belki ilginizi çeker
  1. · pareto
  2. · gagalini
  3. · koza han
  4. · saklıbahçe
  5. · vitis şarap evi
  6. · fsm bulvarı
  7. · öz boeing restaurant
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · öğretmenler günü
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · aşk
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · caballo
  9. · anayasa mahkemesinin seçimle ilgili kararı

yeni başlayanlar için bursa  

1. başlamadan önce yeniden düşünün ve vazgeçin.
    başlamayın.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 11.07.2007 22:42)
  2. terminalde indiyseniz sıçtınız demektir. boşuna aramayın bursada otobüs firmalarının servisi yok. muhtemelen ilk gelişiniz olduğundan terminal otobüslerinin ordaki gişeden kart alın ve gideceğiniz yerin otobüsüne binin. 38 direkt heykele çıkar. 5 dakikada bir kalkar. diğer semtlere gidecekseniz 30 dakika beklemeyi gözden çıkarın.

heykel bursa'nın göbeğidir ama aslında içinde pek fazla birşey barındırmaz. ahmet vefik paşa tiyatrosunun arasından aşağı sallanın. leman kültür evi karşınıza çıkacaktır. canlı müziğin olduğu bir akşam gidereniz çok daha fazla eğlenebilirsiniz. sönmez pasajı atatürk heykelinin hemen çaprazında kalır. her türlü (genellikle öss,kpss, kpds vs.) kitaplarını burdan alabilirsiniz. ama yok ben üniversiteliyim kendi kitaplarımı istiyorum derseniz sizi altıparmaktaki burç pasajına yönlendiririm. atatürk heykelinden (heykeli arkanıza alacak şekilde) sağa doğru giderseniz yeşile doğru bir yola sapmışsınızdır. burda mahfel madoyu göreceksiniz. sahlepi güzeldir. dondurması da harikadır. tadın derim. eski mahfel yandığı için yeniden restore edilerek anca bu şekline geldi.

madonun ordan 2 yol ayrılır. sol taraftaki yolu takip ederseniz (sağ taraf yokuştur hiç bulaşmayın derim) yeşil türbesinin olduğu yere varırsınız. tarihle alakalı bir insanız bir de orayı gezin. yeşil türbesinin merdivenlerinden çıkmadan düz devam ederseniz karşınıza hünkar çıkar. burda soluklanıp birşeyler yiyebilirsiniz.

başladığımız nokta olan heykele geri dönelim. atatürk heykelinden sol tarafa doğru giderseniz ilk olarak karşınıza kafkas çıkar. kestane şekerinizi ve envai çeşit karyokaları burdan alabilirsiniz. ayrıca kafkas haftasonları gençlerin buluşma yeridir. bu ayrıntıyı lüften göz ardı etmeyin. kafkasın tam karşı tarafında (caddenin) iskender kebapçısı bulunuyor. mavi tenteli bir dükkan. burda 1 isteğe göre 1.5 porsiyon iskenderi mideye indirin. ama indirmeden fiyatlara bir göz atın.

sol tarafa doğru turumuza devam edelim. dümdüz yürüyün. karşınıza nalbantoğlu alt geçiti çıktı. burayı hafızanıza kaydedin. bu alt geçitte eski kumaşçıları bulabilirsiniz. birkaç ayakkabıcı da bu alt geçittedir. alt geçite girin ve bir güzel açık havaya çıkın. bulunduğunuz yer havuzlar olarak tabir edilen bölgedir. havuzların hemen arkasında koza han bulunur. burasının özelliği dükkanların ipek ağırlıklı eşarp, kumaş vs. satmasıdır. kozahanın içindeki bahçede bahar aylarında bir çay içip laklak yapın. zevki bambaşkadır.

havuzlara geri dönün. sağ tarafa doğru giderseniz sabit pazarın içine yöneliceksiniz. tabi pazara girmeden kızılay kan merkezinin tam karşısında çiçek ızgarabulunuyor. türkiye'deki en iyi 10 köfteciden birisi. teyet geçmeden ordan da midenize bir güzel ziyafet çektirebilirsiniz. pazar yerinin tam girişinde açık çarşı vardır. burda bir sürü kıyafet bulabilirsiniz. marka takıntınız varsa bu bölümü es geçin. açık çarşı girişinde sol tarafa dönüp düz devam ederseniz kapalı çarşıya ulaşırsınız.

havuzlara geri dönün ve bu sefer sola doğru gidin. dericileri geçince karşınıza ulu cami çıkacaktır. camiyi gezin yada es geçin tercih sizin. cami avlusundan düz devam edin. sola doğru dönerseniz ana caddeye, sağa doğru dönerseniz kapalı çarşı veya saatçiler çarşısına doğru giderseniz. kapalı çarşıda kuyumcuları bulabilirsiniz.

ana caddeye çıkın sağa doğru dönün. tahminen 50 metre sonra timurtaş paşayı görecekseniz. göremedim diye panik yapmayın zaten otobüs durağı, kalabalıktan anlarsınız. kilit noktalarından birisi de burasıdır. ya timurtaş paşadan yukarıya doğru (tophanaye) gidiceksiniz yada aşağıya doğru devam edip zaferi görecekseniz.

tophaneye doğru çıktıysanız burdan bursa manzarasını izleyin. orhan ve osman beylerin türbelerini gezin. zamanınız varsa anadolu evinde bir fasıl muhabbeti çevirin.

zafere doğru gittiyseniz alışveriş merkezine girin ve dinlenin. ya da burayı da es geçip aşağıya doğru sallanın. altıparmağa ulaşacaksanız.

altıparmak da başka bir giriye kaldı.
    (premature bebek, 24.03.2008 19:28)
  3. çekirge meydanda unpa diye bir pastane var. ordan beyaz çikolatalı kurabiye alın yiyin. hatta benim için de yiyin. hatta daha iyisi bursadan sonra yolunuz izmire düşerse bana da getirin.
    (bulamadım, 24.03.2008 19:56)
  4. başlayın pişman olmazsınız. sadece istanbul ve hareketli hayatına çok alışanlar gelince zorluk çekmektedirler lakin zamanla onlar da alışıyor.

gidilecek kaliteli canlı müzik yapılan barlar:

gagalini : çarşamba, cuma ve cumartesi canlı müzik yapılan biraz ağır bir mekan.. kükürtlü caddesinde meşhur sacha kuaförün hemen arkasında.
    ivory : 2007-2008 sezonunda çok kaliteli bir orkestrası ve solisti vardı. daha sonra ne olduysa bar fetret devrine girdi ve ne o eski kaliteli müziği ne de o havası kaldı. kükürtlü caddesi üzerinde. altıparmağa doğru giderken sachaya 50 metre kala sağda.
    luzz : almira hotelin alt katındaki barı. dekorasyon, ses tesisatı ve orkestra olarak çok iddialı. ama pek genç işi değil. almira otel osmangazi de anacadde üzerinde koca otel zaten. bulmakta sıkıntı olmaz.
    boo live : dekor ve mimari olarak bursanın en kaliteli mekanı olarak bilinir. fakat yapılan müzik ve program için aynı şeyi söylemek ne yazık ki mümkün değil.
    lounge22 : küçük ve sevimli bir mekan. ayrıca çok kaliteli. elit bir müşterisi var. ikamelerine göre fiyatlarının çok ucuz olmasına rağmen boş beleş insan doluşmuyor. gittiğiniz vakit spain inden * marcus miller ına, tina turner ından deniz seki sine, michael jackson undan sezen aksusuna epey geniş bir yelpazede müzik yapan iyi bir ekiple karşılaşacaksınız. tecrübelerime göre gidip eğlenmek, müzik dinlemek için de çalışmak için de en iyi mekan.
    kat 3 : ataevlerde outhlet center da 2006 yılında açıldı. yeni güzel bir bar. çok geniş, yüksek tavanlı etrafı cam olan ferah bir havası var. müzik konusunda pek seçici değiller. ilgilenen bir dönem çalıştığımdaki kişiyse bunun olması zaten normal. abuk sabuk gruplar çıktığı gibi kaliteli ekipler de getirebiliyorlar. yazın bir bursa zirvesi olması muhtemel bir mekan. zaman zaman çıkan gruplardan dolayı rock bar havasına da bürünür. ama kesinlikle salaş bir yer olmaz.
    meşhur barlar sokağındaki diğer barlar da tercih edilebilecek güzel mekanlardır.

daha pub havasında olan mekanlar için.

ka : cuma ve cumartesi günleri çeşitli gruplar sahne alıyor. ufak bir yer tıklım tıklım olur. haftaiçleri sessiz sakin oturulup içilebilecek güzel bir yer. çekirge yolu üzerinde. kültürparkın karşısında. yanında vitis şarap evi var.

la bello : setbaşında dereye bakıyor. cam kenarı oturunca hem akan suyu hem yolu görebilirsiniz. cumartesi günleri canlı müzik var. pop - rock soundunda birşeyler yapılıyor. geçen sene c.tesi çalan orkestrası baya başarılıydı. bu seneki de aratmıyor hem de daha popüler müzik yapıyorlar. ka gibi hafta içi burası da sessiz sakin bir yer. buranın tek garipliği fiyatlar pek sabit değil gibi. 4 bira içip dörde bölünemeyen bir hesapla karşı karşıya kalıp şaşırabilirsiniz.

leman kültür : birçok büyükşehirdeki gibi bursadaki de eğlenceli bir yer. duvarlar ve masalarda karikatürler, uygun fiyatlar vs. yaş ortalaması genellikle 22-23 falan olur. gitar vokal şeklinde canlı müzikler de oluyormuş. hiç rastlamadım.

rock barlar:

resimli : bursanın kült rock barı. sahibi değiştikten sonra sendeledi. ve şu an açıkçası saçmalıyorlar. yakında kapanır. son demleri. bursaya bir çok önemli grubu bu bar getirmiştir zamanında.

stuff : eski adı çaçaron olan ve çaçaronken de şimdi de rezil bir bar. her açıdan kötü. özellikle güzel müzik yapıldığına hiç şahit olamadım. gündüzleri liseliler için partiler yapıp liseli grupları çıkarıyorlar. bir şekilde döndürüyorlar işletmeyi. çalan müzisyenlere de bugün masa oldu yarısını alın helalleşelim gibi tekliflerle gelirler zaten. bence uzak durun. ama bir müsibet bin nasihattan iyidir derseniz çok geç saatlerde gitmeyin. bir saat sonra kaçacağınız için geceniz ölmüş olmasın.

edit: artık türkü bar olmuş...

kafe olarak çok fazla var isim isim öneremeyeceğim ama çekirgedeki saklı bahçeye gitmenizi öneririm. çekirgenin üst tarafında kalıyor ve bahçesinde güzel yeşil bir ortam armut koltuklar bursa manzarası üçgeni oluşuyor. güzel bir yer yani. bunun dışında dağ yolu(uludağ yolu) na gidip manzaralı bir şekilde kahvaltı etmenin keyfi başkadır. bunun yanında yeşil türbe, ulucami gibi birçok tarihi yeri vardır. uludağ kar, kış, kayak gibi canlanır herkesin gözünde bu yanıltmasın yazın da güzel bir yerdir. gerçi yazın çok gidilmez ama gidilmelidir.

restoran olarak da aklıma çok isim gelmiyor ama kitap evi dekorasyon, hizmet, servis, yemekler, ortam ve fiyat olarak tüketici dostu bir yer. iki kişi çok güzel bir yemek ile bir şişe şarap içip 80-100 ytl arasına çıkabilir. burası aynı zamanda oturup bira içip muhabbet edilen bir ortam da olduğu için zaman zaman liselilerin akınına falan uğrar. tophanededir ama manzarası yoktur. vitis şarap evi de dekorasyon olarak kitap evi gibi olmasa da merkezi yeri bulundurduğu çeşit çeşit kaliteli şarapları (ki kendi şarapları olan vitis şarabını tavsiye ederim) ve güzel yemekleri ve ortamı ile daha iyidir. burada hesap olayı biraz daha kabarık gelir. kültürparkın karşısında ka barın da bulunduğu sıralı barlar restoranlar zincirindedir. siesta diye her açıdan kaliteli olan ve yeri barlar sokağının yanı (pembe çarşının altı) olan güzel bir restoran da tercih edilebilir. özellikle güzel bir yemeğin üzerine eğlenmeye gidilecekse kükürtlüdeki mekanlara ve barlar sokağına yakınlığı bir avantajdır.

ayrıca osmangazideki divan lokantası da güzel bir çorbacıdır. özellikle c.tesi geceleri değişik mekanların müzisyenleri birbirine orada rastlarlar. ama yerini tam olarak tarif edemeyeceğim ancak meşhur star pavyonun karşısında olduğunu bildiğim çorba house diye bir çorbacı keşfettik. orası daha güzel çorba yapmakta.

ertuğrul kent, beşevler, ataevler, ihsaniye vs. gibi yerler temiz, derli toplu nezih yerleşim yerleridir. buralarda oturacaksanız arabanız olması şarttır. ya da hayatınız evde bira açıp film izlemekle geçer. çünkü bursanın en kötü yanı belli bir saatten sonra (ki 12dir taş çatlasa 1 olur) ulaşım işlenceye dönüşür. bu sebeple görükle de oturan öğrenciler bursayı pek bilmezler. ben de görüklede oturuyorum ve malum müzisyenlik yaptığımdan mecburen çok geç saatlerde dönüyorum. bu yüzden kazandıklarımın yarısı araba kiralarına veya taksilere gitti bugüne kadar.
    bunun yanında heykel, setbaşı, altıparmak, çekirge, çarşamba, tophane gibi yerlerde oturuyorsanız her saat kolayca ulaşım, açık market, tekel bayi, dürümcü vs. bulabilirsiniz.
    (jellyjam, 24.03.2008 20:20 ~ 03.01.2009 16:54)
  5. bursa'ya gelinirseniz yeşil'e gidin fakat yeşil türbe'yi görmek için falan değil hemen yanında çelebi han var orda oturup nargile içmek için (yok hacı ben tarihi yerler gezmek istiyorum diyorsanız yeşil türbe ve karşısında yeşil cami vardır).ha eğer karnınız aç ise çelebi'ye giderken (heykel'den yürüyerek gittiğinizi varsayıyorum) setbaşı'ndaki sinemanın hemen aşağısında bir dürümcü bekir ustamız vardırki aman allahım akıllara zarar...

çelebi han'a gidip nargilenizi içtiyseniz eğer kendinizi daha da yukarılara vurup emir sultan'a çıkın,rüzgar yüzünüzü okşasın,hele yanınızda kalender bir arkadaşınız varsa oturun orada bi ağaç dibine ve muhabbet edin.

dipnot : bu tavsiyelerim daha çok alaturka hayattan zevk alan arkadaşlar içindir,çelebi han'a gidip de metallica dinlemeyi ummayın.
    (pis böcük, 24.03.2008 22:28 ~ 02.04.2008 21:12)
  6. tarihi bursa iskendercisinde iskender yiyin , heykelde gezin , kafkastan kestane şekeri alın , teleferikle uludağa çıkın,uludağ gazozu içmeyin ama bursanın sokaklarını keşfedin, gitmişken yeşil türbe,ulu cami gibi tarihi yerleri gezin.
    (blondestorm, 01.04.2008 17:03)
  7. trafiğinin çok kalabalık - düzensiz, yollarının çok büyük kısmının dar ya da yetersiz olduğunu bilerek gelin. inegöl tarafından geliyorsanız sürekli bir kazı çalışması, daracık servis yolları olduğu için otobana ayrılıp, şehre girmeniz önemle tavsiye olunur.
    (luto, 01.04.2008 17:50 ~ 18:32)
  8. öncelikle;

(bkz: cantık)

en yakın pidecide bir adet cantık yiyin.
    (genjuure, 01.04.2008 17:55)
  9. her yerini vaktiniz varken, orda yaşarken bol bol gezin dolaşın başka hiçbir şehrin bursakadar sevilesi olduğunu düşünmüyorum.
    (kırmızıkar, 01.04.2008 18:30)
  10. iskenderci olarak meşhur uludağ iskendercisini rock bar olarak resimli barı cafe olarak da paretoyu öğrenin, bilin hatta belleyin. uludağ iskendercisi garajın karşındaki sokakların bir tanesinde (şirin sokak) 50 metre kadar ileride soldadır. resimli heykelde sönmez iş merkezinin yan tarafındadır. pareto da maksem bayırı ki heykeldeki ptt'nin yan tarafından yukarı çıkan bayırdır, hemen başında sağ tarafta küçük bir aradadır.

yazın bursada kalmak gibi bir gaflet içerisine düşmeyiniz. düşerseniz de tophaneden çıkmayın; serindir.

ulaşımın istanbuldan ve hatta avrupanın dörtte üçünden* daha pahalı olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın.

nargile içmek isterseniz, tahtakaleden bir nargile alıp evinizde kendi kendinize paşa paşa nargile için. zira bursada henüz adam gibi nargile yapan bir yer göremedim. kültürparktaki özgen bahçeyi, onun yanındaki vitamin adlı cafeyi ve de yeşildeki çelebi han'ı tavsiye edenler çıkabilir ancak giderken hiç umutlu/hevesli gitmeyin. istanbul tophanede içtiğiniz nargilelerin veya ankarada bilkentteki marakesh'in yanına yaklaşamaz bile bunlar. o ayarda nargile için kendi nargilenizi kendiniz yapmak durumundasınız.

ucuz&kaliteli bir berber ihtiyacınız varsa maksem yokuşundaki classis kuaförü bulun. paretonun olduğu aranın karşı arasından dalın solda kalır.

aranızda hala müzik "satın alanlar" varsa altıparmakta ahmet çokran plakı bulun. ahmet abi internette bulamayacağınız grupları bularak sizi afallatabilir.

kitap alacaksanız burç pasajına uğrayın. orası sizi kesmezse heykelden tophaneye çıkarken sol tarafta hiçbir yere çıkmayan gibi duran merdivenler vardır. onları kullanarak kitap evini bulun. bursadaki en güzide mekanlardan birisidir burası, sık sık ziyaret edin.

pirinç han'ı unutun, öğrenmediyseniz de hiç öğrenmeyin. ille ben bir handa oturacağım diyorsanız koza han'dan şaşmayın.

bursanın en güzel taraflarından bir tanesi istanbula yakın olmasıdır. ara ara istanbula uçun. öğlen saatlerinde gidin, taksimde sabaha kadar eğlenip sabah otobüsleriyle bursaya dönün.

bıçaklarınızı süpermarketlerden almayın, bıçakçılar çarşısına gidin.

ıvır zıvır hırdavat için gazcılar caddesine gidebilirsiniz. heykelden inönü caddesi aracılığıyla aşşağıya sallanın. inönü caddesinin kesiştiği ilk büyük cadde cumhuriyet caddesidir. geçin, bir köprüyle daha da geniş bir cadde olan haşim işcan caddesini de geçeceksiniz. ondan hemen sonraki büyük cadde de gazcılar caddesidir.

meyhaneler için altıparmak caddesine çıkan arap şükrü sokağına gidiniz. altıparmak caddesi üzerinde başındaki balıkçı* ve de işkembeciyle hemen ben burdayım der zaten arap şükrü.

devamı başka bir giriye
    (tuygun, 01.04.2008 20:18)
  11. @2311621 'den devam:

deniz hasreti giderebileceğiniz iki ilçesi vardır bursanın. mudanya ve gemlik. karacabey ilçesi sınırlarının da denize kıyısı vardır ancak karacabeyin merkezi içeride kalır.

rakı-balığınız geldiyse, mudanyaya gidin. bursarayın organize sanayi hattının son durağı olan organize sanayi durağından mudanya minübüsleri hareket etmektedir. onlardan faydalanabilirsiniz.

"gemlik'e doğru denizi göreceksin, sakın şaşırma" der orhan veli. gemlikle alakalı şaşıracak başka bir şey pek yoktur. sahilde yürüyebilirsiz, güzel balık restoranları vardır. ancak rakı balıklık güzel bir yer henüz bulabilmiş değilim. buraya gitmenin yolu da bursarayın merinos durağında o tarafa giden minübüslerden bir tanesine binmektir.

kaplıcalara gidin; rahatlayın; ferahlayın. bursalılar başka türlü çekilmez. temiz bir kaplıca bulmak istiyorsanız sabah saatlerinde gidin. boş bir kaplıca bulmak istiyorsanız öğle saatlerinde gidin. demirtaşpaşa tercih edilebilir, bir diğeri de kervansaray kaplıcasıdır. kervansaray otelinin işlettiği kaplıca daha pahalıdır ancak aynı zamanda daha iyi hizmet verirler. serinlemek için sodalı ayran, sıcak çay (oha demeyin, başarılıdır.) veya bira(biradan vazgeçilir mi be!?) tavsiye olunur. ancak bira keyfi için kervansarayı tercih etmek durumundasınız. kervansaray termal çekirge meydanındadır. diğerine nasıl gideceğinizi ise tarif edemeyeceğim şimdi. "biraz da yol çekeyim nolcek?" derseniz, inegöldeki oylat da kaplıca konusunda sağlam bir mekandır.

tarih-mimari ikilisi ve arakesitleri ilginizi çekiyorsa iznik'i bir görün derim. erken dönem osmanlı mimarisinin zaviye tipi camilerinin önemli örnekleri izniktedir. ters t tipli bu camilerden bursa dışında bir örnek de istanbulda, üsküdardaki rumi mehmet paşa camisidir. edit: ki rumi mehmet paşada da ters t olayını göremezsiniz. çünkü o kısımlar şu an kapalı ve depo olarak kullanılmakta. bunun dışında da pek örneği yoktur. çemberlitaşta atik ali paşa cami var bildiğim kadarıyla. önemli örneklerin çoğu bursadadır.

bursanın eski mahallerinde dolaşıp bursa evleriyle haşır neşir de olabilirsiniz. mimarlik tarihi hocam tarafından kendileri brütalist olarak adlandırılmıştı. özellikle maksem çevresini tavsiye edebilirim.

galiba çok önemli bir noktayı atladım, gençliğin kalbi fsm bulvarında atar. ataevler semtindedir efendim bu bulvar. üzerinde cafeler feşmekanlar bulunur, ancak sorun bir tanesini sen beğendin mi tuygun efendi diye; yok cevabını alacaksınızdır benden.

güzel kafeler için bir sokak söylemek gerekirse burç pasajının arkasındaki sokak sayılabilir. arap şükrünün devamında meyhanelerden sonra güzel kafeler göze çarpmaktadır.

trafik her zaman işkencedir bursa'da: alışın. ben alışkınım bana koymaz demeyin, istanbullulara istanbulu özletecek kadar beterdir.
    (tuygun, 16.04.2008 05:10 ~ 19.04.2008 01:03)
  12. bukart ( o nasıl bir isim, nasıl bir yaratıcılıktan yoksunluktur, yuh diyorum.) çıkartmak için 4 saat sırada beklemeniz gerekiyor. yok efendim ''burası ne biçim yer'', ''belediye yok mu lan burda'' , ''rezalet ya ühüh'' falan derim, birileri sırasını verir falan, yemiyo burda. ben söyliyim de. siz bir daha düşünün.
    (small, 04.10.2009 00:03)
  13. (selçukdereliseninanannereli, 04.10.2009 00:06)
  14. bu şehrin bir ruhu var, onu sevin, kendinizi ona sevdirin. size hayal edemeyeceğiniz kapıları açar.
    (raem, 04.10.2009 00:07)
  15. * kız başınıza kültür park'a gideyim demeyin, bakışlarıyla siken abazan gençler sizi rahatsız edebilir.
    * kız arkadaşınızla kültür park'a gidecekseniz ya atılan lafları duymamazlıktan geleceksiniz ya da kavga çıkarıp adam döveceksiniz (tabi burada biraz kalıplı olmak avantaj, diğer türlü dayak yeme ihtimaliniz de var)
    * kültür park'a gitmeyin. gidecekseniz de gitmeyin.
    (iett, 04.10.2009 00:11)
  16. heykel'de atın kaç ayağı yere basıyor onu sayın sonra sağlamasını yapın memleketinize döndükten sonra muhtemelen bursa görmüş densizin biri bursa'ya gittiğinizi öğrenince ''heykelin kaç ayağı yere basıyor'' diye soracaktır.

sadece bursa merkezde bulunmayın yeşil türbe ulu cami çelebi falan ne kadar yer varsa gezin tozun ardından ilçelere geçin keles'e hoşgelin inegöl'de köfte yemek hatasına düşmeyin. arada soğukpınar isimli bir yer görürseniz benden selam söyleyin (söylemeseniz de olur) istanbul'dan sonra izmir derler izmir'i görmediğim için yorum yapamam lakin en az 3. sırada yaşanası bir şehirdir bu şehir.
    (otsuz deli ökkeş, 04.10.2009 00:14)
  17. ülkenin en avrupai şehrinde olduğunuzu bilin.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 04.10.2009 00:14)
  18. arkadaşlarınızla adam akıllı kahve içip zaman geçirmek istiyorsanız fsm * bulvarında takılın. nilüfer diğer yerlere göre daha seçkindir, daha güzeldir. arabaylaysanızda otopark sorunu yaşamazsınız orada pek. birde gece 12den sonra bursaray çalışmaz aklınızda olsun.
    (ilsu, 04.10.2009 00:22 ~ 00:23)
  19. (bkz: hürriyet mahallesi)
    (bkz: vatan mahallesi)
    (bkz: kamberlik)
    (bkz: yıldırım parkı,lisesi,camii altı)
    (bkz: dikkaldırım)

tek başınıza gezin tozun, kız arkadaşınızla yiyişin rahat davranın yani. süper mekanlardır hepsi.
    (meetyourmaker, 04.10.2009 01:03)
  20. altıparmağa girin, amele gibi tüm gün kaldırımda, cafede orda burda oturan ergenlere değil de kazık kadar olmuş dangalaklara bakıp anıra anıra gülün. heykele gidin adliyenin orda emolara, rapcilere bakın aho aho diye gülün. fsm taraflarına gidin hayatı para olmuş esas kayıp nesle bakıp iğrenin. bi de bukart çıkartın lan götünüz sikilmesin bi bilet 2 lira amına sikeyim bi git gel yapsan biyere 5 kağıt gidiyor.
    (vlad, 04.10.2009 01:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil