yeni başlayanlar için kayser sozer 

adana çık aradan

1. beşinci nesil yazarların bir kısmı için gereken bir kılavuzdur, cidden. bize komik geliyor olabilir ama adamlar haklı, sözlüğe yeni gelmişler. nereden bilsinler. herkes onlar için bir. önerim şudur: kayser sozer'in açtığı başlıkların altına yorum yazmadan önce arama tarama yapın. daha önce neler yazmış bakın. başlıkların altına yorum yazmayın demiyorum ama bilip de yazmak daha iyi.
    (recai pengül, 27.03.2008 00:40 ~ 01:56)

2. (bkz: sss)
    (topal penguen, 27.03.2008 00:44)
  3. "üfff gene kayser"
    "ay çok iğrenç"
    "ıyk bıyk"

temalı giriler değil ama bakınızları mutlaka yazmalısınız. çok cool, çok orjinal, çok seksi oluyor.

"afedersin ama açtığın başlığı sikeyim" bakınızı verince kızlar mesaj atıyor, teklif ediyor, buluşuyorsunuz ve dahi veriyorlar. mutlaka yapın.
    (azwepsa, 27.03.2008 00:49)
  4. kendisi benim kontrolümdeki derin sözlüğün bir projesidir, dilediğim zaman fişini çekebilirim.

bu aralar çok savruk yazıyor ve sabrım tükenmek üzere. yerine 5. nesil yeni bir yazarı taçlandırmayı düşünüyorum, ayağını denk al. "5. yazar ödlek" falan. bizatihi 5. nesil bir yazardan ayar yiyen bir rol modeli daha fazla ayakta tutmaya çaba harcayamam. ikiletme sözümü.

bu bilgiyi "sözlüğe yeni başlayanlar" olduğu kadar "kayser sozer gerçeğiyle yüzleşmeye henüz başlayacaklar" da dikkate alsınlar.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 27.03.2008 00:55 ~ 00:57)
  5. birçok sözlükte bayık muhabbetlerin sorumlusu bayık yazarlar ve bayık girileri yüzünden yeni bir oluşuma heyecan katmak isteyip oradan haz alan birileri gelmek isterse bilinsin ki çok değişen bir şey yoktur, uğraşılıyorsa her yerde uğraşılmaktadırın bir başka ifadesidir. kolay gelsin hepimize.
    (kaan ünlem, 27.03.2008 00:59)
  6. öncelikle kesinlikle yasak olan bakınızlar vermemek gerekir

başlık: şemsiye taşıyan gizli eşcinsel erkek
    bakınız örnek 1: eşcinsel sensin şemsiye de sana girsin
    bakınız örnek 2: birader ben burayı sözlük sanmıştım
    bakınız örnek 3: hekese eşcinsel diyen gizli eşcinsel erkek ... ve türevleri
    (cyclops1988, 27.03.2008 01:07)
  7. (bkz: biz alıştık siz de alışırsınız)
    (luto, 27.03.2008 01:07)
  8. öncelikle bilin ki her oluşumun bir kralı vardır ve bu oluşumun kralı da kayser, biat edin, saygı gösterin ve karşı çıkmayın ama sonuçta oyuna gelmeyin derim ben*
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 27.03.2008 01:11 ~ 31.03.2008 04:36)
  9. yeni nesil yazarlardan bir bölümünün daha önceden okur olarak konuya vakıf olduklarını düşünmekle birlikte okur ve yazarlığı aynı anda başlayan yeni arkadaşların ısrarla uyarılmasını gerektiren, sözlüğün en hassas konusudur. zira dikkat edilmez ve konun üzerine fazlasıyla gidilir ise "beşinci nesil yazarların tümünde gizli eşcinsellik vardır" başlıklı bir giriyle karşılaşılabilir.
    (okou99, 27.03.2008 01:11)
  10. sözlüğün en zor adamını en kolay şekilde anlatmak gerekir.

kayser:
    -agresiftir, kompleksli değildir.
    -kendini çok sever, sevdirmez.
    -tebaasından saygı, iltifat ve mutlak itaat bekler.
    -gizli eşcinsellerle arası limonidir (kendimden tiksindim bu laftan sonra)
    -fetişisttir. (bir yazısında kızı hoplatmayıp kafasını tahret musluğunda ıslatma fantezisinden bahsetmişti.)
    -en iyi dostu aynalar, en kötü dostu ibnelerdir.
    -yazdığı eserlerin altında yazılan ayarlara cevap vermeye tenezzül etmeyecek kadar cooldur.
    -life savers şekerlemelerini bir zamanlar çok severdi. şimdi sevmiyor. ısmarlamayın, kafanıza atar.
    (emrahman, 27.03.2008 01:11)
  11. bastığınız yerleri toprak diyip geçmeyin, gizli eşcinsel çıkabilir.
    (ronn, 27.03.2008 01:26)
  12. (bkz: kasıklara dikkat)
    (noscho, 27.03.2008 01:29)
  13. sevildiğinizi bilin. adam elli kez demiştir; beşinci nesile güveniyorum diye. güvenini boşa çıkarmayın. hadi canlarım...
    (malpolitikası, 27.03.2008 01:29)
  14. ben de biraz katkıda bulunayım madem, diyerekten giriştiğim saygıdeğer proje.

sezgisel güçleri yüksek olabilir ama yazı yazma yeteneği o kadar da mükemmel filan değildir. sözlüğe kendini fazla verdiği ve küfürleri, aşağılamaları kullanarak yazma işine alışık olduğundan dolayı daha önceleri kolayca taklit edebildiğim bir yazı türü vardır.

evet taklidi kolay dedim, kafası çalışan her insan rahatlıkla taklit edebilir. zira yazdığı yazılar "içinizi biliyorum lan sizin, ağzınızda yarım apış arası kadar biriken meni daha kurumadan ben on tane karı hoplatırım" gibisinden cümleler içerir ve kendini yazarlığa adamış her insan gibi kelimelerin sıralanmasına, paragraflar arası geçiş cümlelerine dikkat etmesi onu farklı kılıyormuş gibi gözükür.

aslında yaptığı şey, başka sözlüklerde daha önce yapılmış bir şeyin üstüne koyarak daha yoğun yapmak, yani yapacak başka bir işi olmamasından ötürü kendini bu konuya odaklayıp geliştirmektir.

ve malesef ki, aşağılamalarla dolu bir yazı sanatı geliştirmesi kendisi için büyük talihsizliktir zira aşağılamalar ve küfürleri çıkarttığımızda karakter olarak kayser sozer bir hiçtir. eserleri de bir o kadar basittir. şu anda onu inandırıcı kılan, terbiye sınırlarını düşünmeksizin, karakter olarak tabulara mahkum olmaksızın cesurca davranabilmesidir. fakat dediğim gibi okursunuz, okursunuz ve bir yerden sonra kendini tekrar etmeye başlar, sıkıcı gelir. ben bile sıkıldım, edebiyat kaygısı gütmeden yazasım geldi işte kayser sozer'i sizlere.

ona karşı yapılacak en tatlı hareket iplememektir, zira ben de onun içini bilirim. yazar yazar yazar ve kimse ona bir mesaj atmazsa, girisine bakınız vermezse, onu da geçtim bi gazla oy vermezse kapanır, üzülür, yöntem değiştirir ve türk edebiyatına katkı yapabilecek bir yazar olarak geri döner.

ha beşinci nesil yazarsanız gerekirse bir devrim yapın, bu sikko, çocukça hareketlenmelerden etkilenmeyerek, gaza gelip bkz vermeyerekten sözlüğü daha ciddi bir ortam haline getirin. "burası onun bunun taşağında biriken menileri silkelediği yer değillan ibişler". bak kayser gibi yazdım, hehe. neyse...
    (youthblood, 27.03.2008 02:32)
  15. geçen haftanın en beğenilen girilerinde değilse okumayın.ama ordaysa okuyun.o zaman iyi yazmış oluyor.
    yoksa çok uzun yazıyor çok yorucu.birileri kesin okur , oylar siz de öbür hafta okursunuz . onlar iyi oluyor bak doğruya doğru.
    (bkz: at yarışı gazetesi gibi yazar takip etmek)
    (pelin87, 27.03.2008 02:37)
  16. (bkz: başlarımyaa)
    (maglor, 27.03.2008 02:54)
  17. uzun uzun paragraf yazan herkesi bir bok biliyor sanmayın kursu önerilir.
    (gaddar kerim, 27.03.2008 15:31)
  18. hazır yeniyken başlamayın!
    (zefura, 27.03.2008 15:41)
  19. bayanlar için: hemen hoplayın, zira direnemeyeceksiniz, uzatmanın anlamı yok (ver kurtul ).
    erkekler için: bayanları ondan kaçırmaya çalışmayın, elinizde her ne varsa onunla yetinin zira siz ne kadar çaba gösterirseniz o kadar komik duruma düşersiniz. elbette ki aksi ispat edilmedikçe tüm hatunlar kayser sozer' in!

unisex: eşcinselsiniz.
    (agnodice, 27.03.2008 15:42)
  20. "flash tv muamelesi yap bu yazara. eğlenmek için aç takip et, ama söylediklerine zerre itibar etme!"
    (one more cup of coffee, 27.03.2008 15:53)
  21. tanımam etmem ama yeni başlayan biri olarak bilimsel çalışayım:

ünlü bir güney amerika atasözü der ki; birini tanımak istiyorsan önce dötüne bakıcaksın. tabi adamlar jennifer lopez'ler, shakira'lar, thalia'lar çıkarmanın verdiği bir gururla etmiş bu lafı.

bu lafa benzer bir lafta yıllar önce ekşi sözlükte edilmiş ve büyük yankı uyandırmış, bunun yanında benimsenmiş ve özümsenmiştir. laf şudur; bir yazarı tanımak istiyorsan önce en beğenilmeyen entrylerine bakıcaksın. şimdi bizde kayser sozer'in en beğenilmeyenlerine bir göz atalım:

en yakın arkadaşın sevgilisini hamile bırakmak/@1817472
    eski sevgilimin kız kardeşi büyüdü/@1246924
    kaşıkla pilav yiyen tuhaf insan/@1229548
    sokakta yürürken kulaklıkla müzik dinleyen insan/@1032581
    cuma namazına gitmeyip utanmayan müslüman erkek/@1987006
    uçakta verilen yemeği varoşluğundan yemeyen ezik/@1678314
    üniversiteye her gün farklı kıyafetle gitmemek/@1891645
    nazım hikmet abartılmış balon bir şairdir/@1566457
    her sevgilimi ayrılmadan önce mutlaka hoplattım/@1821551
    uyanır uyanmaz yüzünü yıkayan özenti insan/@1242248

en beğenilmeyen 10 entrynin ait olduğu 10 başlığı açan kişide kayser sozer'in kendisi. şimdi burdan nasıl bir sonuç çıkarabiliriz. açıkcası hiçbir fikrim yok. aslında çok pis bir tespit yapıcaktım ama hevesim kırıldı. sazan avcısı bir yazar işte.
    (deatly, 27.03.2008 16:02 ~ 16:04)
  22. kendisini zerre tanımam.lakin girilerinden anladığım üzere dobra dobra yazmayı seven biri ama ıspatları pek rasyonel değil.gerçekle alakası yok.o yüzden oku ama kafaya takma.
    (jimmy, 27.03.2008 16:04 ~ 16:07)
  23. yeni başlayanlar için kayser sozer "bakınız"dır. o bakınız rush'ların daha fazla anlam ifade etmesi için ve artık onların da bir standarda bağlanması gerektiğini düşünerek, şurda burda kayser sozer'le ilgili gördüğüm girilerden de esinlenerek ufak bir bakınız rehberi hazırladım.

# unutmayın ki bir kayser sozer başlığına bakınız veriyorsanız bu bakınızın illa ki başlıkla ilgili olması gerekmez, direk o başlığın sahibi ve diğer yazarlarına ayar verebilirsiniz, cool.

(bkz: peder zickler özentisi kolpa tespit yazarı)
    (bkz: kayser başlıklarında kendini bulan ezik insan)

# sözlüğün selametini düşünebilirsiniz, ibneli hoplatmalı başlıklar yüzünden sözlüğü kız arkadaşınızla okuyamıyorsunuz belki mesela.

(bkz: egosunu tatmin için sözlüğü sikmek)
    (bkz: ota boka başlık açmak)
    (bkz: dikkat çekmek için başlık açmak)

# eğer başlık herkese hitap eden bir konuyla ilgiliyse aksini kanıtlamaya çalışın, sarkastik olun ama biraz.

örnek başlıklar:
    (bkz: sabah sabah gazete keyfi yapan şuursuz)
    (bkz: akıllı bakınız kulanan totoş yazar)

bakınızlar:
    (bkz: yuh lan gazete de mi okuyamayacağız amına koyim)
    (bkz: sabah kahvaltı yapan ezik)
    (bkz: sözlüğü kuranlar da totoştu zaten)
    (bkz: genelleme yapıp kendini bi bok sanmak)

# ibret: bir gün kendi girilerime bakıyordum, sözlüğe ilk girdiğimde neler yazmışım acaba diye, bir kayser sozer başlığında bir girimi gördüm, ayar vermeye çalışıyormuşum kayser sozer'e, çok pis utandım, hemen sildim giriyi.
    (ama arkadaşlar iyidir, 28.03.2008 20:06 ~ 29.03.2008 09:43)
  24. yeni başladıysan şayet, aşağılayacaktır seni, dandik diye tabir edecek ve sonrasında ya sen amma pısırık çıktın ulan diyede hatalayacaktır. garip değilmi o bir yönetici ve kısa zaman önce hesabıma girip girilerimi sildi köp oğulları ayrılıyom ben gari diye ağlanmıştı oysaki.
    (bkz: yazık lan)
    (lost knight, 28.03.2008 20:17)