alliance'ı bilmem,
horde adına konuşuyorum. bunu belirteyim öncelikle. bir de oyun hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar için kavramlar yabancı gelebilir. sıfırdan başlıyorsanız da çevrenizden görmüş ya da en azından bir şeyler duymuş olmanız iyi olabilir bu rehberi anlamak için.
0)
quest helper denilen eklentiyi edinin. ve benim tavsiyem bir
rp realm'inde başlayın oynamaya. zira,
pvp realmlerinde 20 level'den sonra quest yaparken düşmanlar tarafından öldürülebilirsiniz. üstelik wow'un harika roleplaying sisteminden mahrum da kalabilirsiniz.
1) ilk karakterinizse
orc ya da
troll seçmeyin. başlangıç haritaları olan
durotar'da mesafeler arası o kadar uzak ki; koş koş, sıkılırsınız.
undead ya da
blood elfiyidir başlangıç için. ama blood elf'ten soğuyabilirsiniz hikayeye kapılıp horde için savaştıkça (malum eskiden alliance'ın yanında savaşmışlar), benden söylemesi. o yüzden kanımca en güzeli;
hail to the forsaken! aslında
tauren de fena olmaz ama oralar da karışık ya. boşverin, en iyisi undead.
2) yapamadığınız questler, ne işe yaradığını anlayamadığınız eşyalar, bulamadığınız
moblar mı var?
wowhead denen harika siteyi yer iminiz yapın.
3)
auction house denilen illetle tanışınca o azıcık paranızı da çar çur etmeyin. 30 level'de binek alacaksınız malum. hatta 70'te alacağınız uçan bineğin masrafını da düşünerek her zaman tutumlu davranın.
4) pvp realminde oynayacağım diye tutturduysanız eğer, bir
paladin gördüğünüzde kesinlikle bulaşmayın. en önemli tavsiyelerimden biri budur. hatta direkt depar atın daha iyi olur.
5) meslekleri ertelemeyin.
mining-
jewelcrafting,
herbalism-
alchemy ikilileri her sınıf için yararlı meslekler. para da kazandırırlar size.
6) düşen her yeşil eşyayı
auction house'a tuhaf rakamlarla koyup satılmasını beklemeyin. depozito denilen olay var malum, satılmazsa yazık olur o paraya.
7) orgrimmar'ın önünde "binek alıcam, son 1 gold" diye dolaşan tiplere inanmayın.
8) yüksek levellere ulaşınca direkt bir alliance köyünü basmaya kalkışmayın. ben geçen gün yaptım öyle bir şey,
goldshire'daki bir binanın üstünde
night elf'lerle dans etmemle sonuçlandı. çok gereksiz.
yoruldum şimdilik. aklıma geldikçe ekleyeceğim bir şeyler.
sylvanas'la kalın.
ayrıca, sanıldığının aksine horde kötü taraf değildir. iki tarafın da kendine göre çıkarları vardır. durumu daha iyi kavramak için mümkünse wow'un kitapları okunmalıdır.