artık o bildiğimiz berberciliğin ötesine geçmiş berber salonlarıdır.
dikkat ederseniz salon kelimesini kullanıyorum zira onlara sadece berber denmez artık. 10 metre kareye kurulu 2 koltuktan ibaret değil içinde en az 7-8 koltuk ve çalışan barındıran ve camlarında dev brad pitt resimleri olan içindeki çalışanların fashion showdan çıkmış görüntü verdikleri yerdir. bu gün gittim ilk defa çok heycanlandım garip bir yer.
eskiden bildim bileli gittiğim bir berber vardı ankaraya taşınınca haliyle gidemez oldum ve bir berber arayışına girdim. hal böyle olunca yeni bir şeyler deneyim dedim ama olmaz olsaymış arkadaş. artık her şey değişmiş nerede o koltuğa oturup hiç bir şey demeyip yakışan modeli kesiveren berber zihniyeti.
koltuğa oturduğum anda soru yağmuruna tutuldum, hazırlıksız da yakalandık ne cevap vereceğimi şaşırdım. şöyle ki;
b: nasıl keselim abi?
x: valla kısalt işte her yerden ( hata bir)
b:( önce şaşırır) arkaları natürel bırakayım mı?
x: natürel derken! (dakika bir gol bir o ne lan)
b: doğal yani!
x: eeee valla toparla işte.( natürel doğal demekmiş bir yaşıma daha girdim)
(5 dakika geçer)
b: ense kısmını yine uzun mu bırakayım abi ?
x: uzunmu ?eeeaaa valla toparla işte (uzun muydu lan. gayet dengeli durmuyor muydu?)
b:hımm tamam abicim
(5 dakika daha geçer)
b:şu yan tarafları tersine topluyorum abi !
x eeeee valla toparla işte!
evet yani 50 dakika boyunca ağzımdan çıkan tek kelime "valla toparla işte" oldu bir daha ki sefere çalışarak gideceğim arkadaşım. hatta bilgisayardan bir saç modeli seçip öyle gideceğim resmen. ben berbere gitti ayar yedi geri geldi dedirtmem. arkadaş cevap ta veremiyorsun ki. arkalar natürel mi olsun muş ! olsa ne olacak olmasa ne olacak merak içindeyim. ama haklarını yememek lazım çok güzel tıraş ettiler çok güzel ilgilendiler. tıraş sonrası hangi şampuan diye sordular, söyledim, gitti adam o şampuanı çıkardı dolaptan tebrik ettim. alnını öpecektim utandım. yeni yerleşimde böyle gereksiz yakınlıklar yanlış anlaşılmalara mahal verir neme lazım.