özellikle rekor kırmak amacıyla yapılan pizza hut ziyaretleri için bir kaç ipucu:
1* bol kıyafetler giyinin!
2* bazı sınırları yıkmak istiyorsanız, çok açken gitmeyin! zira bu, pizzaya ani bir şekilde saldırı ve dolayısıyla midenin hemen şişmesine sebebiyet verecektir.
3* genel kanının aksine, çorba seçeneği es geçilmemelidir. çünkü ekmeksiz içilecek yarım kepçe domates çorbası, 'motoru ısıtmak' için iyidir.
4* kolasız olmaz tabii. olur da çok ustalık isteyen, üst düzey * 'aç-ustalık' gerektiren bir iştir, kolasız pizza yemek. küçük yudumlar lütfen... 1 yudum/dilim optimum oran olarak ifade edilebilir.
5* başarılar
(bkz. birlikte hep daha iyiye)
pizza hut'a 4 kişi gidilir.2 kişi bir masaya oturup sınırsız pizza siparişi verir.diğer 2 kişi de tatlı,kola vs. siparişi ardından 2 öküz karnını iyice doyurup kalanları paket yaptırır ve ayaklanıp hep beraber eve gidilir.artıklar afiyetle yenir.yoksa olmaz,döverler valla...
sınırsız pizza promosyonu, genç erkeklerin "günde en fazla kaç posta attırabilirim"lerinden sonra popülarite bakımından ikinci sırada yer alan rekor denemesi için bir platform oluşturur. dilimleri götürme, zamanla geliştirilebilecek olan bir yetidir. 8'le başlayıp senenin sonunda bunu 12'ye çıkaran arkadaşlar tanımışımdır.
kesinlikle kar edemeyeceğiniz bie eylemdir.baştan pizza hut a girişinizin yasaklanması pizza hut ı batırmak hatta kapitalizmi böyle yıkmak gibi fanteziler kursanız da 6 veya 7. dilimden sonra karşılıklı ulan kalksak mı acaba bakışlarına girersiniz.sonuçta hayri usta da 3-4 milyona doyabilecekken lüzumsuz bir masraf daha etmiş olur iki bira eksik içersiniz o akşam.velhasıl:
(bkz: hiç başlamamak en iyisi)
- özel bi hazırlık yapmayın, "olm bu sefer en az 23 dilim götürcem" triplerine girmeyin, rahat olun, relaksss relaksss..
- 6-7 dilimde doyacak normal insanlarla değil de 15e varabilme kapasitesi olan organizmalarla pizza huta gidin.
- klasiktir, kenarları yemeyin; ama "acaba kaç dilim yedim şimdiye kadar?" düşüncelerine dalıp sakın kenarları saymaya kalkmayın. tam olarak kaç dilim yediğinizi bilmek psikolojik yan etki yaratabilir.
- ne çok hızlı olun ne de yavaş. sabit, ortalama bi hızda ilerleyin.
- gözü kapalı pizzalara odaklanmayın. muhabbet edin, geyik çevirin, üzerinizdeki stresi atın.
- çok aç gitmeyin. tercihen öğle yemeği yememişken akşamüstü gidin.
- normalde pizzayı nasıl yiyorsanız, bu sefer de öyle yiyin. koladan ketçaptan baharattan korkmayın.
yukardaki tipler bizzat pastaci, assassin, wolfshade ve bendeniz tarafından uygulanmış, masadan yaklaşık 14er dilim yenerek kalkılmış, spyder ve man on the moon da olayın her saniyesine tanık olmuşlardır. akabinde hiçbir yazar mide/bağırsak ağrılarından muzdarip olmamış, güle oynaya içmeye gidilmiştir.
sanki olay sınırsız değilmiş gibi hayal edin..abanmayın "öörggyhhhh sınırsız!!" diye..ayrıca ola olmadan bu işin imkansız olacağını biliyorsunuz herhalde..bazıları -ki yaşanmıştır bu da- dışarıdan kola sokabiliyor..ama yine de sizin bir bardak kola siparişini vermeniz gerekmektedir..köşe masaları oturmanızı tavsiye ederim..bardak çok boşalmadan kola doldurmanızı kimse farketmeyecektir..
lise zamanlarında deneyip, çalışanları tarafından kınanmamıza neden olan bir yöntem ile pizza hut sömürülebilir. iki ayrı grup oluşturarak pizza hut'a girilir ve yan masalara kurulunur. bir grup sınırsız pizza seçerken, diğer grup sınırsız içeceği alır. pizzadan tıkanan arkadaşlar kolaya takılarak yağtan kapanmış boğazlarını temizlerken, kolalarını tüketen arkadaşlarınız da sizden pizza talep ederler. olay bundan ibarettir. gerisi yalandır, içecek yardımı olmadan yenilecek pizzanın bir haddi hesabı vardır.
öncelikle; "sınırsız pizza ciddiyet, disiplin ister". şimdi diyeceksiniz ki "ne diyosun yahu, ne ciddiyeti?". böyle gelmeden önce çıkış noktamı anlatayım:
her yıl geleneksel olarak yapılan sosisli yeme yarışmalarını bilirsiniz heralde (ki sadece sosis değil, bu olayın federasyonu var dünya yemek yeme yarışmaları federasyonu diye). efendim bu yarışmalara katılan yarışmacıların (ya da sporcuların, ikisi de olur) hazırlık evresini izledim bir iki hafta önce. adamlar 3.5, 4 kiloluk yemek yiyerek hazırlanıyor bu yarışmalara. hepsinin periyodik yemek yeme seansları var ve bu seanslarda ne yiyecekleri çok belli. "önce karbonhidratlıları yiyeyim onlar çabuk yakılıyor, sonra protein falan gelsin" diyorlar yani. hepsinin bir disiplini, bir rutini var.
gelelim sınırsız pizzaya. bu fasilite genelde "en çok ben yedim, ben kralım" sözlerini sarfetmek için kullanıldığından, ilk tavsiyem şu olacak: sabırlı olun. ilk gidişinizde 20 dilim pizza yemeyi ummayın. rekorunuz, bünyeniz alıştıkça gelişecektir.
· pizza seansına çok aç gitmeyin. uzun süre aç duran mide küçülür çünkü. eğer akşam yemeğine gidecekseniz mesela, 3-4 gibi hafif bir şeyler atıştırmış olarak pizza hut'ın yolunu tutun. fakat mideniz çok dolu olmasın, sadece iştah açıcı şeyler yiyin yani. (bu kısma küçük bir şey daha eklemek istiyorum, mümkünse bağırsaklarınızı da boşaltın, rahat olun. çok yedikçe o kısımlara yük binecek çünkü. tecrübe konuşuyor.) (bir şey daha, iştah açmak için pizza hut'taki çorba ve sarmısaklı ekmeği de kullanabilirsiniz, paranız bolsa calzone de güzel gidiyor.)
· eğer çantanız varsa yanınıza kola veya maden suyu alın. daha önce dışarıdan getirilen kolada sorun çıktığını gördüm ama maden suyunu gelen garsonla bakışarak içmişliğim vardır 3-4 kere. zaten pizza hut'ın en büyük rant kapısı içecekler, eklemeden geçmeyelim.
· eğer "ben çeşit isterim, sürekli aynı şeyi ye insan sıkılır yahu" derseniz, capitol'deki pizza hut'a uğramayın. sınırsızda çıkan çeşit sayısı 4'ü geçmez gün içinde. barbaros bulvarı ve nautilus'taki pizza hut'lar çeşit konusunda benden 10/10 almıştır, güvenerek gidebilirsiniz. pizzaların tazeliği hakkında da kuşkunuz olmasın buralarda.
· "ne zaman gidelim?" sorusuna tam olarak cevap veremiyorum; orası size kalmış diyebilirim. kahvaltıya gitmeyin ama. ayrıca üstünüze rahat bir şeyler giyin (!). yani sıkan giyecekleri kullanmayın. karnınız şişecek çünkü, sonra zor oluyor. yok kemeri çıkarayım, yok pantolonun düğmesini açayım falan, bunlar sorun olmasın.
evet, şimdiye kadarki kısım yemeğe başlamadan önceydi. şimdi yemek sırasında ne yapmalısınız, onlardan bahsedeyim:
· hızınızı iyi ayarlayın. unutmayın ki zaman limitiniz yok, bir yarışmada değilsiniz. bu yüzden her zamanki yeme hızınızı koruyun. rutininizden şaşmanız sizi olumsuz etkileyecektir, ister hızlanın ister yavaşlayın.
· el ya da çatal bıçak kullanımının pizza sayısını etkilediğini görmedim.
· "nasıl yiyeyim?" sorusu her zaman insanı çelişkide bırakıyor. çok fazla olmamak kaydıyla acı sos vs. kullanmanızda bir sorun yok bence. asıl soru kenarlarda. bence pizzanın en lezzetli yeri kenarları fakat bu dev hamur parçalarını çok tüketirseniz midenizde aşırı yüklenme olduğu yadsınamaz bir gerçek. o yüzden benim tavsiyem kenar yeme oranınızın %30-50 arası olması. bunu da şöyle ayarlayabilirsiniz: mesela tabağınıza 4 dilim pizza aldınız. ilk olarak kenarlı yiyin, sıcakken kenarlar ideal yumuşaklıkta olur. o sırada soğuyan pizzaların kenarları sertleştiğinden yerken zorlanabilirsiniz, onları yemeyin bence.
· ince pizzalar tabi ki daha avantajlı, fakat az çıkıyorlar. ama bulunca kaçırmayın.
· eğer tıkanırsanız ama devam edebileceğinize güveniyorsanız, kısa bir ara verin. gidin yüzünüzü yıkayın, sonra tekrar yemeğe başlayın.
· son olarak, -belki de en önemlisi-, alt tarafı pizza yiyorsunuz canım, insan gibi yiyin. "rekor kırıcam getirin pizzaları hüeeeyytttt" diye dalıp saçınızı başınızı dağıtmayın. hiç bir şey sağlığınızdan önemli değildir sonuçta.
+sınırsız demek büfedeki bütün pizza çeşitlerinden en az bir tane denemektir bunu unutmayın.
+pizzanın yanında kola içip midenizi şişirmeyin
+pizzanın kenarlarını asla yemeyin.pizzanın malzemesine yumulun.
+görgüsüzlük yapmadan yiyin.bokunu çıkarmayın.
+sevgiliniz ile sınırsıza gitmeyin.kızcağızı şaşırtmayın.
+ramazanda iftar saati gidin.oruçlu değilseniz asla gitmeyin büfede pek bir şey bulamazsınız
ruhsal dengenizi bulun
meditasyon yapın
önemli olanın rekor kırmak değil, arkadaşlarla oluşturulacak güzel geyik ortamları yaratmak olduğunu düşünün
pizzaya değil ortama odaklanın
unutmayın ne kadar çok yerseniz servis yapan garsonlar size o kadar çok tuhaf bakar bundan zevk almaya çalışın
eğer kenarları yemezseniz piramit yapın (bence yiyin gitsin)
unutmayın zaman geçtikçe mutfaktan çıkan pizzalar malzeme olarak az hamur olarak fazladır bu yüzden sakin yiyin
yarı aç mide ile gidin
sizi rahatlatması için su, kola gibi içecekler alabilirsiniz ama azar azar tüketin de mideyi şişirmesin
tüm bunları uygularsanız başta 12 sonra da 28 dilime kadar çıkabilirsiniz (28'den fazlasına çıkamadım)
grup halinde gidildiğinde mutlaka sınır tanımayan grubunuzdan zıplayan dallamanın biri "benim bi arkadaş 32 dilim yedi oğlum" der. bakmayın, 32 dilimi geçicem diye kasmayın, gaz yapıp galeyana gelmeyin çünkü geçilmiyor. iddiaya girmeyin, ağır ama emin adımlarla minik minik ısırarak girişin pizzaya. pizza tepsilerine yakın oturun, birçok yerde çıkan pizza şıp diye bitiyor "15. dilim" çok önemlidir. bu dilimin ardından sıçırığınızın mozerella peynirine benzemesi sizi korkutmasın, olağandır. ince dilim seven arkadaşlar garsona "abiğ ya, ince diyim bizza da atsana yaa" şeklinde bir öneride bulunabilirler, burda önemli olan kısım emrah bakışlarıdır. kenar kısımlarını yemeyin, "salamsız sucuksuz, kaşarsız pizzanın götüne koyiim" felsefesi bir pizza hut açı sloganıdır. kenarlar için ekstra bir tabak daha alıp kibrit çöpünden ev yaparcasına dizin onları. sağa sola bakmayın, size bakan tanımadığınız acıyan gözler iştahınızı kesebilir. allah kolaylık versin, afiyet olsun.
eğer erkekseniz, kesinlikle hoşlandığınız / etkilemek istediğiniz kızla beraber girişmeyin bu olaya. karşı tarafın gözünde bıraktığınız etki genelde olumsuz oluyor çünkü (kendimden biliyorum).
eğer kızsanız hiçbir hal ve şartta girişmeyin bu olaya. zaten kuş kadar yiyorsunuz sizin neyinize sınırsız pizza tavşanlar. normal pizzayı bitirdiniz de sıra sınırsızına mı geldi şimdi? bücürükler sizi. siz gidin salata falan yiyin. soğan cücükleri.
boş bir gününüzün iki gün öncesinden yemek yemememeye başlayıp bütün gün pizzacıda takılmak en hayırlısıdır. sonuçta limiti siz belirlemektesiniz. o yüzden yavaş yavaş yiyip uzun uzun sohbetler edip 15 dilimi rahat rahat geçebilirsiniz. eğer zamanınız yoksa paket servisten 1+1 pizza söyleyip kalanı buzdolabına atmak daha hayırlıdır.