belki ilginizi çeker
  1. · yeni yıla sevgiliden ayrı girmek
  2. · sözlük yazarlarının aslında demek istedikleri
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · yaran diyaloglar
  3. · the twilight saga new moon
  4. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  5. · okan bayülgen
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · wdp
  9. · network54

yeni yıla yalnız girmek  

sayfa  / 2
  1. aslında burak aydos'un da dediği gibi sevgili ile girmektir bir bakıma hüzün kaplar insanın her yanını,unutulmuş hisseder kendini koca dünyada.*)" onmousedown="return bkc('2142943','%21%3Aukteydim+doldum%21%3A')">*
    (absolut, 18.12.2007 10:31 ~ 10:32)
  2. 'yeni yıla nasıl girersen tüm yıl öyle geçer'. yeni yıla ilk defa yalnız girmek insanın aklına ister istemez bu düşünceleri getiriyor. bütün sene yalnız kalma korkusu. aslında bir elinde bira bir elinde sigara yeter diye avunuyor insan. bir de sevdiğin insanın kollarında saymak vardır aslında 10,9,8.. diye. yeni yıl seçme şansı vermiyor malesef. ama en azından şöyle düşünmek lazım; kalabalıklar içinde yalnız olmak daha acı bi durum olsa gerek....
    (eleyasi, 31.12.2007 02:17)
  3. 00.00 a kadar çok koymayan bir hadisedir. dansöz seyredilir, tv deki türlü maymunluklara gülünür, çerez ve bira yuvarlanır. fakat saat tam geceyarısını gösterdi mi, balkonlara çıkan kalabalık arkadaş gruplarını görmek, alt ve üst komşuların 10 dan 0 a çığırarak geri saymalarını dinlemek, sokağa dökülen ergen gençleri izlemek, bünyede yavaş yavaş bir bunalma, hüzün, giderek isyan peyda eder. sağduyuyla konuşmalara başlanır;

"neden yalnızım ki bu gece ben..."
    "sen istedin, sen tercih ettin ya?"
    "ama sevmedim bunu ben...böyle düşünmemiştim..."
    "eah sen ne istediğini bilmiyorsan ben sana nedeyim. hiç mızmızlanma, gömdün bizi bu dört duvarın içine, millet demet akalın'da coşuyor şuan. veya tabu da bipleniyor. kaşındın. sanki her ay yeni yıla giriyoruz."
    "arkadaş sen de ne acımasız çıktın be."
    " bizde böyle aslanım. dost acı söyler.

kötüdür.
    (tatalu, 31.12.2007 02:30 ~ 02:39)
  4. çok keyifli bir tercih.
    odamı süsledim, külah şapkamıda aldım hatta şu üfleyince açılan yılbaşı oyuncağı varya neydi onun adı , neydi ya onun adı, firilit gibi bişeydi işte , ondanda aldım, yılbaşında deliler gibi eğlenmek için birebir. ama ismi konusunda halen tereddütlüyüm. firilit miydi be ?

edit: google da arattım ismini üfleyince açılan düdük demişler, firilit diye birşey de yokmuş bu arada, uydurmuşum sanırsam, ama bence uygun bir isim. yakında herkes ona firilit diyecek.
    (nickime kadar, 31.12.2007 02:33 ~ 02:42)
  5. şahsıma göre çok abartılmış bir günü yalnız geçirmektir sadece.
    tamam kabul edelim ki çevrenizdeki herkes yılbaşı şerefine kırmızı iç çamaşırlarını giymiş barlara davetlere evlere koşturmuşken o atmosferin gazına gelmemek zordur;insan brownisine mum yakıp üflemek ister.ama sorarım sözlük ahalisi:31 aralığı 1 ocağa bağlayan dakikalarla 1 ocağı 2 ocağa bağlayan dakikaların farkı nedir?güneşin etrafında bi tur daha attık nihoho diye çıldırmanın anlamı nedir?diğer geceler yanınızda olmayan insanlar için hayıflanmazken bu gece niçin sorundur?bu sene değişiklik yapıp sevdiklerinize 2 ocak gecesi sarılın. ne bileyim 30 haziranda sarılın,1 temmuza kalan saniyeleri sayın.eminim zevkli olacaktır.

(bkz: gece yarısı saçmalamaları)
    (liselle, 31.12.2007 02:33 ~ 02:34)
  6. bir şişe binboa ve simpsons'un ilk iki sezonunun dvd'lerini alarak yapacağım iş. telefonumu kapatmayı da ihmal etmeyeceğim elbette. "bak gördün mü kimse aramadı" demek istemiyorum zira*
    (chaghdash, 31.12.2007 02:39)
  7. (bkz: ptt)
    (jenesaispas, 31.12.2007 12:53)
  8. yeni yıla girmek istememek
    (istenmeyen tüy, 31.12.2007 12:56)
  9. hüzünleri yeni bir yıla sizinle birlikte taşımaktır. sevdiğiniz insanla birlikte giremeyecek, bir kötü sene daha geçirecek, belki hayalkırıklıklarının karaya vuracağı bir yıla sahte bir gülümseme ya da açıkça ağlayarak gireceksiniz. kısacası kötü bir şeydir yeni yıla yalnız girmek acı verir ağlatır.
    (faaip de oiad, 31.12.2007 17:38)
  10. gerçekleştirmek için bu yılbaşı son şans olabilir. 2008'den itibaren tasarruf tedbirleri çerçevesinde yasaklanacak diyorlar.
    (tembel, 31.12.2007 17:43)
  11. her ne kadar kafa dinlemek için güzel bir fırsat olduğu düşünülse de, televizyon karşısında sevilen içecek ve yiyeceklerle geçirilecek bir akşam düşüncesi cazip gelse de, her günden ne farkı var bugünün dense de, 23:59'da insanların hep beraber geri sayım yaparken ki çoşkuları görüldükçe önce tüyler diken diken olur, sonra gözler dolar. yeni yıldan kalabalıklar dileyerek, yalnızlığınızın da eski yılla birlikte geride kalmasını isteyerek yatağınıza gömülüp uyumaya çalışırsınız saat 00:00'a ulaştığında.*
    (mazzo, 31.12.2007 17:48 ~ 01.01.2008 02:43)
  12. (erken teşhis, 31.12.2007 18:11)
  13. önemli olan kişinin kendisinin yalnız olması değildir. onu yalnız bırakan kişinin yeni yıla başkasıyla birlikte girdiğidir.

bu düşünce sizin beyninizi ve bedeninizi ele almaya başladığında herkes yeni yıla girsin ben bir köşede oturayım, girmeyeyim, 2007'de kalayım psikolojisini doğurur. yeni erkek arkadaşının kollarında 10'dan geriye doğru tükrükler saçarak sayarken bir an bile olsa aklının ucundan geçmiş misindir? üstelik o son 10 saniye senin için bir ömür gibiyken..

o son 10 saniye; boynumda ipim, altımda taburem, göz yaşlarım sicim, daralırken içim, bir ölüm fermanının geriye sayımı gibi değil midir? tabureyi itecekleri anda bile kendi hayatın gözlerinin önünden film şeridi gibi geçmesi gerekirken hep sevgilinin gözlerini gördüğün bir aşkla dolu iken yüreğin...

yeni yıla yalnız girmek erdemdir. inadına yalnız girmek gerekir.
    (hansvoralberg, 01.01.2008 01:45)
  14. (bkz: ne var)?
    (kl7mu, 01.01.2008 01:48)
  15. -yani yanlız girmekte iyidir, kafan şişmez müzikten, bilgisayar karşısında aç istediğin müziği, oooh...
    +neyse abi ben gideyim.
    -nereye lan, oturuyoduk işte.
    +abi ya kendinle çelişiyorsun ya da bana siktir git demek istedin gibi bişey anladım ben.
    -eheh. yok yaw otur, otur işte. nereye?
    +yok abi burcular bekler beni.
    -git lan sen de git. bok var demi burcu da.
    +yok şey var, aman. neyse abi iyi geceler. iyi yıllar.
    -sigigit.
    (banker bilo, 01.01.2008 01:53)
  16. insanların sebebini idrak edememeleri yüzünden hayal olma potansiyeli yüksek olan düşünce.
    (mandolina, 26.12.2008 17:40)
  17. en güzel tercihlerden birisidir*
    (yalnızlık bir yangıdır, 26.12.2008 17:42 ~ 27.12.2008 23:14)
  18. (devrimyürüyüşü, 26.12.2008 17:59)
  19. sanıldığının aksine bütün yılın yalnız geçmesine sebep olmayacak hadisedir. tecrübeyle sabittir, yeni yıla girdikten 35 dakika sonra (matematiksel olarak 00:35) iki yalnız insanın arasını yapıp bir sonraki yıla birlikte girmelerini sağlamışlığım vardır.

(bkz: dostum bütün sene dedin ama 35 dakikada çözdük işi)
    (materyalist imam, 26.12.2008 18:04)
  20. akraba olan ama yapyabancı olduğunuz bir dolu insanla aynı evde girmekten iyi olan şekildir.

her insanın en az bir yılbaşını evde geçirmesi gerek
    (butterflyeffect, 26.12.2008 19:01)
  21. arkadaşların bi türlü organize olamayışı, birlikte yaşanılan abinin sevgilisini size tercih edişi, final tatilinin olmayışı ve 5 gün sonra finallerin başlayacak olması sebebiyle olunan yerde çakılı kalma gibi sebeplerin dönüştüğü sonuç olacaktır büyük ihtimal.
    (carpathia, 26.12.2008 19:07)
  22. geçen sene gibi bu senede yapılacak olması sebebi ile insan asosyal miyim acaba diye düşünmeden edemiyor. hani geçene sene herkes bir yerdeydi, bu sene millet evde toplanmaca yaparken, yok ben evden çıkmak istemiyorum hava soğuk, yok ben yabancı yerde sıkış tepiş uyuyamam, yok 2 günümü heba edemem çalışmam lazım, rapor yazmam lazım, ödevim var, finalim var, hem televizyonda da güzel şeyler varmış onlara da göz atarım diyerek bu sene de yalnız gireceğim yeni bir yıla. ya cidden yaş ilerledikçe kalabalıklara ve insanlara olan tahammülüm azalıyor, ya asasyolin önde gideniyim ya da gerçekten çok işim var.
    (mazzo, 31.12.2008 15:07)
  23. her sene reina' dan, laila' dan, taksimden, nişantaşından, etilerden sıkılan bireyin bu yılbaşında kafasını dinlemeye karar vermesi, bu nedenle hiçbir program yapmaması yapmaması yapm... bbhouohuobhouhuhuuh yapmamasıdır. (bkz: çok yalnızım be sözlük)
    (fular, 31.12.2008 15:17 ~ 20:33)
  24. harika bir yalnız geçirilecek olan yılbaşı günü, gecesi için şöyle bir tarifimiz var

gerekli malzemeler :

-4 duvar
    -televizyon
    -yeterli miktarda içki
    -yeterli miktarda abur cubur
    -kendiniz

şimdi bu malzemeleri alıyoruz, hepsini güzelce karıştırıyoruz. sonra bunları altını yağladığımız bir kaba döküp fırında 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz. kekimsi bir görünüm aldığında fırından çıkarıp soğuması için bekledikten sonra, ayrı bir kapta, dışarıdan hazır olarak aldığımız yalnızlık tozunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yemeğimizi de pişirme kabından başarıyla çıkardıktan sonra üstüne bir tutam serpiyoruz.

hele bir de üstüne saat 00.00'a yaklaşırken sevgiliden gelecek olan mutlu yıllar mesajını aldık mı, dadından yinmez bir hal alır.*

not: alkol oranını fazla kaçırmamanız tavsiye edilmekte. ama bu biraz da size kalmış.

afiyet olsun, mutlu yıllar
    (nymphadora, 31.12.2008 15:20 ~ 15:21)
  25. yalnızlık var yalnızlık var önermesini akla getiren hadisedir. peki bu hangisi?
    (idiot, 31.12.2008 15:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil