belki ilginizi çeker
  1. · echoes
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  4. · dersim katliamı
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · ismail yk
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · burhan pazarlama
  9. · arcana

yeni başlayanlar için pink floyd  

1. echoes diye bi şarkı yapmış bu adamlar. henüz bunu dinlememişseniz sağda solda ben pink floyd dinliyorum veya pink floyd'u biliyorum demeyin.
    edit: yukarda yazdıklarım uzun bilimsel araştırma ve deneyler sonucunda bulunmuş bir yargı değildir. neden böyle davranıldığını da anlamadım. müzik bu; bana göre pink floyd echoestur, sana göre dört dallamanın çıkarttığı sestir.
    (pinkuin, 29.03.2009 18:14 ~ 19:07)
  2. başlamayın.
    (syme, 29.03.2009 18:19)
  3. tüm albümleri 8000 kez dinleseniz bile ben pink floyd'u biliyorum demeyin. kimse bilmiyo çünkü.
    (slethron, 29.03.2009 18:21)
  4. muhtemelen, another brick in the wall part 2 dinlenmiştir ilk kez. o seri dinlendikten sonra, hey you, comfortably numb, wish you were here başlangıç için ideal eserler olabilir.
    echoes, dogs, atom heart mother gibi eserler yeni başlayacak olanlar için biraz zor gelebilir. kafadan 20 küsür dakikalık şarkı kimseye çekici gelmez çünkü. he hoş sonrasında tapacaktır ayrı konu...

edit: neye adım attığınıza dikkat edin. ruhsal orgazmlar yakında sizi bekliyor...
    (ceyyar kermit, 29.03.2009 18:29 ~ 18:32)
  5. the wall'un filmini de izlemeyi unutmayın. bob geldof amca yardırmış vallahi.
    (slethron, 29.03.2009 18:30)
  6. (bkz: is there anybody out there)
    (halukk, 29.03.2009 18:31)
  7. öncelikle grubun x şarkısını dinledikten sonra bunu dinlemeyen pink floyd'u bilemez diye ahkam kesmeyin. bana göre seamus psychedelic muz sana göre another brick in the wall ortamcı çikolata arkadaşım. ikincisi popüler diye mi kötü oluyor da öbürü çok underground ve süper, olmaz.

bilmem kaç kere albümleri hatmetmeniz hatta grubun en dandirik bootleglerini dinlemiş olsanız bile pink floyd'u çözdüm, parlayan elmas oldum diye gezinmeyin. bu size diğer dinleyicileri küçümseme ya da gerçek pink floyd dinleyicisini belirleme yetkisi vermiyor. her grup için böyle yaparsanız bence daha güzel. morningrise hayranı olup milleti damnation opethçisi diye küçümseyen kardeşlerimiz her yerde.

bilgi için kendi albüm keşif sıramı vereyim:

ummagumma (ilk duyduğum albüm, bilinçsiz)
    wish you were here (bundan sonrası bilinçli)
    dark side of the moon
    meddle
    ummagumma
    the piper at the gates of dawn
    the wall
    animals
    a saucerful of secrets
    the division bell
    final cut
    a momentary lapse of reason

bu sıra en ideali, en süperi, en bilgeliğe ulaşan yol değil. tersini düzünü kanaviçesini deneyebilirsiniz, deneyin.

ve sonunda grubu çok sevebilir ya da bok gibi bulabilirsiniz, dünyanın sonu değil. pink floyd fanı olmak insan-ı kamil olmaya giden yol değildir, floydian olup da kainatın sırrına ulaştığınızı sanmaktansa ismail yk rocks, valla.
    (iao, 29.03.2009 18:40 ~ 18:55)
  8. ruh halinize göre istediğiniz tarzda albümlerinin/parçalarının olduğunu bilin. david gilmour sololarını dinlemenin ne demek olduğunu iyice özümseyin.
    (lord hypnos, 29.03.2009 18:50)
  9. olmuyorsa zorlamayın.
    (luto, 29.03.2009 18:51)
  10. volkswagen beetle sahiplerinin yolda giderken birbirlerini gördüklerinde karşılıklı korna çalışlarına kulak verin.
    (sir da ros floyd, 29.03.2009 19:19 ~ 09.05.2009 01:16)
  11. aa bilmemkim pink floydun varisiymiş o zaman pink floydu da bi dinleyelim görelim, benziyo lan evet doğru demişler demeyin, kafanızı gözünüzü kırabilirler.
    açın dinleyin bakın keyfinize, illa bir anlam, bir detay mistik zamazingolar beklemeyin onlar da insanoğlu sadece söz ve müzik yapma konusunda ortalamanın epey üstünde yeteneğe sahipler.
    aman ha hakkını verebilecek birikim, donanım ve mantaliteye sahip olmadan coverlamaya kalkmayın yine kafanızı gözünüzü patlatabilirler.

edit: haa bir de direk büyülenecem derseniz şahsi fikrim pulse izleyin.
    (jellyjam, 01.04.2009 00:58 ~ 01:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil