belki ilginizi çeker
  1. · monopoly dünya şehirleri
  2. · samandağ
  3. · inegöl
  4. · yenişehir
  5. · ardeşen
  6. · bafra
  7. · yumurtalık
  8. · karlıova
  9. · ayvacık
  10. · hınıs
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · banu güven
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · aryan
  9. · akçaağaç

yeniköy  

1. istanbul boğazının bebek ve arnavutköyle birlikte en güzel semtlerindendir.diğer boğaz semtlerinden farklı olarak sahilyolu çok geniş,ferah,yürünesidir.biraz daha ilerleyip kalender tarafına giderseniz boğazın en güzel noktalarından birine gelisiniz,manzara seyretmek için idealdir.
    (tifosi, 22.06.2005 16:57)
  2. istanbulun bağımlılık yapan semtlerindendir. bazen insana öyle huzur verirki ölecekseniz orada ölmek isterseniz.. nasıl bir çelişkidir bilinmez..
    (zibidi, 22.06.2005 22:57)
  3. güzel mekanlardan emek kafe'nin bulunduğu yer.
    (erdemetal, 22.06.2005 23:58 ~ 23:58)
  4. monopoly oyunun en pahalı semti.
    (hansvoralberg, 17.12.2006 21:53)
  5. insana huzur veren yollara ve mimariye sahip semtimiz. yolboyunca, birçok güzel mekana evsahipliği yapmaktadır.
    bunlardan bazıları,
    vaga bondos:pizzaları ve makarnaları güzeldir
    paul : yemekleri fena deildir
    cafe circle: kesinlikle tavsiye ederim.

ayrıca buralarda strabucks gençliğini görme ihtimali az olduğundan, iştah kesilmesi olmamaktadır....
    (boyacikoylu, 03.01.2007 02:13 ~ 12:39)
  6. o uzun sahilde saatlerce oturup denizi izlemek.. arkada rahatlatan bir müzik.. her şey mükemmel ve hayat o anlarda güzel, o anlarda anlamlı, o anlarda fevkaladenin fevkinde.(bkz: lady darbanville)
    (hepgülserçe, 17.03.2007 17:03)
  7. istanbul'un eşsiz manzaraya sahip semti. diğer semtlere rağmen yıllar geçmesine rağmen güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen sadece haftasonları nufusu oldukca artan semttir
    (rafraf8, 12.06.2007 21:06)
  8. istanbul ili gaziosmanpaşa ilçesinin 2338 nüfuslu köyüdür. istanbul uzaklığı 55 km, gaziosmanpaşa uzaklığı 48 km'dır.
    (rio, 15.06.2007 22:17)
  9. istanbul ili şile ilçesinin 508 nüfuslu köyüdür. istanbul uzaklığı 73 km, şile uzaklığı 9 km'dır. an itibariyle ferit yılmaz muhtarıdır.
    (rio, 15.06.2007 22:21)
  10. eskişehir ili mahmudiye ilçesinin 270 nüfuslu köyüdür. eskişehir uzaklığı 61 km, mahmudiye uzaklığı 8 km'dır. an itibariyle ahmet rıfkı uz muhtarıdır.
    (rio, 15.06.2007 22:30)
  11. eskişehir ili sivrihisar ilçesinin 44 nüfuslu köyüdür. eskişehir uzaklığı 86 km, sivrihisar uzaklığı 14 km'dır. an itibariyle mehmet gökdere muhtarıdır.
    (rio, 15.06.2007 22:33)
  12. uykusuza masallar albümünün üçüncü şarkısıdır;

çok uzun gemiler geçiyor boğazdan
    boğazımda düğümlenir adın birazdan

güneş batar
    martılarım doymak bilmez
    çığlıklarım
    içimde durmak bilmeyen açlığım sen
    çığlıklarım
    kısa sürüyor günler sensiz

yeniköy´de evim, eski köye yeni adet
    bir sevgilim var benim, düşlerimden ibaret

tepede yeşil koruluk, korunuyor insandan
    uzaktan kalbim gibi duruyor, korunuyor insandan
    uzaktan bakınca sanki, yaşamak güzel
    içime sormam, içime sormam, içime soramam

yeniköy´de evim, eski köye yeni adet
    bir sevgilim var benim, düşlerimden ibaret
    (dereotundannefretederim, 23.01.2008 22:30 ~ 22:30)
  13. eski ismi neakhora olan ve rumca nikhora diye okunan istanbul un en güzel semtlerinden biridir.
    (bkz: neakhora)
    (ad hoc, 23.01.2008 22:34)
  14. selanik göçmenlerinin hoş bir türkçeyle konuştukları, gaziosmanpaşa ilçesine bağlı karadeniz kıyısında kurulmuş küçük bir köydür.
    (emigrant, 24.01.2008 07:32)
  15. feridun düzağaç'ın uykusuza masallar albümünde belkide en dikkat çeken şarkısı..

"uzaktan bakınca sanki, yaşamak güzel
    içime sormam, içime sormam, içime soramam.."
    (mor kedi, 15.02.2008 20:16)
  16. fd'nin bu albümde* kendini en çok ifade ettiğini belirttiği iki parçadan biri. diğeri için,
    (bkz: hazırcevap)
    (w, 16.02.2008 12:31)
  17. feridun düzağaç'ın uykusuza masallar albümünde yer alan şarkının adıdır;

şöyle devam eder;

uzaktan bakınca sanki yaşamak güzel,
    içimem sormam, içime soramam...
    (ohannesburger menu, 09.03.2008 23:18)
  18. bir sevgilim var benim, düşlerimden ibaret dizesiyle beni vuran, gecenin bi vakti düşüncelere iten güzel feridun düzağaç şarkısı...
    (robi ve cuma, 17.02.2009 23:15)
  19. bugün çocuklarımı götürdüğüm semttir. bu son kriz bana teğet geçtiğinden para bok gibi. her hafta istanbul'un yeni bir köşesini, insan eli değmemiş yeni bir sahilini keşfediyoruz. baktım ki çocuklar evde sıkılıyorlar ''come on veletler ne duruyoruz, para bok gibi evde oturuyoruz'' diyerek, memleketin anasını siken ama bizim eve teğet geçen krizin ''teğet geçmesini'' kutlamak amacıyla aldık mayolarımızı gittik yeniköy sahiline ve yeniköy sahilinde denize girmeye başladık.
    aradan 10-15 dakika geçti geçmedi, benim çocuklar koşarak geldiler ''deniz gözlüğü, deniz gözlüğü!'' diye bağırıp duruyorlar. ''what happened kids? az rahat bırakında ananızı alıp getirdiğim şu nadide sahilde teğet'i kutlayalım, buz gibi biralarımızı yudumlayalım'' dedim. ama benim çocuklar ''dur-sus-yok'' bilmezler. tutturdular ''illâ deniz gözlüğü isteriz!'' diye. ''neden''? diye soruyorum ''illâ alacaksın'' diyorlar.
    peki dedim gittik, idari takipteki kredi kartımla aldık.
    bu deniz gözlüğü meselesine birkaç dakika taksam da sonra boşverdim çünkü sıkı bir takip,izleme ve analiz ile bu olayın içyüzünü öğrendim. meğer benim veletler denizden sürekli bozuk para çıkarıyorlarmış sonra da gidip dondurma alıyorlarmış. mütemadiyen ellerinde dondurma! biri bitiyor 10 dakika sonra yine dondurma! ilk anlarda ''lan bunun kaynağı nereden geliyor'' diye kendi kendime sorsam da, durumu idrak ettikten sonra, analarını da alıp gittiğim bu nadide sahilde ''boşver ya bana ne en fazla teğet geçer a.q.'' diyerek soğuk biramı yudumluyorum. bu sırada veletler durmadan denize dalıp çıkıyorlar, dalıp çıkıyorlar. bazen de denizin altında epey kalıyorlar çünkü gözlükle birlikte şnorkel de aldım.
    veletlerin denizden bozuk para bulduklarını gözlemleyerek öğrendim. hayır anlamadığım olay; sanki elleriyle koymuş gibi buluyorlar. her dalışta ya 50 kuruş ya 1 tl çıkarıyorlar. sonra da doğru dondurmacıya... biz tam bu olaya gülüşürken ortalık birden karıştı olay yeri inceleme, irdeleme, gözlemleme, şerit çekme ekipleri geldi. herkesi denizden çıkardılar.
    ben soğuk biramı yudumlayarak olayları izlediğimden meraklandım ve çocuklara dedim ki ''hahaha what happened in there kids''?
    çocuklar ''bizim paraları almaya geldiler bizi de denizden çıkardılar'' diye ağlamaya başladılar.
    ''bu fırsattan istifade ben de sizinle bir hususu konuşmak istiyordum'' dedim. ''siz nasıl her dalışta para çıkarıyorsunuz? nasıl beceriyorsunuz kızım bu işi''? diye sordum
    ''hahaha keramet gözlükte'' dediler.
    elleriyle koymuş gibi, elleriyle koymuş gibi buluyor veletler.
    ''bugün bu olayı yaşadım ya artık ölmem hahaha'' diye gülüşerek hep beraber eve döndük. sonra internete girdiğimde şöyle haber sitelerini bir gezeyim dedim, derken mal gibi kalakaldım.

http://www.hurriyet.com.tr/...

dedim ki kendi kendime ''vay amına kodumun dünyası yeniköy sahilinde bok işin mi var?'' yeniköy ''açıklarında'' denize girsene it! sonra aldım iki çocuğu da gebertene kadar dövdüm ''ne bokuma kıyıda debeleniyorsunuz lan veletler az daha açıklara gitseydiniz ya''! diye, diye,diye gebertene kadar dövdüm...
    (seçtiğiniz nick fantastik karakterler içeriyor, 15.06.2009 03:00 ~ 03:01)
  20. mcdonalds'ın da çalışan insanların güleryüzlülüğüyle kalbimi kazanmış semt.

ayrıca çok güzel bir sahili ve kalitesiz servis yapan çay bahçesi vardır.(çay bahçesinden uzak durula)
    (point guard, 10.08.2009 16:33)
  21. girişi feci halde metallica'nın bir şarkısı hatırlatan feridun düzağaç çalışması.unforgiven mi fade to black mi bilemedim.

edit:ha birde müthiş bir şarkı

''içime sormam,içime soramam.''
    (tristins, 07.11.2009 23:43 ~ 23:44)
  22. feridun düzağaç'ın en sevdiği şarkılarından birisiymiş. sevilmeyecek gibi mi? bence değil.
    (tek kisilik harem, 07.11.2009 23:57)
  23. yeniköy de evim eski köye yeni adet

sevgilim var benim düşlerimden ibaret...

işte öyle bir şey...
    (naylon brando, 12.11.2009 03:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil