|
|
- gökhan kırdar' ın en bilinen -belki de tek bilinen- şarkısı.dinlenildiğinde ya da sözleri düşünüldüğünde en yavşak insanın bile depresyona girmesini sağlayabilecek güçtedir.
"olmuyor denedim yine de yerine sevemedim herşeyi" unutulamayan sevgilinin arkasından söylenebilecek en güzel cümledir.
- birine özel olduğunu hissettirmek
- daha başka şarkıları da olmasına rağmen * bir tek bu şarkısı ile hatırlanan,tarzını değiştirdiği için bizi buna benzer şarkılardan mahrum bırakan uzun boylu sırma saçlı müzisyenin kral hiti..
(doaaa, 17.04.2004 23:27 ~ 01.08.2004 22:41)
- asla vazgeçilemeyen bir sevgiliyi anlatan, başlı başlına efsane olan şarkı
senden uzakta
hep bir şeyler eksik
gönlümde derman yok
inan bir nefeslik
ne bir avuntu
ne de biraz ümit
ne yaptın bana
nedir bu sessizlik
içimde bir şeyler acıyor
sen gelince aklıma
yerine sevemem yerine sevemem
razıyım yapayalnız
tükensin yıllarım ama
yerine sevemem yerine sevemem
olmuyor yine de yerine sevemedim
her şeyi
- dinlendiğinde insanı eskilere götüren , kalbini sızlatan bir parça
- anlatmak istediğini tam anlatan şarkı.
(viola, 14.12.2004 19:11)
- dün akşam haziran gecesini izlerken tüylerimizin diken diken olmasını sağlayan parça..keramet dizide değil müzikteydi yani..
(fırtık, 14.12.2004 19:26 ~ 19:26)
- ağlatan şarkı.
- fen liselerinde az buçuk gitar çalabilen birinin her akşam oda arkadaşlarına çaldığı ve herkesin de duygulanarak dinlediği şarkıdır.
- hakkındaki yalan olduğu söylemlerine sonuna kadar katıldığım, yerine sevemem ama başkalarıyla çıkarım gibi bir mantık taşınırsa kınadığım öbek.
- insanın içini buran depresyona meyil eden şarkı
- insanın yüreğinde bir burkulma yaratan şarkı...gidenlere söylenebilecekleri söyleyen..yüreğindeki yangının sesi gibi..
- bugünden itibaren, türk fanatiklerinin ferrari'deki yerini kimi raikkonen'e bırakan michael schumacher'e hitaben söyleyebilecekleri şarkı.
- (bkz: sevdim seni bir kere)
- yedi karanfil'in son albümünde enstrümental olarak yer bulmuş, çok da güzel olmuş şarkı. tabii sözlüsünü dinlemek her zaman ayrı.
- her sevginin yerinin ayrı olduğu için bizlere yerine değil sadece yeniden sevmemiz gerektiğini hatırlatan şarkı..
- sözleri insanın içini kanatacak kadar güzel ve yine içini kanatacak kadar yalan çıkması muhtemel şarkı.yapayalnız geçebilecek yıllara razılıktan bahseder ama insan hiçbir zaman yalnızlığa tahammül edemez.
- en mutlu anınızda bile size kasvet aşılayabilecek bir havası vardır.durup 2 dakka düşünmenizi sağlar.
- kimseye söylenmemesi gereken söz evet kimse kimsenin yerini tutamaz ama birini sevebiliyorsan zaten önemi yoktur onun yerini başkası almıştır en azından sevdicek anlamında
- (bkz: yerine sevemem ama kendi yerime severim)
- gökhan kırdar'ın 1992 tarihli serseri mayın albümünde bulunan harika parça. yıllar sonra bile ilk kez dinlemiş gibi tat alabilirsiniz, alkollüyken dinlemeyin ağlatır, intihara sürükler.
|