belki ilginizi çeker
  1. · yeni başlayanlar için milli olma heyecanı
gündem
  1. · tanrıya sorulacak tek soru
  2. · alex hagi den daha iyidir
  3. · erkekte ses tonu
  4. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · yeşim salkım
  7. · ezel
  8. · komünist ülkelerdeki sefalet
  9. · we are motorhead

yeni başlayanlar için alkol  

sayfa  / 3
  1. içtikçe 'ulan ne sağlam bünyem varmış oh gelsin ' diyorsanız sakın ayağa kalkmayın.
    (dream endless, 06.02.2007 19:08)
  2. alkol yanıcıdır. ateşle yaklaşmayın.
    (stokman, 06.02.2007 19:09)
  3. hızlı içmeyin,mutlaka mezeyle tüketin.yoksa soğursunuz alkolden...

(bkz: içki kötülüklerin anasıdır)
    (evo, 06.02.2007 19:10)
  4. karıştırmadan için, bokunu çıkarmayın.
    (sert, 06.02.2007 19:10)
  5. (bkz: ağzınla içeceksin)
    (fantastik karakter, 08.01.2008 17:32)
  6. birincisi ; içmeyin.
    madem içiyorsunuz, için gitsin. zaten zil zurna sarhoş olacak gibi içtikten sonra insan içtiği şeyden tiksiniyor.
    (bkz: vodka)
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 08.01.2008 17:40)
  7. (bkz: kararında içiniz)
    (pa, 08.01.2008 17:40)
  8. ''şişede durduğu gibi durmaz'' sözünü aklınızdan çıkarmayın. hatırlayamayacaksanız elinize falan yazın.
    (yata yata paslandık, 08.01.2008 17:43)
  9. valla birisinin demesi lazımdı o ben olayım dedim, alkol günahtır efendim, hani yine içelim ama günah olduğunu da bilelim istedim.
    (diazepam, 08.01.2008 17:43)
  10. daha önce hiç içmediğiniz için şu kadarını söyleyelim: başlamayın.
    yok inadına başlıyacağım buna diyorsanız, önce arkadaşlarla gittiğiniz ortamda ayık kalan tek kiş olun, diğerleri sarhoş olup kusmaya, yerlerde sürünmeye başlayınca hala tiksinmediyseniz, ufaktan başlayın. birinin sizi videoya kaydetmesini isteyin. ertesi gün ayık kafayla izleyin kendinizi, bir an evvel bırakın.
    eğer her şeye rağmen, inadına "evet içiyorum ne var?" diyorsanız ağzınızla, kararında içmeyi bilin, çakırkeyif olun ama sarhoş olmayın. dışarıda içecekseniz, güvendiğiniz, sizi yarı yolda bırakmayacak adamlarla çıkın için. yoksa sabah uyandığınız yer sizi hüsrana uğratabilir. tabii uyanabilirseniz.
    (bkz: alkol koması)
    (azman, 08.01.2008 17:45 ~ 17:45)
  11. rakı alırken seri numaralarına bakmayın zira zaman kaybından başka bir şeye yaramaz bir de metil alkole dikkat edin.
    (jugador, 08.01.2008 17:47)
  12. rakı içecekseniz mezesiz,balıksız; bira içecekseniz cipssiz ve/veya çerezsiz içmeyin.
    (yata yata paslandık, 08.01.2008 17:54)
  13. başlama sebebine göre;

okulu uzattığınızı öğrendiğiniz gün ise bira
    birini kaybettiğiniz gün ise rakı
    sevgiliden ayrıldığınız gün ise şarap
    mutluluktan uçtuğunuz gün ise martini
    müthiş canınızın yandığı gün ise tekila
    çok üşüdüğünüz gün ise kanyak
    ilk maaşı aldığınız gün ise viski
    her şeyi unutmak istediğiniz gün ise votka

sebebini kestiremiyorsanız hepsi olur.
    (hector olivera, 08.01.2008 17:56 ~ 19:26)
  14. sadece yeni başlayanlar için değil, herkes için;

(bkz: ağzıyla içmek)
    (hayri potur, 08.01.2008 18:09 ~ 18:09)
  15. için ama ne içtiğinizi bilin. şekerli içiyorsanız farkına varmadan sarhoş olacağınızı bilin. başınız dönmeye başladığında herşey için çok demeyin bırakın. devam ederseniz tuvaletle aranızı iyi tutmaya bakın. son olarak bunları kulak ardı ederseniz karşınıza geçer "ben dedim bas bas bağırdım ama anlatamadım" demek zorunda bırakmayın.
    (schutzstaffel, 08.01.2008 18:40)
  16. sarhoş olabilirsiniz!
    (tazmanya canavarı, 08.01.2008 18:42)
  17. (bkz: şişede durduğu gibi durmaz)
    (pudra, 08.01.2008 19:05)
  18. (bkz: drink responsibly)
    (alternatif maliyet, 08.01.2008 19:12)
  19. kişiye özel olması gereken kılavuz. illa ki yazılacaksa şöyle yazılabilir:

1. ekseriyetle rakı içiniz.
    2. rakıya meşrubat muamelesi yapıp her allah'ın günü içmeyiniz.
    3. ağır ağır içiniz, güzel içiniz.
    (no more, 08.01.2008 19:16)
  20. (bkz: yeni başlayanlar için milli olma heyecanı)
    (karyenass, 08.01.2008 19:18)
  21. eğer hanımsanız ve bünyeniz de zayıfsa çok içmeyin ve sadece güvendiğiniz kimselerle için. alkolün verdiği rehavetle ona buna pas vermeyin.

boş mideyle içmeyin, ama aşırı dolu mideyle de içmeyin. içmeden birkaç saat önce hafif bir şeyler yiyin.

birden fazla içkiyi karıştırıp içmeyin, zira midenizde savaşmaya başlarlar, olan da size olur.

ilaç kullanıyorsanız -belli ilaçların alkolle etkileşimi kötü olur- hiç içmeyin. veya ilaç almayın.

kararında için, her allahın günü de içmeyin, içmek için bahane yaratmayın. sonra bir bakmışsınız alkolizm yolunda emin adımlar atıyorsunuz.
    (nisan cadısı, 08.01.2008 19:40)
  22. içmeden önce muhakkak bir zeytinyağlı ile mideyi sıvayın derler ki, mideye zarar vermesin. hatta doğrudan zeytinyağını için, sonrasında alkol alamayacak kadar tiksinin. e mi!

alkolü, dertlerinizi unutmak için içiyorsanız, bilin ki, alkolün etkisi geçtiğinde dertler yerinde olacak, ve hatta sarhoşluğunuza bağlayarak sıyrılamayacağınız ama sarhoş cesareti ile yaptığınız hatalarla, katlanacaktır.
    (right lane must exist, 08.01.2008 19:44)
  23. beyninizde varolan ve kaygı duymanızı sağlayan reseptörleri safdışı edeceği için sarhoş olduğunuz süre boyunca hayatla ilgili kaygılarınız olmayacaktır. bunun gazına gelip komşunun kızına saldırmayın, aslan kesilip mahallede nara atmayın, uzun süredir açılamadığınız hatuna telefon açıp romantikleşmeyin, adam olun canımı yiyin.
    (ahmak ı hayal, 08.01.2008 20:15)
  24. eterle izomeridir.bir basamak yükseltgenirse aldehit-keton,iki basamak yükseltgenirse karboksilli asit oluşur.
    alkole başlamadan önce mutlaka alkan,alken,alkinlere hakim olun,yoksa hiç anlaşılmıyor.
    (legatus, 08.01.2008 20:29)
  25. gül-güzel kız-alkol üçlemesine inanın.

gül güzeldir ama fazla samimi olmaya kalkarsan dikeni batar, canın yanar. güzel kızlarda da bu özelliği görürüz. aşık olursun, seversin, sevilirsin ama geleceğe dair planlar kurdunmudu bi terkeder seni çük gibi ortada kala kalırsın, canın yanar. içkide aynıdır, içersin, güzeldir başlarda, keyflenirsin, rahatlarsın ama onunda bokunu çıkardın mı, kendini kaybedersin, canın yanar...

demek ki neymiş;
    1- güllerle fazla samimi olma,
    2- güzel kızlara tutul ama gelecek planları yapma
    3- bokunu çıkarıcak kadar içme, zevk için iç...
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 08.01.2008 20:35 ~ 20:38)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil