama olmamış. fikir iyi ama uygulama kötü.
    (donnie darko, 09.09.2006 21:53)
  6. zencili bir klip daha...
    (azwepsa, 09.09.2006 22:07)
  7. buram buram eminem tarzı kokan şarkı. şarkının sonları esinlenmeden de öte gibi geldi bana.
    (hansvoralberg, 19.11.2006 01:07)
  8. bir de bunun pek bilinmeyen rock n coke 2006 remix'i vardır ki kanımca albümdeki versyonundan kat kat iyidir : (feat. dj funky c)

her zaman record'da oldu mic.'ım
    bırak beni be kolpa bu son şarkı
    bu bol keseden bi rap bi değil mega bi rap
    bu bak yere seren bu mike tyson bu mekanizma bu matematik
    al say düşmanı sorma bana düşman al say
    ben farklı ve pi sayısı yoksa olmaz bu denklem
    fazla naza dayanmaz gibi sen kes kısa bana sıra
    gel ki ben express bin gigabyte aklıma denk her hard
    adima denk bir harf olmadı olmaz
    o korktukça gül solar ama ben korkmam
    problem çok çözülmesi gereken
    ona göre bi problem yoktu ki
    bana göre ben bi bass drum la yere seren adamı
    hangi rapçi beni yıkabilir adamım

rapimi ne sandın lan
    beni ne sandın
    ucuz eleştirilerini bi kağıda sardım
    bu günü yaz bi kenara okusun veledin
    sonra sana dönüp baba acaba bu ne desin
    a) elazığ diyarbakır adana antep
    b) buzhole babylon ve bir de hilton
    b şıkkını görecek var art niyet
    ama a şıkkını bakan bile görüp elbette bol
    ezecek hepinizi bi boş sence yoksa sen biraz hoşsun
    bence sen bi kıvır hadı jüri coşsun
    seks güzel ama rap daha da bi hoştur

rapimi yer misin ?
    ceza der misin ?
    akıl vermesin bana hiç kimse!
    sen yol ver ezmesin
    ceza sikmesin !!
    plakam yerli ve sen kek misin?
    kaybettim yolumu ve pusulam yok !
    kin kusulan,
    yola çıkana da pusu bol
    osuran klavuzun cemaati nasıl olur?
    haklıysa kurt, kusuru büyük ise kuzudur

edit : damned'in uyarısıyla düzeltildi
    (nejoe, 23.01.2007 16:16 ~ 18:05)
  9. rockn coke da söylediği versionunu nakaratını pusulam yok, diğer sözlerini ise albümde yayınlanmayan fakat cezafan.com'dan indirilebilen bana izin yok mu isimli şarkıda dinleyebilirsiniz. orjinalinin sözleri şöyledir:

üstüme iyilik sağlık a dostlar, ceza rap yapar çok kötü toslar, bokslarınızı bakıma alın a foslar, dostlarınıza yakın olun, kozlar elinize geçti neredesin ha popstar, losva salonu ayakkabı boya kofstar, az konuşana kurdela takacalar, kara tahtaya da ceza yazacaklar.
    yükselen ben değilim bak asansör, şayet beni uçarken gördüysen senin gözün kör, peşimde onlarca yalaka sahte post var,
    eninde sonunda yalnız bırakan o dostlar, bir bakayım derken şöyle, ben içine girdim öyle, bu ortam işte böyle, bu nasıl iş söyle, ipi kopmuş alemin, çivisi çıkmış dillerin, inadım inat giderim tersine dilim fenerim, yol uzun ve pek dikenli çok uzun lan ben tükendim, yoksunum biçare kimi zamanda yalnızım, avare gezdim bak ne hale geldim, kim nasıl baktıysa öyle gördü ben buyum, nokta koyduk bitti, her bir yandan çektiler şu etime saplı kancaları, ve her gün engel ektiler belli var bir korkuları, bu yerli plaka korkutur, herkes sanar dengimdir, kimse bilmez ancak ceza nefretten de eskidir.

nakarat

öyle dar bir yerdeyim ki dünyam bek küçüldü, tek bir yanlış çok gözüktü geldiğim yer hep gürültü, pek sıkıntı çekti millet sabreden kazandı, benimle raks edenlerin kaçında var yürek, bir çok çakal rap’in önünde tek bilek, birçok kanal taraflı yazdı gazeteler yalan, ve çok samimim dostlarımda var, en önemlisiyse biliyorum ki yükselen ben değilim alçalan duvarlar sadece ve sadece, çok fazla dikkat çektik bu taktik değildi, gene de kapladı herkesi panik, buna tanık olan her genç tarihi yazsın, bir işe yaramazsa bu durur en alt katta, bir bakmışsın teker teker dökülmüş tüm dostlar, ne ad nede sanın kalır ve unutulur gidersin, yükselirken ekmek yerken, yere düşerken saçmalarsın, hiç süren yok suyun ısındı güneş doğdu kuyu kazılmaz.

nakarat

dört koldan taciz çok belli bariz, makas alır kızlar yanaktan erkeklerse diss, farklılaşma çabası içine girdi herkes,
    ghettolarda bile mohikan var oğlum, her bir kafada farklı ses, farklı vizyon her sokakta yükselir duvarlar, yabancı marka giydi her kesimden muhalefetler, ellerinde boş bir defter yazıldı aynı şeyler, daim kullanıldı aynı renkler anlaşılmaz boş resimler, ömürde belli ineceğin o katta,
    düşeceğiz birlikte belki sanma kurtuluş var, kader bu belli olmaz kaçıp gider yanından herkes,
    zaten biz birer hiçiz şayet bu böyle olmasaydı unutulur muydu o eski sesler, bulut olursa yağmur beklenir güneşli günler çok yakın, ve rüzgarım hep esti, kısa bir not sazın içinde şeytan yok, 77 üsküdar yani bu plaka yerli...

nakarat
    plaka yerli bak, sırtı terli çok ve başı dertli vah, eski hali yok,
    ne olacak, yükselen ben değilim alçalan duvarlar.
    (caddebostan, 27.06.2007 01:53)
  10. bu şarkıların içinde bulunduğu ceza albümü:

01-kemerini bağla
    02-yerli plaka
    03-gelsin hayat bildiği gibi feat. sezen aksu
    04-şaşkin oğlan feat. ayben
    05-sen oyna dilber remix
    06-dark places feat. tech n9ne
    07-orientjazz feat. samy deluxe, afrob & sahtiyan
    08-efkar perdesi
    09-hadi bize bağlan feat. eko fresh, killa hakan, summer cem
    10-fark var
    11-gece gündüz karişmaz
    12-pusulam yok feat. alaturka mavzer, mihenk taşı, emre
    13-önce kendine bak
    14-gene elde mendil feat. sahtiyan & yener
    15-aci biber
    16-hiza ve nizam yok
    17-ne benim
    (karamelize ekmek, 02.07.2007 13:48 ~ 13:48)
  11. ceza'nın popülerlik eleştirilerine karşı "değişmedim, hala eski ceza'yım"ı anlattığı şarkısı.
    (fen liselim, 16.08.2007 02:41)
  12. adanalı adlı dizinin dünkü bölümünde yanılmıyorsam çalınan şarkıdır. iyi sardılar ceza'ya, hayırlısı.
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 03.01.2009 00:40 ~ 00:42)
  13. cezanın geçen aylarda hit olan şarkısıdır.yalnız cezanın plakası yerli olmasına rağmen kendisi buram buram amerika kokmaktadır.50 cent in kliplerinin yandan yemişi şeklinde bir klibi vardır.
    (kendimce sebeplerim vardı, 25.09.2009 02:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil