belki ilginizi çeker
  1. · batıkent
  2. · acilen il olması gereken ilçeler
  3. · fethi yaşar
  4. · çayyolu nun yenimahalle belediyesine bağlı olması
  5. · basemode
  6. · sirkeci halkalı banliyö treni
  7. · pazarbaşı
  8. · metro camından dışarıyı izlemek
  9. · istanbul caddesi
  10. · macunköy istasyonunda orta rayda duran tren
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · dinde zorlama yoktur
  3. · ezel
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · zongul ducks
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · yatarak ders çalışmak
  9. · kavga sonrası ilk sözler

yenimahalle  

1. bakırköy ile zeytinburnu arasında kalan semt.

yaşlı insanların çoğunlukta olduğu sessiz sakin bir yerdir. istanbul caddesi, enlemesine bu semti ikiye böler. sahilyolu ile istanbul caddesi arasında kalan bölümde genellikle yüksek apartmanlar ve araba galerileri bulunur. istanbul caddesi'nin yukarısında kalan bölümü ise bir sürü dar sokaktan oluşan eski apartmanların bulunduğu mahalleler kaplar. bu bölümün veliefendi hipodromu'na yakın bölgelerinde çeşitli fabrikalar bulunur.

yenimahalle bana hep eski esnafların bulunduğu, insanlar arasında samimi ilişkilerin yaşandığı dark sokaklı eski istanbul semtlerini hatırlatır. severim ben burayı.
    (flavius, 21.11.2006 16:11)
  2. her mahallenin yanında, yakınında mutlaka bir yenimahalle vardır. o derece yaygın bi isimdir yani.

(bkz: atatürk lisesi)
    (stairway to heaven, 21.11.2006 16:17 ~ 16:20)
  3. ankara ilinin 553.344 nüfuslu ve 427 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

ibrahim çay ilçenin kaymakamıdır. alacaatlı, aşağıyurtçu, balkuyumcu, çayyolu, dodurga, fevziye, karacakaya, memlik, susuz, şehitali, yakacık, yukarıyurtçu, yuva isimlerinde toplam 13 köyü bulunur.
    (rio, 27.05.2007 17:04)
  4. gebze belediyesine bağlı bir mahalle
    (ibrahimgunes, 02.03.2008 15:21)
  5. çanakkalenin küçük mü küçük bir köyü
    (gwaihir, 02.03.2008 19:02)
  6. aynı zamanda mersin'de bir semt adıdır. mersin limanı tarafındadır. tren garına da yakındır. merkezi bir yerdedir. eski bir semttir.
    (ceyyar kermit, 02.03.2008 19:06)
  7. ankara'da çankaya'dan sonra en önemli ikinci ilçedir. batıkent, ümitköy'ün bir bölümü, çayyolu, konutkent, demetevler, ostim gibi önemli yerler bu ilçeye bağlıdır. eskiden chp'nin kalesiyken son yerel seçimde akp'ye geçmiştir.
    (maximus, 02.03.2008 19:07)
  8. sürpriz bir şekilde şu anda chp'nin önce götürdüğü ilçe.

açılan sandık: %34
    chp: %40
    akp: %37
    (maximus, 29.03.2009 21:19)
  9. akp nin rekor oyla seçilmesini beklerken chp nin alacakmış gibi gözüktüğü ilçe.. gerçekten enteresan..
    (bacanga, 29.03.2009 21:26)
  10. chp'nin 29 mart 2009 yerel seçimlerinde %41'lik bir oy oranı ile kazanarak büyük sürpriz yaptığı ilçedir.

herkes bilir ki, merkezi anlamda ankara denen il, aslında çankaya ve yenimahalle ilçelerinden ibarettir. bu nedenle bu ilçeleri kazanmadan büyükşehiri almak, lig ikincisine içeride ve dışarıda 5-0 yenilip şampiyon olmak gibi bir şeydir.

evet, züğürt tesellisi. evet, sinirden ölmek üzereyim. ama melih gökçek'in yönettiği bir şehirde yaşamaya devam eden bir adam olarak bu kadarına hakkım var ulan.
    (garion, 30.03.2009 02:55)
  11. 29 mart 2009 yerel seçimlerinde chp'nin %41'lik bir oy oranı ile bu ilçeyi kazanmasının ardından, yapımına devam edilen(!) kızılay-çayyolu metrosunu artık unutmasını gereken vatandaşlara sahip olan ankara ilçesidir.

hoş, metrodan yıllar yıllar önce ümidini kesmişti gerçi vatandaş ama...
    (strutter, 30.03.2009 17:46)
  12. doğduğum ve yaşadığım ankara ilçesi.
    (yalnızlık bir yangıdır, 30.03.2009 18:46)
  13. bu seçimlerde chp'nin yeniden kazandığı ilçedir zira sadece son seçimlerde akp kazanmıştır.
    işin ilginç yanı çok kozmopolit bir ilçedir.şöyleki ;
    ümitköy,konutkent,beşevler ve batıkentın büyük bir kısmından(ki batıkent bizzat karayalçının projesidir batıkentı kuran karayalçındır) chp oyları toplarken
    daha varoş şeklinde tarif edilebilecek şentepe,demetevler,yahyalar gibi kısımlardan akp oy toplamaktadır geçen seçimde kazanmış olmaları da bu bölgede yaşayan nüfus yoğunluguyla ilgilidir kanımca.

chp'ye dönüşü büyükşehiri kaybetmenin verdiği siniri bir nebze dindirmiş olan ilçedir.
    (enyalios, 30.03.2009 19:11)
  14. ankaranın özüne dönmüş ilçesidir.
    (geldersengelirim, 30.03.2009 19:12)
  15. halkının tepkiyi koyduğu ilçedir.. bundan önceki dönemlerde chp vardı bu ilçede sürekli.. ankaranın chp adına kalelerinden biriydi.. son akp döneminden önce bu kente bir çivi bile çakılmadı, yanlış tercihlerle benim de uzaktan akraba olduğumu sonradan öğrendiğim bi adam getirdiler *..

bu herif hiç bir şey yapmayınca o dönemdeki rüzgarının da katkısıyla akp aldı bu ilçeyi.. valla ne yalan söyleyim 5 sene iyi çalıştılar, ya da her şeyi gözümüze soktukları için çok çalışmış gözüktüler..

bu seçimde de akp nin süpürmesini bekliyordum burayı, ama hakkaten bilinçliymiş yenimahalle halkı bunu anladım.. hizmete rağmen tepkiyi koydular, chp yi seçtiler.. helal olsun lan size, valla ilk kez gurur duydum semtimle..

ankara halkı da koyabilseydi keşke tepkiyi, hizmet olmamasına rağmen koyamadı onlar.. hatta hizmeti bırak götlerine giren girene olmasına rağmen seçtiler yine akp yi.. antalya halkıyla beraber memlekete örnek olması gereken halktır yenimahalle halkı.. izmiri söylemiyorum bile, onlar hiç yanlışa kaymadıkları için, hatalarından dönmek gibi bir şey söz konusu değil onlar için.. tekrar segiyle selamlıyorum kendilerini.. aynı şekilde beşiktaş, kadıköy ve şu anda aklıma gelmeyen, bütün bilinçli ilçe seçmenlerini..
    (bacanga, 31.03.2009 01:24)
  16. akp'nin y.mahalle'ye gelmesi bile onların rüyalarındaki gerçeklerden bir tanesi olmuştur.
    chp'nin y.mahalle'yi bir önceki seçimlerde kaybetmesinin de tek bir sebebi vardır. o da şudur;
    o dönem yenimahalle de sol görüş chp ve shp olarak ikiye bölündü ve halk buna kızarak bir anlamda ders verme mahiyetinde, chp'nin kemik oyu olan batıkent'in %30'u oy kullanmadı...
    millet oy kullanmayınca meydan akp'ye kaldı... insanlar bölündü. sonradan hatalarını anlayıp pişman oldular ama fayda etmedi...
    ahmet duyar denilen herif belediye yöneticiliği ile alakası olmayan, sadece m.gökçek tarafından yönetilmiş ve y.mahallede hiç ama hiç bir çalışma yapmaksızın berbat bir yönetim göstermiştir.
    yenimahalle halkı da bunu görüp tepkilerini son seçimlerde ortaya koymuş ve chp'yi tekrar başa getirmiştir.
    yenimahalle halkına bu kararlarından dolayı kucak dolusu sevgiler, saygılar...
    (poly aka bilirkişi, 31.03.2009 01:55)
  17. ankara'nın en büyük üçüncü ilçesi olmakla beraber türkiye'de iller bankasından en fazla para alan ikinci ilçe belediyesidir.(yaklaşık 250 tirilyon 2009 bütçesi) birincisi için (bkz: çankaya)(yaklaşık 330 trilyon 2009 bütçesi)

600 binden fazla olan nüfusuyla türkiye'nin de en büyük ilçelerinden biridir.belediye başkanı chp'li fethi yaşar'dır.
    (oradaydım, 02.08.2009 17:40)
  18. cafer'in mekanı..
    (bkz: dayak yemeği severim) *
    (acımadıki, 02.08.2009 17:44)
  19. batıkent'in ayrılıp kendi başına ilçe olmayı istediği ankara ilçesi.
    (topal penguen, 02.08.2009 17:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil