yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı 

adana çık aradan

1. ilk okulda "yerli malı haftası" diye bir haftanın sanki yurtta elma armuttan başka hiçbirşey üretilmiyormuş gibi, herkesin getirdiği elma, üzüm, vs. gibi meyvalarla kutlandıktan sonra, koro halinde söylenen anlamlı söz öbeği.
    herkesin hayat felsefesini oluşturması durumunda ekonomiyi kalkındıracağına inandığım tümce.
    (atlantis, 18.05.2004 02:15 ~ 02:16)

2. öyle görünüyor ki, kendilerine de işin ciddiyeti tam olarak anlatılmadığı ve kavratılmadığı için vaktizamanında büyüklerimizin bizlere tek düze bir biçimde ezberlettirdiği ve bizce de zamanla anlamını yitirmiş olan iyi dilek. öte yandan ciddiye alındığı ve tüm toplum bireyleri tarafından bir hayat felsefesi olarak uygulanmaya başlandığında ülke ekonomisine ve dolayısıyla ülke insanına çok büyük kazanç sağlayacak olan iyi dilektir. ben milliyetçiyim, ben ulusal solcuyum, ben komünistim deyip de yabancı marka peşinde fıldır fıldır koşanların bu sözün anlamını idrak etmesini beklemek de abesle iştigal gibi geliyor bana.

(bkz: antiemperyalizm)
    (selenge, 01.08.2005 10:55 ~ 19.12.2005 16:50)
  3. kendi ürettiği mala güvenmeyen bir halkı bu mallara ısındırmak için uydurulmuş bir etkinlik. yavaş yavaş ihtiyaç kalmıyor gibi. çünkü kaliteli üretim yapmaya başladı bu ülke.
    (azwepsa, 01.08.2005 13:35)
  4. hızla yayılan nathasha pazarını durdurmak için turk pezevenklerinin kullandığı idda edilen reklam sloganı
    (tashicardi, 05.01.2007 01:15)