"ben yolcunun kurnaz atik kaypak olanından tiksinirim" özdeyişini bana uydurtmuş şahıslardır.
(sidar, 17.05.2005 23:19)
en güzeli, işaret parmağı ile omzuna kondurulan iki pıt pıt'ın ardından aynı parmakla teyzeyi göstermektir
---yazısız---
(mavio, 26.05.2005 19:44 ~ 19:47)
-teyzecim buyur geç otur
-sağol evladım
-aa teyze sana demedim sen niye oturdun,öbürüne dedim
-ha ben ha o ne farkeder yavrum
-ne demek ne farkeder,baksana teyze ayakta duramıyor
-gelsin kucağıma otursun,gel abla gel
-olur mu öyle şey ya?..aa oturdu valla?
-olur olur.bak rahat ettik biz.
-ikinizin de kafasını skim teyzeler.
benzer bir şey yapıp da bir otobüs askerden dayak yiyenler de mevcuttur.
(bkz:
bir otobüs askerden dayak yemek)
iki arkadaşın yanyana oturması için kalkıp yer veren kişinin yerine aradan sıvışıp diğer arkadaş oturmadan koltuğu kapanı da mevcuttur.
hangi teyzeye yer verdğinizi ortalığa hissettirirseniz bunu yapan kişi şerrefsiz pozisyonuna düşer. artık en fazla kızgın kızgın bakabilirsiniz, eğer yer verdiğiniz kişiden daha yaşlı ise zaten bişey olmaz da genç ve yüzsüz ise malum organınız da yemekteyse uyarabilisini.z
görüş açısının dışında durur bu kişiler.ölü noktadan gelip öldürücü darbeyi vururlar."hay mk ben teyzeye/amcaya yer verdiydim sen nerden çıktın yırtık dondan çıkarcasına.." dedirtirler..
öküzün önde gidenidir.
bunun başka bir versiyonu da vardır. evde televizyonu en güzel yerden gören koltuğu kapma yarışı. kardeşler arasında şu şekilde vukuu bulabilir;
- mert, gelsene bi dakika
+ ya abi efendim?
- gel bi gel
+ evet. ne? ......
- aehueahuea keksin lan. yerinden kaldırmak için yaptım
- abi çok ibnesin
+ höst lan!
''her kalkana oturur musun birader şak diye'' şeklinde bir cümleyle göt edilebilecek yolcudur.