sigara içmek gibi zararlı olduğu bilindiği halde yapılması sevilen ve toplumda yaygın olan bir davranış biçimi.eski kavimlerden ders alındığı gibi sen de benim eskilerimden ders al diye anlatılan ya da mutlu olmayıp bak beni böyle mutlu edersin ders al diye anlatılan ama çözüm yolu olmayan
gereksiz aktivite. bu aktivite yerine sinemaya gitmek,tiyatroya gitmek,istiklalde yürümek yada yiyişmek tavsiye edilir.
*
(bkz:
ukte)
hep yaptığım ve işe yarayan modeldir.yeni sevgilinin bundan alınmaması gerekir.her şey gelecek içindir.eskisi hata yapmış ki eskimiş ya da çok güzel şeyler yapmış ve bende iz bırakmış,sen de iyi olanları yapıp kötülerden uzak durmalısın...
karşı tarafı germekten başka bir işe yaramayan icraattır.
karşı cinsi soğutmaya yönelik bir harekettir ve yanlıştır. maziyi unutmak lazım değil mi?
eski sevgilinin iyi,güzel,hoş yanlarını anlatarak ve hatta biraz da abartarak yeni sevgiliye beni kimler kimler istedi de ben seninleyim kıymetini bil, şımart beni,kul köle ol her an gidebilirim demenin yollarından biridir..
(bkz:
ne doktorlar ne mühendisler istedi de varmadım)
(bkz:
gözdağı vermek)
zor zanaattir kanımca. "ne desem de kıllanmasa" diye kelimeleri cımbızla seçersin.
ama bana sorarsanız hiç gerek yok böyle icraatlara.
gül gibi geçiniyoruz işte. değil mi ama?
salaklıktır. keza karşı taraf artık aklına geldikçe, estikçe eski sevgilinizle kendisini kıyaslar.
"o da şöyle miydi, o da bunu yapar mıydı, o sana dönse ne yaparsın bıdı bıdı bıdı bıdı" bitmek bilmez bir işkence hatta yeni sevgilinin de eski sevgili olmasına sebebiyet verebilecek hadise. o yüzden geçmişe mazi demesini bilmek gereklidir.
bu genellikle sevgilinin merakından kaynaklı olan bir durumdur. anlatım sürecinin en sonunda eski sevgilinizin öldüğü yalanını ekleyip, sarılıp "seni onun yerine koyabiliyorum" derseniz ve derin düşüncelerdeyim ayaana yatıp devamlı bir noktaya bakmak suretiyle gözlerinizi sulandırısanız ; iste o zaman "ölüden zarar gelmeyeceğini" bilen sevgili sizi bağrına basıp konuyu bir daha hiç açamayacaktır.
yapanın hödüğün teki olduğunu ispatlayan iştir. intikam alınırken bile yapılmaz bu. eski sevgiliyi dinleyen sevgili ise bozuntuya vermemeye çalışmaktan şekilden şekile girer. yazıktır günahtır.
(bkz:
ybsg)
yapılmaması önerilir; sonuçta eski mazidir, mazide kalmıştır, bir daha deşmek niye?
ayrılma sebebidir.
kesinlikle yapılmaması gereken davranış biçimidir. değil eski sevgilisiyle ilgili bir şeyler duymak, öyle bir kızın var olduğunu bilmek bile yeterince acatıyorsa canınızı, eskisiyle şunu yaptık, şuraya gittik, şurda gezdik gibi cümleler duymak kalbinize bıçaklar saplanmasına neden olacaktır. "ilişkimizin başında o kadar mutluyduk ki, o kadar seviyorduk ki birbirimizi, buluştuğumuzda herhangi bir kaldırımda oturup saatlerce müzik dinlemek bile dünyanın en güzel şeyiydi" cümlesini duyduğunuzda sanki kalbinize asit damlıyormuş gibi hissedersiniz.
gözünüzün önünden gitmez o kare bir türlü. canınızdan çok sevdiğiniz insan, o kızla beraber bir kaldırımda oturmuş, kızın başı sevdiğiniz adamın omzunda çok aşık ve çok mutlu müzik dinlemektedirler. silmek istersiniz o anı hafızanızdan, aklınıza getirmek istemezsiniz, hatırlamak istemezsiniz ama unutumazsınız işte. o kare gözünüzün önünden gitmez. sadece bu kareyi düşünüp ağlayabilirsiniz, ağlarsınız hatta, onun haberi bile olmaz.
bi anı anlatırken bi eski arkadaş dersiniz sevgili kelimesini kullanmamaya özen göstererek karşı taraf şıp diye anlar, sevdiğim bi arkadaşdı dersiniz yine anlar, isim kullanırsınız hemen kendisi sorar "eski sevgilin dimi" diye, yani kesin bi şekilde konusu açılır, ister istemez konuşulur.
sormam sorgulamam. banane senin eski sevgilinden, anlatma bana bişey. geçmişin senin olsun fakat; o geçmişini benimle olan geleceğine taşıma yeterli.
eger karşı taraf ısrar edip öğrenmek istiyorsa anlatılabilir, anca ay şu şöyle derdi bu boyle yapardı, ah şuraya gitmiştik falan denirse işte cinayet sebebidir.
yeni sevgilinin gerilmesini sağlayan, "bak onunla ilgili hala bişeyler düşünüyorum,bitiremedim onu içimde, seninlede ne olacak bilemiyorum.." mesajı veren eylemdir. karşındaki insanla yeni,güzel birşeyler yaşamayı değilde eskiyi anmayı tercih ettiği için,ilişkiyi zayıflatmaktan başka bi işe yaramaz.
akabinde esaslı bir osmanlı tokadı yemekle son bulması muhtemel olan saçmasapan gereksiz eylem!
yapılmasından hiç haz etmediğim durum.bana ne senin değersiz eski sevgilinden?ben sana anlatıyor muyum? hayır. sonra bütün zaman boyunca kendini eski sevgiliyle karşılaştır dur!
bildiğin mallıktır, terbiyesizliktir, kendini bilmezliktir. yani muhtemelen yeni sevgili öyle düşünüyordur. gel gör ki bu hatayı yapan kişi bunun aslında pek de farkında değildir.kişinin bu hareketi kendi içinde nasıl fırtınaların koptuğunun işaretidir, e haliyle sürekli bahsediyorsa unutamamıştır yani.
(bkz:
eski sevgiliyi unutamama belirtileri)
(bkz:
eski sevgilinin yeni sevgilisi ile kanka olmak)" onmousedown="return bkc('3538984','+%60eski+sevgilinin+yeni+sevgilisi+ile+kanka+olmak%60')">
eski sevgilinin yeni sevgilisi ile kanka olmak)
saçmalıktır,
gereksizdir ayrıca; cana susamaktır
*. ya nolcaktı??
kız- ay berkcan yaaa canberkin bi dudakları vardı görmelisin lokum gibi öpmeye doyamazdım.
erkek- bebeğim yaaa böyle yapıp da üzme beni ama çok mu özledin berkecanın dudaklarını kıyamam sana..
(bkz:
ybsg)