- eğer öğrenciyseniz tunalı (bkz:
tunalı hilmi caddesi) - arjantin (bkz:
arjantin caddesi) tarafına takılmayın, yok "ben illa orlaları görecem" diyosanız da sadece gezin, sakın bi yere oturup bir şeyler söylemem gafletinde bulunmayın, hesap ile beraber kazığı getiriyorlar, artık nasıl içinize alırsınız onu ben bilemem... bu civarda biziz rock bar'a uğrayabilirsiniz, hazır uğramışken pöfür pöfür sıgara içen, biraları deviren lise gençliğine de rastlarsınız, selam edin benden. büyük olasılıkla o arada sahnedeki elemanlar da korn, him falan çalıyor olacaklardır.
- kızılay her zaman gezinmek için zevkli bir mekandır, hem bir kafe vb. mekanda oturmanız gerekmez,
konur sokak'ta
imge kitabevi'nin önü, (eskiden millet konur dost'un önünde de otururdu ama orayı kapattılar şimdi) yüksel caddesindeki ağaçlık kısım, ilkokulun önü; yere oturmakla ilgili sorununuz yoksa karanfil dost'un önü gibi mekanlarda oturup vakit öldürebilirsiniz, civar simitçilerden simidinizi, gezinen çaycılardan da çayınızı alıp öğrenciye yaraşır bir menü ile karnınızı doyurabilirsiniz, hem de çok iyi bir fiyata. eğer ayyaş, punk tayfayla sorununuz yoksa bilimum üst geçitleri de mesken edinebilirsiniz, mideniz kokuyu kaldırırsa... (bkz:
terle karışık alkol kokusu)
- "yok şöyle bi kafede oturalım biz" diyorsanız
konur sokak'taki
leman kültür, (az buçuk pahalıdır, çin böreği güzeldir, birayla iyi gider) onun yanındaki binanın 2. katındaki
onaon kafe, -sağlam rock - metal çalarlar, yemekler süperdir, körili tavuk ve biftelki sandviç tavsiye olunur, patatesi de iyidir.)
selanik caddesi'ndeki (kocatepeye yakın taraf) tömbeki, (nargilesine iyi derler, ben içmediğim için bilmiyorum, çayı güzeldir) tömbeki'den yukarı çıkıp sola dönüp ilerleyince sol tarafta karşınıza çıkacak olan
orta dünya kafe (makarnalar harika!) , olgunlar sokak'taki sakal ve aylak madam güzel mekanlardır.
- "içki içecem" diyenleri ikiye ayırıp inceleyelim:
1. mekanda oturup içenler (cebindeki paranın fazlalığından rahatsız olan ve götünde sandalyeyi, kulağında müziği hissetmek isteyenler)
2. sokakta oturup içmeye itirazı olmayanlar (cebindeki paradan memnun olup beton, demir, tahta üzerinde oturmaya itirazı olmayanlar, mp3 player - discman - walkman taşıyanlar)
mekancılar:
sakarya caddesi sizin mekanınızdır. hemen her köşesinde bir birahane bulabilirsiniz burada, ssk işhanı'nı da barındırır ayrıca bu güzide cadde.
yolcu,
gölge gibi güzel barlar vardır, müzik de iyidir buralarda çoğunlukla.
solo'yu da deneyebilirsiniz, sınırsız patlamış mısır var. selanik caddesindeki melek ve nedjima da güzel mekanlardır, çekinmeyin, uğrayın. isterseniz tkp'nin üzerindeki cubana'ya da uğrayabilirsiniz, tkp'li yoldaşların işlettiği, burjuvalara(!) yaraşır fiyatları olan bir mekandır cubana.
non - mekancılar: kızılay'da saydığım "sokakta oturulacak yerler"in hepsinde içebilirsiniz, üst geçitler özellikle içen tiplerin mekanıdır, orada kaynaşabilirsiniz ankara'nın ayyaş punklarıyla. ilkokulun önünde içmeyi ben ahlaki olarak kınıyorum, kötü örnek olmayın lan veletlere! bunun haricinde bilimum apartman otoparkı içmek için çok uygun yerlerdir, hatta bazılarından ufak bir çimenlik, bir ağaç, oturulacak duvar üstü, dibi bulabilirsiniz, çok shön olur bu durumda
- gidilmemesi gereken yerler listesinde birinci sırayı çinçin bağları alır. zinhar uzak durun, adamı çiziverirler... ankaragücü'nün çapulcu taraftarı buradan çıkar, sakın, 5 kilometre ötesine bile yaklaşmayın bu semtin. ulus gene gidilmesi sakıncalı semtlerden biri olabilir, tinercisi var, ayyaşı var, akıllı olun, çizmesinler...
- alışveriş merkezleriyle aranız iyiyse söğütözü'ndeki
armada, akköprü'deki
ankamall (gayrıresmi adıyla büyük migros) ve bilkent'teki adını hatırlayamadığım alışveriş merkezi (bilkent plaza'da) gezilebilecek yerlerdir, eğer yolunuz düşerse çayyolu'ndaki
arcadium'a da göz atabilirsiniz...
- odtü'ye girmek zordan ötedir, çok zordur, ben odtü'lü olmadığım için başka bir arkadaşa havale ediyorum giriş taktiklerini.
ankara üniversitesi tandoğan kampüsü'ne girmek kolaydır ama içeride bi bok yoktur, çayır çimen yeter bana derseniz buyurun.
ankara üniversitesi cebeci kampüsü ise tandoğan'dan daha boktandır, gezmek için değil, kütüphaneleri için, ataum'u için gelinir, bir de öğrenciler uğrar ara sıra... onun dışında takılmayın.
- "ben metalciyim ağa" diyorsanız, engürü pasajının alt katındaki rock store, (numan abi işletir) kök çarşısındaki zıd müzik, (tolga abi işletir) hemen karşısındaki full ve karanfil pasajındaki metal news ve hayri müzik, işinize yarayacak mekanlardır; ammaa eğer yarın birgün gidip de rock store'daki van halen dvd'sinin yerinde olmadığını görürsem çizerim, param olunca ben alıcam onu!
- pan müzik, trio ve zuhal, özellikle gitaristler için eğlenceli mekanlardır, trio, hayvani cüsseli
kerem beşli'yi barındırır,
crossfire'ın eski gitaristidir kendisi. trio'ya gidip beşli'nin 7 telli esp custom series gitarını görüp yüz sürersiniz bir de, hazır gitmişken... pan'da, harika adam dilşat abi bulunur, çok deli vokalisttir, gitara tel takarken gitarı akord eder, üst katta oturup geyik çeviririz kendisiyle, bir de dükkana arada can abi gelir, bir gitar alır, şov yapar ve gider. zuhal de, biraz gıcık elemanlar barındırır ama gitarlar harikadır. cem denen slap'çi bir deliyi barındırır, gidip izleyin kendisini bir gün, pişman olmazsınız...