belki ilginizi çeker
  1. · bam
  2. · beycafe
  3. · himmet umunç
  4. · hazırlık sınıfı
  5. · hacettepe üniversitesi yemekhaneleri
  6. · öğrenci işleri
  7. · imt
  8. · tamamen gerçek
  9. · naci abi
  10. · achtung
gündem
  1. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · prison brake
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · babaların garip huyları
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · hanukiya
  9. · webmesajcell

yeni başlayanlar için hacettepe üniversitesi  

sayfa  / 2
  1. hacettepe üniversitesi'nde çile dolduracak/hayatımın en güzel yıllarıydııa, çoğk özlediiğm diyecekler için bir kılavuz. *

niçin /? çünkü bir kısmımız bu katkılarımızla modern ulusların refah düzeyine erişecek kılavuza rağmen sevmeyecek okulu, çünkü orada eğitim görmeleri gerekecek. bir kısmımız ise, şahsımın anlayamadığı için çamur attığı biçimde hem eğlenip hem öğrenecek o okulda. ama nasıl yani, şahsen mezun olunca okulu özleyebilme ihtimalim cidden var mı bilemiyorum. hani kreşten beri sevmem ortamı da, o bakımdan...

tekrar: (bkz: nası yane)

hadi biss...

sevgili üniversite adayı, canım benim, liselim, mezunum,

önce bil ki, ne kadar derece yaptığın için ismi lazım olmayan bir tarafların kalkma eğiliminde de olsa, ucu ucuna yerleşme planları da kursan o okul seni adamdan saymayacak. özellikle belirtmeliyim, nokta.
    sana memleketin dört bucağından tanıtım cd'leri gönderseler, odtü'den dekan yardımcıları arasa (gerçekten mümkünmüş), kucak kucak broşürleri de eşelesen hacettepe'den alacağın davet a4 kağıdın üçte biri kadar, okulun bilmemne fakültesinin eğitiminden yüzlerce uzun paragrafla bahseden kıçı kırık bir katalogdur. esasen o katalog sana parlak geleceğini gayet güzel özetlemekte, tercih süresi dolmasına 2 gün kala gelerek veya gelmeyerek okulu güzelce temsil etmektedir. 5 günlük tanıtım günlerinden de gelmeyen katalog sebebiyle haberin olmaması müessesiyi bağlamamaktadır. bütün bu çayıra salınma durumuna rağmen, cidden, tüm seçenekleri görünce tercihin hacettepe olabilir. mesela genetik ile sevgi bağı kuranlardansan zaten her şehri incelemiş gezmişsindir, sonra da ülke koşulları seni hacettepe tıp'a getirebilir. idealizmden anlamam, aklım almaz; bir bildiğin vardır.
    eğer istediğin bölüm buradaysa, mesela otomotiv istiyorsan gelirsin, tıp en iyi olduğu için gelirsin, odtü veya boğaziçi ile aynı kefeye koymasalar da iyi bir mühendislik eğitimi için gelirsin ya da envai çeşit fakülteden birine gelir ve bana kalırsa ortalamanın çok üstünde olan bu üniversitede okursun. ama bil ki asla beklediğin ilgi ve şefkati bu kollarda bulamayacaksın.

hacettepe'nin pişmaniyesi, pastırması olmasa da öğrenciler arasında öğrenci işleri meşhurdur. suya götürüp susuz getirme kursu alan nur yüzlü, tebessümü her daim gamzelerine yoldaşlık eden memurlar sana her kolaylığı sağlayacaktır. mesela öğrenci belgesi alacaksın. bu ne demek? üstünde "bu kişi okulumuzda okuyor, gözümle gördüm vallahi" ibaresi bulunan kağıt. hani senin elinde bir kimlik var ya, onun bir onayı olmakta. ama onu her adam alamaz kuzucum. sorun para değil elbette ki, sadece o mührü basmak için senin gerçekten o ruha sahip olduğuna inanmalı deneyimli personel. bunun için önce 2 ytl yatırmak için yapı kredi şubesine gideceksin. adam gibi bekleyip, 2 ytl yatırıp, dekontunu alacaksın. hayır yavrucuğum, hemen değil ama... bu dekontla öğrenci işlerine dönmeyeceksin, onu öz evladın gibi koruyacak 2, 3, hafta sonu araya girdiyse artık hiç belli olmaz, gün kadar sevip okşayacaksın. ondan sonra yine öğrenci işlerine gitmeyeceksin, gittiğinde sana alt katta bi yere git diyecek. oraya gidip belgeyi soracaksın, onlar da gelmedi diyecek. ertesi gün de gideceksin... neyse gel zaman git zaman sevgili belge gelecek. defteri imzalayıp "xx y fakültesinde öğrencidir" belgesine sahip olacaksın. dilediğin gibi kullan, istersen yırt, ye! özgürsün! ama bak, bu aşamaya kadarki testi geçtin. sen kesinlikle hacettepe üniversitesinde öğrencisin.

diyelim ki her gün sekiz saat dersin var. ingilizce. beyninin orada olmadığından şüphelenip konuşma işlevini kullanmaya karar verdin. bu durumda gurun sana ne diyecek, bil bakalım. ipucu da lise. evet, konuşmak istiyorsanız dışarı çıkın. ama yok yazmıycam demez, çünkü derse girmezsen çakacağını bilirsin filan. bir diğer seçenek olarak ilk yılın ilk haftalarında bir kaç kez kaliteyi düşürmekle, şununla bununla suçlanacaksın bölüm arkadaşlarınla birlikte. haddini bil. belki her yer böyle, ama o ben büyüdüm hallerini nasıl da yok ederler, anlatamam.

gelelim kampüs ortamına. sıhhiye'de isen bil ki, yok öyle bişi. hastanenin karşısında, birtakım kocaman binalarda eğitim alacaksın. ama allah için, 3-5 metre enine ulaşabilen çimlik alanlar, ve hatta ağaçlar var. evet dört bir yanın beton, taş, hasta, hasta yakını. ama bana sıhhiye'de klorofil yok dedirtemezsiniz! beytepe ise sadece hazırlık atlama kursuna bir miktar para ödemiş ve 2 hafta kadar gitmiş olsam da, ilk kurulduğu yıllarda tıp fakültesinin çiftliği olup sonradan ağaçlandırılsa da gerçekten kampüstür, vallahi de doğrudur. odtü'ye gidince biraz ezik hissediyosun o ormanların içinde, neden bilmiyorum, belki de ağaç hastası bir kişiyimdir. ama beytepe'de üniversite havasını alırsın, gezer tozarsın kampüs içinde.

hacettepe üniversitesi yemekhaneleri ise bana göre büyük bir gizemdir. an itibariyle tarifemiz 1.75 ytl olup, öğle ve akşam yemeği menümüz aynıdır. diğer üniversitelere kıyasla pahalı olduğu, yemeklerde bir takım kimyasallar bulunduğu, askeriyenin süresi geçmek üzere olan etlerinin de kullanıldığı (ki zannederim gerçek ve son kullanma tarihi geçmedikçe sonuçta bir sakınca yok) gibi envai çeşit rivayet vardır. efendim yemeklerin kalitesi benim için gizemli olan konudur. kimine göre süper olan yemekler, kimine göre yarım yarım verilen pişmemiş tavuk, kendin kes kesebilirsen tandanslı çeyrek karpuz, öğrencinin uzun süreli depolarını doldurmasını sağlayacak bol yağlı pilavdır. menü öyle gizemlidir ki, bir gün pudra şekeri ve çilek, bir gün mantı veren yemekhanede, öbür gün köfte patates, kimsenin adını duymadığı tatlılar, ya da kabak öğreten (ki herkesin favorisi, okulumuzun spesiyalitesidir öğreten. bir sorun mu vardı hocam?) verilir. çorba içilir, içirilir. çorba içine dünün yemeğinden seçmeler eklenince sebze corbası veya yine gizemli bir ada sahip yepyeni lezzetler oluşur. yemekhane inanılmayacak kadar önemli bir unsurmuş meğer, bunu da hacettepe de öğreneceksiniz.

kütüphaneler gerçekten kapsamlıdır, beytepe'yi sadece internet katalogalarından bilmekteyim. lakin sıhhiye'deki tıp kütüphanesine toz kondurmamalı. aradığınız her şeyi kitaplarda ya da online kaynaklarda, cdlerde bulursunuz. uzun süren envanter çalışması sonunda kitapların yarısı artık dinazor olduklarından kaldırılmıştır, zaten 3 katı dolduran kitapların ne kadarı kullanılmaktaydı bilmiyorum. yeni ve popüler kitapları kimlik karşılığı alıp kütüphane içinde, diğer kitapları 3 haftalık süre için alarak orda burda kullanırsınız. çalışma salonları hep doludur, muhakkak birilerinin işi gücü olur, çoğunluk sınavlara çalışmaya gelmiştir. ama bilgisayarların başında bazen beleş internet kafe bulmuş liselilerle karşılaşabilirsiniz, denetimler kapıda kimlik kontrolü olduğu iddiasına rağmen sıkı değildir. sadece kitap çalınmasını önlemek için barkodlu koruma sıkıdır, lakin türk aklı, barkodu sökünce ne olacağını merak etmekteyim. gerçi tıp kitabını yürütüp de kütüphaneye süs yapmanın da ne lüzumu vardır?

sizin de araştırıp göreceğiniz üzere sağlam kadrolara sahip, türkiye için köklü bir üniversitedir hacettepe. yine de mezun olunca ne yapacağınızı düşünmeden gelmeyiniz, hiçbir tercihi bunu düşünmeden yapmamalı ya zaten... mesela yatay geçiş, dikey geçiş gibi şeyler yapma amacıyla tercih etmeyiniz, bunun ne kadar mümkün olduğunu öğreniniz ve geçişi nereye yapacağınızı iyi biliniz. aileniz istedi diye gelmeyiniz, rehberlik hocası herkes kazandı demek için yazdırmaktaysa ve şıp diye anladıysanız gelmeyiniz, uzun süre düşünmeden ve tüm seçenekleri elemeden zaten hiçbir yere gitmeyiniz. çünkü o herkesin hayran olduğu tıp fakültesinde daha ilk yıldan insanlar pişman olmaya, tercihlerini sorgulamaya başlıyor. her şeyi göze alıp ayrılan mı istersiniz, derslerden, okuldan, hayattan bunalıp sınıfta kalan mı istersiniz, zorla zorla devam edip kendini bitiren mi istersiniz, mevcut.

ayrıca hacettepe ingilizce eğitime önem veren bir üniversite olduğu için dil sorunlarını da hemen herkes yaşamaktadır. hazırlık sınıfını atlamak için seneden seneye şekli şemali değişen bir sınav vardır, bazeısı öylesine girip geçer, bazısı anlamadan kalıverir. benim önerebileceğim ise kişi yabancı diline güveniyorsa ve derslere yumulmaya hazırsa atlaması, değilse kendine hazırlıkta bir yıl dinlenme payı vermesidir. şahsen hazırlığı atladığıma dozajı değişmekle beraber dönem dönem fena halde pişman oluyorum. ama şöyle bir durum da vardır ki, hazırlık sınıfları arasında da düzeye göre fark vardır. bazıları haftada 20 saat ders yapıp ense ve göbek geliştirmek, kızılay ve bilimum eğlenebilecek mekanı tanımakla iştigal etmekte, bazıları ciddi ciddi bir şeyler için hazırlanmaktadır.

son olarak, öğrenci kimliğiniz de smartcard gibi bir şeydir, ama yemekhane için para yüklersiniz, odur olay. geçerken görevlinin tipinizi bir de öss için çektirdiğiniz vesikalıktan görmesi şarttır, hele ki sıhhiye'de her bir binaya girişte.

öyle böyle değil, çok önemli not: öss için utanmayacağınız bir fotoğraf çektirmezseniz hemen her üniversitede öğrencilik hayatı boyunca sivilceli, gözleri kızarmış, yüzü tarif edilemez bir renkte ve ifadede bir insan tasviri ile temsil edilirsiniz. achtung, achtung!

şimdilik bu kadar, lakin çok doluyum be sözlük! beytepe ve hazırlık ile daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar da benim kadar patlama seviyesinde ise bu başlık da çok doldurulur.
    (no more, 02.09.2007 03:38 ~ 03:38)
  2. öncelikle tebrikler...güzel okula girdiniz, hele de beytepe kampüsü'nde okuyacaksanız şanslısınız gençler!

efendim öncelikle, bir grup öğrencisinin sürekli b.k atmasına rağmen hacettepe çok iyi bir okuldur.kadroları sağlamdır.hacettepe'de okuyorum dediğiniz an 'ooo maşallah' derler sizin için.hele de tıp, otomotiv ya da psikolojiyi kazanmışsanız kimse sizi yere göğe sığdıramaz.

çok önemli:
    okulda size verilen her belgeyi saklayın.hiçbir şeyin dekontunu atmayın.yanarsınız valla.öyle zamanlarda öyle dekontlar isterler ki sizden şaşırısınız.burda beytepe öğrenci evlerinde ve beytepe yurtlarında kalan arkadaşlara özel bir duyurum var.belgeleri kaybederseniz yurdun aylık parasını ikinci kez ödemek zorunda kalabilirsiniz.

kampüs:
    beytepe kampüsü yeşil vadi olsun, bam olsun, city nacho ve gördüğünüz tüm çimenlikler bata olmak üzere güzel kafelere ve güzel mekanlara sahiptir.edebiyat, jeoloji ve kimya mühendisliği öğrencileri genelde nachoya takılırlar.nacho, edebiyat fakültesinin karşısıdır, bahçesi vardır.üst katında kanepeler olan sıcak bi mekandır.yalnız 12 ile 2 arası yer bulmanız imkansızdır.hocalar da buraya takılır.benim derdim sıcak mekan değil ben gotik kız görmek istiyorum diyosan beycafeye gideceksin.beycafe'de iki kısımdan oluşur.bi kısmında bilardo masaları vardır.bi kısımda da siyah giyen insanlar güruhu...ikinci kısmı çok kalabalıktır.anathema, soad, radiohead, placebo çalar.yemekleri ucuzudur, fena değildir.ortamı güzeldir.ama boğazına düşkünsen seni ya city'ye göndermeli ya da bama...city üç katlıdır, ilk iki katı patlayıncaya kadar yemek yemek içindir.üçüncü katta ise internet kafe ve bilardo vardır.city'nin ikinci katındaki pizzacı ve alt kattaki köz'de şahane bi şekilde karnını doyurursun.bi de çıkmadan hediyelik eşya, kozmetik, film, cd, kontür satan dükkanlara da bakarsın olmadı.bam'a gelelim: okulun en güzel yerlerindendir, nacho'dan daha iyidir. yalnız tek kusuru köpeklerini gezdirmeye gelen malları barındırmasıdır. baharda mayhoş'un ve tempo'nun önü zara vitrini gibi olur..bam'da beytepe dönercisivardır.mutlaka git oraya, eğer edebiyatta okuyosan beleşe çay bile içersin.antepli tabldot'da iyidir.her gün bi çeşit çıkarırlar.üç buçuk ytlye yemek yersin.yemekhanenin yemekleri de fena değildir.ama gastrit, ülser gibi bir hastalığın varsa gitme, şerefsizim daha beter ediyo mideyi (bkz: yaşadım biliyorum).ama tatlıları çok güzel yaparlar.bahar pilavı, kabak öğreten, ankara tavası en çok çıkan yemeklerdendir.eğer yurtta kalıyosan parana kıy git başka yerlerde yemek ye, çünkü akşama da öğlen verilen yemeklerden yiyceksin.çimenler şahanedir.özellikle de biyolojinin arkasındakiler.ne yaparsan yap,bir allahın kulu dönüp bakmaz.kısacası beytepe kampüsü şahanedir.

sıhhiye kampüsü'nde ise bu kadar canlı bir yaşam yoktur.

beytepe'de tezgahlar

beytepe'de insanlar yürürken önlerine ya da karşılarına bakıp yürümezler.yan yan tezgahlara baka baka yürürler.çok gelişmiş bir korsan sektörü vardır.siparişle istediğin filmin, dizinin cdsini bulursun.hatta pazarlık bile yaparsın.portakal kabuğundan küpeler alırsın o tezgahlardan, film afişleri alırsın, kitap alırsın, eşofman alırsın, tişört alırsın...ne ararsan bulursun.

ulaşım

sıhhiye kampüsü'nden beytepe'ye dolmuşlar ve servisler vardır.beytepe'den kızılay, tunus, tunalı, bahçeli, demetevler, dikmen, yüzüncü yıl, eryaman, ümitköy, çayyolu, batıkent, keçiören, ayrancı, oran gibi semtlere servis vardır.servisi yakaladın mı çok rahat gidersin eve.örneğin, dikmen'e yarım saatte varırısın.servislerin fiyatı 1.5 liradır.ama bence tatava etme parana kıyıp servise bin.

beytepe iklimi

ankara'dan beş derece daha soğuktur.kanımca küresel ısınmadan etkilenmez.çünkü nisan ayında beytepe'de kar yağmıştır.(bkz: tamamen gerçek).hava durumunda ankara kaç derece diyosa sen ondan beş derece soğuğunu düşünüp ona göre giyin.edebiyat fakültesi'nde okuyacaksan daha kalın giyin,çünkü hiç bir ısıtma sistemi edebiyat fakültesi'ni ısıtamaz.

öğrenci kimliği

artık girinin sonlarına geliyorum samimi olayım, dostum sakın unutma bunu.giremezsin nizamiye'den, yurda sokmazlar seni.az ve öz olsun, sakın unutma!

son söz
    demekki neymiiiş:

1-öğrenci kimliğini unutmayacakmışsın
    2-verilen tüm belgeleri saklayacakmışsın
    3-midenden rahatsızsan yemekhanede yemeyecekmişsin
    4-kalın kalın giyinecekmişsin

hadi bakalım!
    (hürrem, 08.09.2007 01:38 ~ 22.04.2009 22:04)
  3. evet şimdi siz sevgili çaylak hacettepelilere benden altın niteliğinde tavsiyeler;
    not:sadece beytepe kampüsü öğrecileri yaralanabilir.

-kesnlikle hacettepenin yemekhanesinde kahvaltı edin.açma-çay-peynir sadece 50 kuruş normal kampüs şartlarında sadece çay 1 lira olduğu düşünülürse oldukça uygun.ayrıca yemekhanede tek öğünde iki yemek alırsanız ikincisi iki katı fiyatına unutmayın. bu arada yemekhanenin yeri ziraat bakasının yanı söylüyorum çünkü ben kendimden biliyorum ben iknci dönem buldun.

-ydyo ordan saat 5den sonra otobüs,dolmuş falan geçmez boşu boşuna beklemeyin.orada bekleyen arkadaşlar görebilirsiniz onlara kanmayın çömez oldukları için bekliyorlar.

-öğrenci işlerine güvenmeyin ama iyi geçinin,unutmayın öğrenci belgesi almak için en az iki güne ihtiyacınız var acil zamanda boşuna uğraşmayın.

-hazırlıkta birçok öğrenci topluluğuna üye olun,arkadaş edinin.ve işletme topluluğuna katılın çok faal,ayrıca birçok konser biletini ucuz/indirimli alma şansınız olacak.dağcılıkla ilgili topluluklardan uzak durun dağda kaza sonucu ölen arkadaşlarımız oldu.(abaza erkek arkadaşlara tavsiye eşli danslar topluluğuna katılın her erkeğe en az beş kız düşüyo,belli mi olur belki biri verir)

-baharda edebiyat fakültesi ve öğrenci işlerinin önü mükemmel olur,çimlere yayılın.kar yağınca kütüphaneye gidin,önünde dolaşın mutlu olun.

-sakın ama sakın beytepedeki medikoya gitmeyin ölmek üzere olsanız bile gitmeyin.mide bulantısı şikayetiyle gittim sol bacağımı az kalsın kaybediyordum günlerce topal dolaştım bulantı geçti ama bacaktan dolayı uzun süre kas gevşetici kullandım.baş ağrısı sebebiyle giden arkadaşım mide kanaması geçiriyodu yeni iyileşti.

-yıl içinde içinde en az beş kere falan size cinsellike ilgili anket yapacaklar buna alışın.bilmediklerinizi de öğrenin rezil olmayın.sebebi bilinmez bir şekilde hacettepe bu konuya çok önem veriiyor. söylentilere göre eskiden hacettepe öğrencileri tavşan gibi üremeye başlamış bu yüzden okulun bu konudaki hassasiyeti büyük.

-şenlik dönemlerinde içki stoğunuzu birkaç gün önceden kampüste kalan arkadaşlarınızın odasında oluşturmaya başlayın.şenlik zamanında alçak güvenlikçiler el koyup alem yapıyolar.sie kampüste bir biraya 5 lira vermek çok koyar benden söylemesi.

evet çok uzun süre sevmeyeceksiniz yatay geçiş hayalleri kuracaksınız,hep gitmek isteyeceksiniz ama bunlar normal sonra bir bakmışsınız bu okuldan başka hiçbir şeyiniz yok.bol bol eğlenin bu sizin hayatınızın en güzel yılları unutmayın.

edit:gerçekten de güzel zamanlarmış özlememek mümkün değilmiş.
    (kermit, 08.09.2007 01:59 ~ 14.02.2009 02:50)
  4. sadece beytepeliler için;

-edebiyatta okuyorsanız, kasmayın kendinizi citydir; bamdır demeyin; gidin direkt nachoya. evet artık sınıfta çay kahve içmeniz zor; zira nacho'dan bile alsanız sınıfa gelene kadar soğuyor. her neyse...

-akşamları kurt falan görebilirsiniz kışın; aman deyim "ahaha. ben ne kadar cesurum... şu karın güzelliğine bak. sessizliğin keyfini çıkarayım." diye yalnız yürümeyin.

-kütüphanede akşam elektrikler kesilirse, oturun yanınızdakiyle muhabbete başlayın; yoksa güvenlik görevlileri sizi korumak adına tepenize dikilebilir.

-hava ısınmaya başladıkça, "çimlerde ders." diye tutturun hocalara; şanslıysanız en piyasa yerlerden biri olan kütüphanenin önünde ders yaparsınız.

-kütüphanenin önü demişken; cdci arkadaşlardan(orhan mesela) cd alacaksınız pek güvenmeyin unutuyor genelde. hele dvd istediyseniz, yandınız. bunun yerine elemanlarla kanka olmaya bakın; onların aldığı yere sizi yollasınlar kazançlı çıkın.

-hiko teyzem güzel yemek yapabilir; ama çok da aldanmayın "aşkım, kuzucum." laflarına... bu arada oğlu ilk çayın parasını almaz; ama ikinciyi de kaçırmaz. onun için pane'ye gidin daha iyi.

-gelelim beytepe'nin olmazsa olmazı naci abi ve ailesine. siz orada kaç yıl okursunuz bilmem ama; ilk günden mezun olana kadar naci abi'nin ingilizce konuşma çabalarına maruz kalacaksınız bilesiniz.

-yeni açılan eczane var ya hani... hafif sorumsuz insanlar; hep geç kalıyorlar istediğinizi getirmekte.

-mediko 9.30'da açılır; 3'te kapanır. doktorları herkese aynı ilacı yazmakta ünlüdürler.

-eylemler falan olur okulda sazlı sözlü. izlemesi keyiflidir; katılırsanız robo-jandarmalarla uğraşmak zorunda kalırsınız.

-bazen ego şoförleri aşırı sinirlenebiliyor gece tek başınıza otobüse bindiğinizde; istemeseniz de tafra çekiyormuş gibi hissediyorsunuz kendinizi.

-yaz kış beytepe'de hafif bir rüzgar eser; alışın.

-şenliklerde istediğiniz kadar dibine vurun; okulda çekinecek bir şey yok...

-köprüde inip, rahatlıkla otostop çekebilirsiniz.

-her gün bir film gösterimi bulabilirsiniz okulda beleşe; gidin izleyin güzel oluyor.

-sizi elinde prezervatifle gezen insanlar durdurup, cinsellikle ilgili sorular sorabiilrler. çekinmeyin; bilgilendirme amaçlı hepsi. soruyu yanıtlayın; alın şekerinizi gidin derim ben.

-asla ve asla sınıfta bir şeyinizi unutmayın; bulmak imkansız.

şimdilik hepsi bu. kısacası beytepe'yi sevin. pek çok üniversitede okuyan insana göre şanslısınız.
    (maia, 08.09.2007 16:55)
  5. ben de birkaç kelam edeyim madem artık okuldaşız.ben beytepeliyim ondan sıhhıye hakkında ahkam kesemem ama bildiklerimi aktarmaya çalışayım.öncelikle kazandığınızı duyduğunuzda mutlaka ki türkiyenin en aklı başında okullarından birini kazandığınız için gururlanacaksınız hakkınız tabi ama çok abartmayın.elinizde rektörün gönderdiği tebrik mesajıyla havalara girip ne önemli adammışım be hacettepe benden önce ne yapıodu acaba demeyin.hacettepe siz gelmeden önce nasılsa siz geldikten sonra da öyle olacaktır unutmayın.kayıt günüyle başlayalım işe:
    - mutlaka okulun gönderdiği sarı zarf yanınızda olsun yoksa kapıdan içeri giremezsiniz
    - yıldız amfi denen yeri bulmak için herkese sormanıza gerek yok siz aval aval bakarken yeni misin diyen sıcakkanlı birileri mutlaka bulunur ve o sizi ulaşmak istediğiniz yere götürür
    - hava her ne kadar ankarada sıcak da olsa siz yanınıza ceket alın küresel ısınma işlemez beytepeye
    - muhtemelen m-9da kaydınız yapılır görünce ağzınızı açık unutmayın
    - bilgi işlemden gelenler mail adresinizle neler yapacağınızı anlatırlar sallamamazlık etmeyin hocaların çoğu bu adresten iletişim kurarlar
    - uzun bir masada oturan insanlara sarı zarfı ve gerekli belgeleri veririsiniz tüm masa boyunca dolaşır o ve en son kişi b.ku yedin tarzı sırıtarak hoşgeldin der.
    - sonra mutlaka yabancı diller yüksek okulunu ve kendi fakülteni gez 15 gün sonra orada sınava gireceksin çünkü
    gelelim hazırlık sınavına:
    - ne var hazırlık sınavında deme mutlaka hazırlan geçsen de geçemesen de.eğer kpdsden 80 ve üzeri alamayacak seviyedeysen kusura bakma sürterler burnunu.yaa benim ingilizcem iyi diye gelir sonra sınavda apışırsın ve tüm hayatın boyunca aldığın ingilizce derslerini sorgulamaya başlarsın.
    hazırlık:
    - eğer üst kurlardan birinde başlarsan hazırlığa 1 dönem normal+1 dönem destek sınıfı okuma hakkın var.yani 1 yılda geçtin geçtin geçemedin üzülme sonraki 3 yıl dışardan sınavlara girmen gerekiyor.eğer hala geçemezsen okulla ilişiğin kesilir en fazla.resmen ingilizce bilmeyen gelmesin derler adama bölümün yüzde kaç ingilizce olursa olsun.
    - eğer alt kurlardan başlarsan 2 dönem normal+1 dönem destek sınıfın vardır.
    - ilk ders mutlaka tanışma partisi olur hatta yılbaşında falan da parti yapan hocalar mevcuttur hazırlıkta
    - tüm ydyo hocalarının ortak yanı öğrencileriyle sınıf içi olsun sınıf dışı olsun ders saati ders dışı falan farketmez ingilizce konuşmaktır.öyle ki türkçe bildiklerinden şüphe edersin.
    fakülteyle tanışma:
    - diyelim yarım dönemde bitti hazırlık ve irregular oldun.aman ne güzel şimdi tezeği avuçla yedin işte.bölümün kaç ders verirse o kadar alırsın hiç vermezse yarım dönem izinli memlekete gidersin.sonraki senlerde de hep bahar döneminde sorun yaşarsın daha 1ini almadığın derslerin 2sini alırsın.bocalarsın afallarsın ama geçer en olmadı kalırsın.
    - ilk gün herkes hazırlık arkadaşını bulur.hocalar isimleri okulları falan sorar sonra derste ne yapacağını anlatır ve beklentilerini dile getirir klasiktir işte.
    - eğer iktisadi ve idari bilimlerdeyseniz işiniz biraz zordur.hangi ders hangi sınıfta hangi sınıf hangi blokta arka merdiven nerde ön merdivenden insem bulur muyum ki bu merdiven arka mı ön mü burası neresi kaçıncı kattayım kimim ben türünden çelişkiler yaşarsınız.
    - dersleri ingilizce olanlar biraz uyum zorluğu yaşarlar ilk zamanlarda ama hepsi aşılır ilk dönem bittiğinde artık türkçe terimler size yabancı gelmeye başlar.
    - vizeler ve finallerden bahsetmeyelim daha yenisiniz korkmasın gözünüz.sadece şunu bilin ki normalde ne kadar çalışıyorsanız 3 katı çalışmalısınız artık.şaka ya da abartma korkutma değil bu 3 katı hikayesi eğer bunu yapmazsanız karşınıza dikilen gaddar bir asistan size hacettepe diploması vericez haketmeniz lazım der.bu daha da acıdır inanın çalışmaktan.
    - dersler zordur bezdirir bazen insanı ama zevklidir.mesleğinizle ilgili birşeyleri o alanda uzman birinin ağzından dinlemek zevk verir insana karşınızdaki boş bir teneke değildir en azından bu bile rahatlatır insanı.
    - zorlandığınız yerde ofis saatleri koşar imdadınıza istediğiniz herşeyi sorarsınız hatta hocanın boş ve neşeli anıysa baştan anlatır konuyu.
    kampüse genel bakış:
    - genelde neşeli bi havası vardır beytepenin sosyal aktivitesi de boldur.mutlaka hergün gidilecek söyleşi falan vardır çeşitli fakültelerde.
    - çabucak kavrarsınız zaten olayları nerde ne yapmanız gerektiğini öğrenirsiniz hemen.yardım istediğinizde de geri çevrilmezsiniz emin olun ne hocalar ne de personel tarafından
    - eğer yurtlarda ya da öğrenci evlerinde kalacaksanız bazı klişe aksaklıklar dışında mutlu olursunuz en azından trafik çilesi çekmezsiniz.
    - güzel köşeleri vardır beytepenin çimleri,yeşil vadisi,gidemesek de beyaz evi,bamı,city centerı,bey cafesi bi de meşhur nacisi vardır ki bu adam özellikle işletme öğrencileri tarafından girişimcilik konusunda çok faydalıdır,özenle laboratuvar ortamında incelenmelidir
    - yemekhanesi de 3 katlıdır hoştur çok yemeğini yemişliğimiz vardır henüz bişey olmamıştır kimseye
    - ziraat bankası ve yapı kredi şubeleri vardır.bunlar dışında tüm bankaların atmsi vardır.
    - ptt vardır kamil koç vardır zeki kırtasiye vardır palme kitabevi vardır var oğlu vardır yani aradığınızı bulursunuz bi kantini yoktur maalesef
    - kütüphanesi iidir hoştur da bazen kitap kıtlığı yaşanır alan getirmez getirse de artık sizin için farketmez
    - bahar şenlikleri coşturur ama son yıllarda dışardan çok gelen olması nedeniyle eski tadını kaybetmiştir.
    - ulaşımı yıldırır
    - kazan turizmle tanışın tanıştığınız güne lanet okursunuz
    - rektörlük aldığı parayı hastaneye yatırır size de kuruş koklatmaz alışın
    - herşeyi değil hiçbirşeyi rektörden beklemeyin yapılmaz zaten
    yeter bu kadar ön bilgi gelin,görün pişman olur musunuz bilemem ama mutlaka mutlu olduğunuz unutulmayacak günleriniz de olur ki o günler diğerlerini siler atar.keyfini çıkarın birçok kişinin gıptayla baktığı bir üniversite hayatınız olacak hayırlı uğurlu olsun...
    edit:ayrıca hangi bölümüne gelirseniz gelin hacettepedeyim dediğinizde kocaman bir aferini alırsınız.tıpı,işletmesi,kimya mühendisliği,ingilizcesi,otomotivi farketmez hacettepe parça parça değil bir bütün olarak ekoldür.
    (nagişşş, 08.09.2007 19:31 ~ 20:00)
  6. edebiyat a kapısından ilk giriş için bilen birini bulun ve onunla girin.kaybolmayın.
    (ebilona, 18.08.2008 10:28)
  7. en güzel fotoğrafları kışın çektirebilirsiniz.siyah-beyaz fotoğraflar çok güzel olur beytepede
    (ebilona, 18.08.2008 10:29 ~ 10:29)
  8. yemekhanede samsa tatlısı çıkınca kaçırmayın
    (seashell, 26.08.2008 19:59)
  9. yemekhanede karnıbahar öğreten çıkınca kaçın.
    (hayri potur, 26.08.2008 20:23)
  10. yemekhanedeki fantastik çorba isimlerine kanmayın. domates çorbası hariç ya kırmızı, ya da beyaz bir su gelir önünüze.
    (thecrimson, 26.08.2008 20:26 ~ 20:27)
  11. okula gitmeyin sadece yemekhaneye gidin. oradakileri deneyin, boşverin dersleri. hacettepeli değilim bu arada, üstteki girilerden anladığım budur..
    (mavinehir, 26.08.2008 20:29 ~ 20:42)
  12. edebiyat fakultesinde okumuyorsanız o binadan uzak durun. kaybolursunuz.
    (hayri potur, 26.08.2008 20:32)
  13. çay veya kahve tiryakiliğiniz varsa küçük bir termos taşımaya başlayın. birkaç tanesi dışında tüm bölüm/fakülte kantinleri yıllar önce kapandığı için ders aralarında sıcak bir şeyler içmek amacıyla manyak gibi koşmak zorunda kalmayın.
    (thecrimson, 26.08.2008 20:35 ~ 22:30)
  14. sevgili beytepe öğrencileri, ego yerine dolmuş kullanarak yaklaşık 20-30 dakika kazanacağınızı biliyor muydunuz?

sıhhiye ya da cebeci civarına ulaşmanız kolay olacaksa ulaşım için sık sık dolmuşları kullanın. yolda ders çalışmayı düşünüyorsanız ego'ya binin ama. bir saatte üç vizeye çalışabiliyor insan yeri gelince. ikarus'a binecekseniz ve otobüste ders çalışmayı düşünüyorsanız sınava hiç girmeyin, telef etmeyin kendinizi.
    (thecrimson, 26.08.2008 20:39)
  15. beytepe eşittir kuyruk. bunu unutmayın. yemekhanede, durakta, bankada, öğrenci işlerinde, sınav öncesi kilitli derslik kapıların önünde, kısacası her yerde kuyruğa gireceksiniz. buna alışın. kaynak yapmayın, yapacaksanız da çaktırmadan yapmayı öğrenin. can sağlığınız söz konusu zira.
    (hayri potur, 26.08.2008 20:44 ~ 20:44)
  16. otostop çekme konusunda kendinizi kesinlikle sınırlandırmayın. çekinmeyin, cengaver olun. hatta dönem başlarında renklı kartonlara çıktı alıp şöyle otostop pankartları hazırlayın:

-- örnektir --

"biz olsak sizi alırdık."

"almayan böyle olsun."

"köprüde ineceğim, yeminnen."

"kızılay"

"eryaman"

"açım." (bu olmadı sanki.)

-- örnektir --

bunu yapmazsanız devasa ulaşım kuyruklarında hayatınızı sürdürmeye devam edeceğinizi bilin, ona göre hazırlanın.
    (thecrimson, 26.08.2008 20:45 ~ 20:50)
  17. hacettepe sadece beytepe kampüsünden ibaret değildir, bir de merkez kampüsü vardır.(kampüs demeye bin şahit ister gerçi hastane desek daha doğru olur) tıpçı ineklerden geçilmez, össde türkiye derecesi yapanlarla sık sık karşılaşabilirsiniz, şaşırmayın. gidip yanlarına bi yerden tanıyorum galiba demeyin sakın, götleri kalkıktır. ders çıkışı oturup muhabbet edebileceğiniz hiç bir yer yoktur, fazla heveslenmeyin. en fazla sağlık cafede oturur soğuk bir çay içersiniz. pazartesileri yemekhane akıl almaz bir şekilde kalabalıktır, bu insanlar nerden türedi amk kampüste bu kadar öğrenci var mıydı? demeyin..
    (maribel, 26.08.2008 20:52)
  18. öğrenci işlerinde nispeten az kuyruk görürseniz görevliye almanız gereken belgeyi ssk, bağ-kur ya da emekli sandığı'na çok acele iletmeniz gerektiğini söyleyerek zaman kazanabilir, ultra süper fantastik bir şekilde belgeyi başvurduğunuz gün alabilirsiniz. bu taktiği fazla kullanıp bayat hale getirmeyin ama, cidden acele işiniz düştüğünüzde lazım olabilir.
    (thecrimson, 26.08.2008 20:54)
  19. hiç başlamayın. zira çile doldurmaktan başka bi işe yaramayacak yıllar bekliyor sizi. ben kendim tekrar öss ye girmeyi tercih ettim o derece yani. baştan söylüyorum ki beytepenin göt donduran soğuğundan önce ben uyandırayım sizi. öğrenci işleri denen rezillikten bahsetmiyorum bile.
    (orsssss, 26.08.2008 20:54)
  20. yeşil vadi'yi gidin görün. öyle bir yer var, bilin. bahar aylarında yeşil vadi'de en az bir kere, imkanlarınız dahilinde mangal sofrası kurun. hakiki tosun paşa sizmişsiniz gibi hissedecekseniz.

üstelik öyle hissetmezseniz mangalda yaptığınız şeyleri bana iade edebilirsiniz. iade garantili. ekmek arası.
    (thecrimson, 26.08.2008 21:02 ~ 28.08.2008 17:54)
  21. kampüsü* en az bir kere baştan sona dolaşın. güzel şeyler* var oralarda bir yerlerde. bilkente falan yürüyün. biz ankaranın göbeğinde, tamam kabul, dağın başında çam ağaçlarının arasından denize yürüyormuşuz gibi bir hava yakaldık. tavsiye ederim.
    (hayri potur, 26.08.2008 21:08)
  22. halı sahalar ucuz, spor salonları randevulu ve ücretsizdir. edeleli vicudunuzu sadece gösteri amaçlı kullanmayın, spor yapın.
    (thecrimson, 26.08.2008 21:10)
  23. kampüse dışarıdan arkadaş sokmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. şimdi taktikleri veriyorum. kimliğinizi arkadaşınıza verin, siz de kimliğinizi unuttuğunuzu söyleyin. bunun tek bir yan etkisi vardır. güvenlikçiden "kendini neden unutmadın?" diye ayar yiyebilirsiniz.
    (hayri potur, 26.08.2008 21:16)
  24. bol bol otostop çekin. hatta bam'ın önünden durağa kadar olsa da çekin (tabi bindiğiniz arabanın şöforü "ben aslında nizamiyeye kadar gidicem ama otobüse bineceksen yakalayım. şeklinde bir sevimlilik yaparsa durağa kadar. yoksa kızılay, armada, çukurambar liva falan hepsi olur).

birkaç sabah hariç hayatımda yemekhaneye gitmiş değilim, bir şey kaçırmadım. gitmezseniz üzülmeyin.

canınız sıkılırsa apk'ya gidin; sistem yöneticisi ile tanışın. emin olun sizi çok sevecektir (bilemiyorum, pc müh. olmasından mı kaynaklanıyor bana öyle oldu).

ev arıyorsanız, mutlaka yurt müdürü ömer amca'ya sorun. 1 günde istediğiniz evi bulacaktır.

öğretim görevlileri yemekhanesine seçmeli ders hocanızla (misal almanca) gitmeyin. spagettiye "şıpagetti" diyor; rezil olmayın (edebiyatta okuyanlar size bir tüyo: mr. papyon'un eşi... diyeyim siz gerisini anlarsınız zamanla)

medikoda ensar adında devimsi harbi süper bir doktor var. ona gidin. "serum mu marihuana mı?" diye sorabilir, temiz temiz serumu alın uzayın derim ben.

formasyon alayım diyorsanız süleyman sadi seferoğlu'na ve mehmet çelik'e alışın. iyilik ve kötülüğün sınırlarını görün.

haftasonları gazetenizi, derginizi alın gidin boş bulduğunuz bir gölgeye yatın.

naci abi ile arayı iyi tutmaya çalışın, ondan kralı yok kampüste.

hiko teyze'den yemek yemeyin, iyi yapıyor ama kayserili işte cimri biraz-onun yerine penne'ye gidin. tokatlı olduğunuzu da söylersiniz çaya hiçbir zaman para ödemezsiniz, şenlik zamanı eğlenceden sonra masanız hazır olun.

ben ilk yıl sapıtıp kurulan luna parkımsı şeye gitmiştim 12'den sonra, bunun için yurt görevlilerinden "valla cüzdanım kayboldu; ötk'ya bildiricem." diye sahici gözyaşları ile izin alabilirsiniz. ancak o saatten sonra etrafta sadece fazla sarhoşlar kalıyor. önce kamıkaze sonra crazy dance binmek gibi bir delilik yapmayın; sarhoş çalıştırıcılar sizi unutup gidebiliyor. yurda nasıl gittiğinizi bilmiyorsunuz sonra falan.

kütüphanedekilerle arayı iyi tutmaya bakın. tonlarca borcunuz olsa da "git bi daha gelme." deyip parayı almadan gönderiyorlar sizi.

sabahları köprüye giden her araca binin. "aman da otobüs bekleyim." falan demeyin hiçbir zaman, çok beklersiniz sonra.

son otobüsü kaçırdıysanız koşa koşa güvenpark'a gidin, servisi yakalayın.

paranız yoksa bilkent'e arka kapıdan yürüyün. bir şey olmuyor, yeşil vadi'yi de görürsünüz hem.

karda kışta çeviri için bile olsa kalkıp da yabancı dilllere yürümeyin, dağın başı sonuçta.

mühendislerle daima arayı tutun edebiyatta okuyorsanız, ne zaman işinizi yarayacaklarını hiçbir zaman bilemezsiniz.

edit: beytepe'dekiler için yazılmıştır.
    (maia, 26.08.2008 21:21)
  25. merkez kampüse girerken kimlik falan göstermenize gerek yoktur, elinizi kolunuzu sallayarak girersiniz.. yine de soran olursa ' böbreğim çok ağrıyor, bi baktırıvercem ' dersiniz olur biter.
    (maribel, 26.08.2008 21:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil