belki ilginizi çeker
  1. · ada ben ayrılmak istiyorum
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · yeşim salkım
  4. · ezel
  5. · okan bayülgen
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · still day beneath the sun
  9. · duygu

yeni nesil aşklar  

1. evet efendim. sıçılası aşklardır. nerede kaldı leyla mecnun aşkı demeyeceğim. sadece durum vahim. git gide gelişen teknoloji ile yerini saçma sapan hareketlere bırakmışlardır sadece. artık sevgililer el ele göz göze diz dize oturmak yerine almışlar ellerine laptop'u karşılıklı tavla atar hale gelmişlerdir. idiocracy hesabı yakın zaman da anlamsız hareketler içine de girebilirler. tabii bu olasılıklar arasında. hemen saldırmayın canım. bakın şimdi radyoda mavi sakal balta çalıyor. düşünsenize dj'in "evet x kişisi bu şarkıyı aşık olduğu y kişisine gönderiyor" dediğini. neyse ehihi. konu saptı gitti. yeni nesil aşklar böyle azizim. top havuzunda boğulası türünde *. ayrıca kendime demek istediğim bir adet bakınız da mevcuttur.

(bkz: başlık sıçmak)

edit: azıcık ucundan kulağından yanlış anlaşılmış olmuş olsa gerek. yeni nesil aşklar olmamış aşklar demek değil, sadece metamorfoz geçirmiş aşklardır. bu metamorfoz da aşkın tadını hafiften tuzlandırmıştır. kapiş.
    (desmodus rotundus, 30.04.2009 23:31 ~ 01.05.2009 01:02)
  2. gelecek kuşağın imrenerek baktığı aşklardır. bizim ah nerde o aşklar dediğimiz gibi bizede hayranlık duyulacak zamanlardır.. züğürt tesellisi ama olsun..
    (karakoyun, 30.04.2009 23:38)
  3. (emphatique, 01.05.2009 00:27)
  4. eskiden aşklar böylemiydi diye bir söz dökülür aile büyüklerinin ağzından, benim annem mesela teknoloji gelişti aşkın kimyası değişti der, hakkaten de öyle ...insan emek vermeyince kıymetini anlamıyor sanırım eskiden aşklar zor bulunan kaybedilmeyen kaybetmemek için insanların çaba gösterdiği saygı ve sevginin hep el üstünde tutulduğu sevgiliyle görüşebilmek için mektup beklenildiği ya da sözleşilerek buluşulucak yere geç kalmamak için iki tarafında ekstra özen gösterdiği paylaşılması çok özel çok saf duygulardı. iki insan birbirini sevdi mi o zamanlar elini tutmaya, ona zarar vericek ya da onu korkutucak şeyler yapmaya çekinirdi, karşısındakinin canı yansa onun ki iki kat yanardı...

yeni nesil aşklara ne oldu ? zaman geçti telefon du msn di derken iletişimin boku çıktı, duygudan uzak mesajlaşmalar telefonda edilen saçma sapan aşk sözcükleri seni seviyorumların bini bin para mesajlar.. aşkı bozduk biz. bizim nesil yani...arkadaşın gelip abi kızla tartıştık diyor verdiğimiz tavsiye ayrıl abi boşver zaten ben de haz etmiyordum oluyor, olmuyor mu ? çoğumuzun öyle. birimiz de abi sahip çık sevgine alttan al diyormuyuz bazen diyoruz işimize geldiği zaman ama sevmiyorsak arkadaşımızın manitasını hemen bir dolduruşa getirip ,şutt....sonra damar şarkılar dinleyip seviyordum ama yapamıyorumcular var , hayattan alabileceği bütün zevkeleri almış, her gece orda burda içip özgür takılmanın ve aşk şarkıları dinleyip aşka aşık olmanın çok bir şey olduğunu zanneden zibidiler, bir de elde edene kadarcılar var, bir de eski sevgilimi kıskandırmaya çalışıyorumcular, sonra parasını seviyorumcular, sonra takılıyoruz abi ciddi bir şey yokumcular, sonra beni sevmesi hoşuma gidiyorumcular, yeni nesil aşklar bunlar.. kimisi sen, kimisi arkadaşın, bazısı ben, belki hepimiz yapıyoruz ya da gözlemliyoruz en yakınımızda bile ..yeni nesil aşklar, aşk hariç herşeye benzedi anlayacağınız.. en azından ben böyle görüyorum durumu ve için için ağlıyorum.
    (norcalchica, 01.05.2009 00:42 ~ 16.11.2009 17:07)
  5. can sıkandır. sana ne lan milletin aşkından demektesin. milletin aşkı beni ilgilendirmez ama aynı toplumda olduğumuz için ucu bana bir gün dokunacaktır. en belirgin özelliği alışveriş üstüne kurulu olmasıdır. akabinde de vermek fiili türemiştir zaten. fakat ben halen ümitliyim. halen ona* saygı duyan insanlar olduğunu biliyorum azınlıkta olsalar da.

(bkz: biz daha ölmedik)
    (spitzer, 01.05.2009 00:48)
  6. aşkın yenisi eskisi ıvırı zıvırı olmaz. yeni nesili olsa olsa sikindirik bünyelerin sikindirik zihinlerince tanımlamasıdır.

şşş arkadaşım uyan aşk değil o sen o kızı götürmek istiyorsun...

düzeltme : seri oy veren yozlaşmış ibne arkadaşım lafım sana....

yahu sen o kıçı kırık basit duygularına aşk mı diyorsun ? adam dağları delmiş şirinin aşkına sen ne yaparsın ya ?

bir tane taş taşıyabilirmisin ? ondan sonra vay efendim ben aşığım falan filan... yok öyle şey ayağa düşürmeyin

kardeşim böyle şeyleri çok kızdım döverim.
    (lucifer morningstar, 01.05.2009 00:48 ~ 07:51)
  7. bir 50 yıl olmadan bugünler için söyleyebileceğimiz her neslin kalıplaşmış sözü.
    nerede o eski aşıklar?
    nerede o eski bayramlar?
    nerede o babasının karşısında utanarak oturan çocuklar?

hor görmemekle birlikte neslin kendi çağına ayak uydurduğu bir olaydır. laf edilemez. fakat gıpta edilesi davranışlar olduğu için ses çıkmaz. anneler babaneler dedeler aşklarını nasıl bir heyecanla,saygıyla yaşadıklarını anlatır. en gizli kaçamağının muhallebi yemek olduğunu söyler. torunlar güler. fakat yine de ;

nerede o eski aşklar?
    ya da mantıklısı olarak;
    nerede o eski saygılı aşklar?
    (lahanaturşusu, 01.05.2009 00:50)
  8. aşk sanılan sabun köpükleri.
    (hübsches baby, 01.05.2009 00:51)
  9. cep telefonu mesajları ile başlayıp msn messenger görüşmeleriyle devam edip ve yine cep telefonu mesajlarıyla biten aşklardır.
    (chacharon, 01.05.2009 00:53)
  10. aşkoooooom ekolünden hala kurtulamamış olan aşıklardır.
    (powerslave, 01.05.2009 00:53)
  11. (psikopat yazar, 01.05.2009 00:53)
  12. aşkın şekil ve görüntü değiştirmesiyle, özünü değiştirmesi arasındaki farkı anlayamayan insanların aşağıladığı aşklardır.
    eskiden de sabun köpüğü olan şeyler, bknz bir çok görücü usulü (istisnaları hariç), bitmeye mahkum ama toplum baskısı yüzünden bitememiş ilişkilerdir. o zamanki sabun köpükleri şimdi daha gözünüzün önünde diye, genelleme yapmak, yada aşkın bittiğini, varolmadığını savunmak yanlıştır. sadece şekil değiştirmiştir, eskiden mektup, şimdiyse mail kullanmanın kime ne zararı var sorarım, ikisi de iletişi aracı, ikisindeki kelimeler de aynı...
    ama tabi argümanı sunmak için önce terimleri teker teker açıklamak gerekmektedir. en başta (bkz: aşk nedir)...
    mesela şöyle bi şey var (bkz: aşkın ömrü üç yıldır)...ömrünün 3 yıl olduğunu kabul ediyorsak, zaten bitmesi, onun hiç varolmadığı anlamına gelmez...heralde..
    ne saçmalıyorum ben...hayır yani savunmaya çalıştığım yeni nesil bir aşk da yok ama...
    (paramour, 01.05.2009 00:59)
  13. (arsenlupen, 01.05.2009 01:13)
  14. sabun köpüğü diye tarif edilecek duygular,kesinlikle aşk değil
    (tozpembehayallerdenardakalantoz, 01.05.2009 13:54)
  15. yeni ve eskinin göreceli olduğu düşünüldüğünde, eskiye özlemin, geçen yılların intikamını yeniden alma isteğinin tezahürü olduğu görülebilir.

kısacası, eski aşklar, yeni aşklardır. değişen biziz.
    (scherzi, 01.05.2009 13:57)
  16. aşkımtrak yaşama formlarıdır.kendini adamayıp sadece yanında bir bayan veya erkek dolaştırmak için içinde hissettiğini sandığı duygularıdır insanların.günümüzde herkesin gözünü bu kadar hırs bürümüşken kalplerindeki aşkı da alıp götürmüştür.geçenler çok mide bulandırıcı bir konuşmaya şahit oldum
    kız- ben bugün emreyi sevmiyorum
    arkadaşı- neden kii
    kız-ya bugün arabasız,ben o arabayla geldiğinde seviyorum
    (bskdyg, 01.05.2009 13:58)
  17. en moda mekanlarda görülüp, telefon msn le başlayan en moda mekanlarda devam eden, telefon msn de biten aşklardır.
    (geldersengelirim, 01.05.2009 14:01)
  18. -slm
    +cnm, nbr?
    -ii. dün 72 çağrı yptm görmedinmi?
    +knight onlinea kaptırmışım kendimi cnm. pardon ya.
    -tmm. bende recep ivediği indiriom.
    +ok.cnm
    -telinede arada bak. öptmç byess
    +bnde öptm. cnm byes.
    (çikoprens, 01.05.2009 14:29)
  19. aşk bu mudur ya?! bir emo kız ile normalimsi bir erkeğin konuşmalarıdır bunlar.
    +asqhıımmm sny cfoooqq sefiyoyummmm
    - bende ama şu şifreli mesaj olayını çözemedik hala. anlamak zor oluyor geç cevap atıyorum sonra bana kızıyosun.
    +iyyyideeeeee haniğğ sn peny boyl sefmiştiiiiin, haniğğ çhhofk şefiyoduuuyn.
    - hala seviyorum zaten de msjı anlamıyorum.
    +bbiziym tarrsımısss buu. isstemiyosn çheq giyt. hiçh khimse anlamıyooo ztn bisi. hiçh bişiy s*kmd diiil.
    -????..
    (bkz: gerçek kesit)
    (imba, 01.05.2009 14:42)
  20. - ee aşk hayatı nasıl gidiyo bakalım? demiştim telefonda, lise 1 e giden kardeşime. iğreti durmuştu bu cümle ağzımda. farketmistim bunu bir görev gibi sormuştum. küçükken hep istemiştim bir ablam olsun, ona herseyimi anlatayım, o bana üzülme desin, filmlerdeki gibi bir ilişkimiz olsun diye. gerçek hayat hiç te öyle değilmiş ben bugün bunu gördüm.

- abla bi çocuk var okulda lise 4, ama görsen çok tatlı, böyle acaib yakışıklı, masmavi gözleri var görsen...
    (sok 1): ne kadar da rahat anlattı, ben olsam sıkılır utanırdım, neyse sen de bunu istemiyor muydun bak ne güzel anlatıyor kız, abla ol da dinle.

+ee sana mi teklif etti?

- yok hayır. ben onu araştırdım ettim okulda. adını soyadını öğrendim. facebook dan ekledim 3 gün önce iste. konuşuyoruz şimdi.
    (sok 2): araştırmak mi facebook dan mi eklemek. nasıl ya? biz üst sınıfları araştırmayı bırak adını çaktırmadan bile soramazdık birileri anlar da adımız çıkar diye, sonra onun kulağına gider diye. şimdi işe asıl amaç bu olsun isteniyor. ben mi geri kaldım yoksa bu kadar hızlı olunmaması mi grekiyor.

+ neler konuşuyorsunuz bakalım onun sana karşı tutumu nasıl?

- çok iyi bi çocuk. 1. sınıfım diye bana hiç küçük muamelesi yapmıyor. 4. sınıf ya o hep ders çalışıyor, zaten çok sık mesajlaşmıyoruz.

+ telefon numarsini mi verdi ilk günden?

- ben alabiir miyim diye sordum. o da verdi iste.
    (sok 3) telefon numarasını kardeşim mi istemiş? allahim kimbilir çocuk ne düşünmüştür. belki de normal karşılıyordur ha bu kadar büyütülecek birsey yoktur. yeni nesil bunlar kız da kendini rahatça ifade eder erkek de.

+bir de ben bakayim su cocuga adi ne var di mi facebook unda?
    ( ve boylelikle kilometrelerce oteden "simdilik" enisteyi seceresine kadar ogreniyorum. icim bir tuhaf oluyor.)

vesaire vesaire...

ben zamanında ( ki bu kalıbı kullananlardan hep nefret etmişimdir şimdi onları daha iyi anlıyorum) içinde aşk kelimesi geçen şarkıyı bile annem babam yanımdayken utanır, kanal değiştirir dinleyemezdim. şimdi ismail yk yla sapur süpür beni öp ler havada uçuşuyor.

lise 1 de aramın çok iyi olduğu bana dost um diyen insana 3 yıl boyunca aşık kaldım. bu 3 yılda bu durumu ona çaktırmamak için neler çektiğimi bir ben bir allah bilir. ayıptı bizim zamanımızda, yasaktı. dostumu da kaybedemezdim. sabrettim 3 yılın sonunda kendisi de 3 yıldır bana aşık olduğunu ama söyleyemediğini söyledi ve biz sevgili olduk. o zamanlar erkekler dahi çekinirdi söylemeye. şimdi düşünüyorum ben ona gitsem yaşadıklarımız aynı masumluğuyla olurmuydu yine diye, hiç sanmıyorum...
    (fenomen, 16.11.2009 19:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil