eğer hevesse, önce gidin bir adet ps2, bir adet de guitar hero 2 adlı oyunu satın alın. yok "bunlar kesmedi beni, ben geleceğin joe satriani si olucak adamım, önümü kapamayın lan" diyorsanız,
(bkz: yürü be kim tutar seni)
aldığınız gitarın markası modeli ne olursa olsun kesinlikle yapmayacağınız tek şey yngwie malmsteen 'in eğitim videolarını izlemek olsun. uyuz olur atıverirsiniz gitarı bir tarafa, ama yok artık çok geç ben seyrettim diyenlerdenseniz, boşverin aldırmayın siz ona delidir o deli.
zaman ayırın, yavaş ve kontrollü ilerleyin, ilk altı ay sadece parmak alıştırması yapın, hatalarınızın üstüne gidin. satın alma aşamasındaysanız başlangıçta gerçekten cort performans/fiyat oranının gayet güzel olmasıyla ön plana çıkıyor.
çalmak istediğiniz tarza göre gitar seçimi yapın.ancak steve vai ibanez ile takılıyor diye en kral gitar ibanez dir , malmsteen de fender le çalıyo o halde bu iki marka virtüöz markasıdır gibi salak düşüncelerden arının önce.
eğer distortion efekti kullanacaksanız , aldığınız gitarda bir hambucker olmasına dikkat edin.yoksa single manyetiklerin dip gürültüsüne maruz kalırsınız.
kaliteli jaklar kullanın bağlantılarınızda.dip gürültüsünü minimuma indirmiş olursunuz.planet waves bu işin piridir.
amfi kullanıyorsanız , veya bilgisayara bağlayıp guitar rig 2 gibi plug inlerle efekt almaya çalışıyorsanız da farketmez , kulağınıza gelen dip gürültünün sebebi manyetiklerinizi monitörünüze doğru tutmanızdan kaynaklanır.
evin topraklamasını da yaptırın , amfiniz daha uzun ömürlü olabilir.
evde amatörce kayıt yapmak gibi bir fikriniz varsa ve sahne işiniz de çok yoksa saçma sapan paralarınızı analog bir sisteme savurmayın.300 400 dolarlık bir prosesör işinizi hayli hayli görür kullanmasını bilirseniz.çünkü ne o analogla evde kayıt yapma imkanınız olur , kabin simülasyonu olmadığından dahası ev içinde amfinin sesini açamayacağınızdan dolayısıyla sesi kısık amfiden de ton çıkmayacağından , ne de verdiğiniz paralara değer.bu işle profesyonel olarak ilgilenmeyi düşünüp bar performansı vesaire gibi durumlarda çok komplike ve gerçekçi ton yazma gibi bi hevesiniz varsa kendinize özgü , o zaman analog düşünün.
en başta yapılması gereken iş düzgün bir markanın düşük modelini almak olmalı. bence de cort fiyat-performans bakımından başlangıç için en iyi tercih. bir amfiniz mutlaka olsun. asıl önemli olan ise başlangıçta mutlaka birilerinden elektro gitarın nasıl bir şey olduğunu öğrenin. internette araştırmadan, bilenlere sormadan hiçbir ekipman almayın. mümkünse araştırıp almaya karar verdiğiniz gitarı veya ekipmanı alırken yanınızda tecrübeli bir arkadaşınızı mutlaka bulundurun. analog pedal alacağınıza düzgün bir processor başlangıç için daha mantıklı. sahneye çıkmak gibi bir amacınız varsa zaten mutlaka pedala geçeceksinizdir. ama yine de evde çalışmak için bir processor bulundurmakta fayda vardır.
çalışırken ümitsizliğe kapılmayın. işin en zor bölümü başlangıç aşaması. zamanla zaten yapmak istediğiniz şeyleri yavaş yavaş yapabildiğinizi görünce cesaretiniz de artacaktır. ama tabi ki tekrar etmekte fayda var, eğitim şart!..
ha "yok abi benimki safkan gibson" diyorsanız çalmayı öğrenmeden insan içine çıkarmayın o gitarı. sonra "vay anua godumun zengin piçozu, kitarın hakkınıda veremio it" damgasını yersiniz alnınıza.
edit: ehehe yok lan yok nerde bende o para. ben damga yapıştıran taraftayım..
tremoloyla çok oynamayın.
penayı tutmayı öğrenmek ilk işiniz olsun.
sadece sevdiğiniz müzik türlerini değil, çok çeşitli türleri dinlemeye çalışın.
gitarla zaman geçirin. duygusal bağ kurun. hissedin bunu.
gerisi gelir çorap söküğü gibi..
çok da dandik bi gitar olmasın başlayacağınız gitar blues/rock çalacaklar için squier biraz daha sert çalmak isteyenler için ise cort veya ibanezin düşük modelleri iyi tercihlerdir.gitarı alırken kesinlikle görerek ve hissederek alın.elinize oturuşu ve onu taşımanın hoşunuza gitmesi devam etmeniz açısından gerçekten önemlidir.
amfi de gitar kadar önemlidir,önce gitarı alayım sonra amfi alırım derseniz de arayı çok açmayın distortionu hissetmeniz hevesinizi daha da arttırır.marshall veya ibanez 10watt amfileri iyidir.kaliteli kablo ve ara ekipman daima yararınıza olacaktır.
başlangıç olarak notaları akorları öğrenin ardından bolca pena egzersizi yapın.pull of hammer on tekniklerini iyice kavrayın.gazlaması açısından arada kolay şarkıları çıkarmaya çalışın.
biraz ilerlediğinizi düşündüğünüz zaman hemen one,master of puppets solosuna dalmayın soğutur.nothing else matters solosu başlangıç açısından en uygunudur.
son olarak hiç bir zaman yeterli olduğunuzu düşünmeyin müzik dinamik bir süreçtir virtüozlerin bile günde 12-15 saat teknik çalıştıklarını unutmayın.