daha önce hiç içmediğiniz için şu kadarını söyleyelim: başlamayın.
yok inadına başlıyacağım buna diyorsanız, önce arkadaşlarla gittiğiniz ortamda ayık kalan tek kiş olun, diğerleri sarhoş olup kusmaya, yerlerde sürünmeye başlayınca hala tiksinmediyseniz, ufaktan başlayın. birinin sizi videoya kaydetmesini isteyin. ertesi gün ayık kafayla izleyin kendinizi, bir an evvel bırakın.
eğer her şeye rağmen, inadına "evet içiyorum ne var?" diyorsanız ağzınızla, kararında içmeyi bilin, çakırkeyif olun ama sarhoş olmayın. dışarıda içecekseniz, güvendiğiniz, sizi yarı yolda bırakmayacak adamlarla çıkın için. yoksa sabah uyandığınız yer sizi hüsrana uğratabilir. tabii uyanabilirseniz.
(bkz: alkol koması)
okulu uzattığınızı öğrendiğiniz gün ise bira
birini kaybettiğiniz gün ise rakı
sevgiliden ayrıldığınız gün ise şarap
mutluluktan uçtuğunuz gün ise martini
müthiş canınızın yandığı gün ise tekila
çok üşüdüğünüz gün ise kanyak
ilk maaşı aldığınız gün ise viski
her şeyi unutmak istediğiniz gün ise votka
için ama ne içtiğinizi bilin. şekerli içiyorsanız farkına varmadan sarhoş olacağınızı bilin. başınız dönmeye başladığında herşey için çok demeyin bırakın. devam ederseniz tuvaletle aranızı iyi tutmaya bakın. son olarak bunları kulak ardı ederseniz karşınıza geçer "ben dedim bas bas bağırdım ama anlatamadım" demek zorunda bırakmayın.
içmeden önce muhakkak bir zeytinyağlı ile mideyi sıvayın derler ki, mideye zarar vermesin. hatta doğrudan zeytinyağını için, sonrasında alkol alamayacak kadar tiksinin. e mi!
alkolü, dertlerinizi unutmak için içiyorsanız, bilin ki, alkolün etkisi geçtiğinde dertler yerinde olacak, ve hatta sarhoşluğunuza bağlayarak sıyrılamayacağınız ama sarhoş cesareti ile yaptığınız hatalarla, katlanacaktır.
beyninizde varolan ve kaygı duymanızı sağlayan reseptörleri safdışı edeceği için sarhoş olduğunuz süre boyunca hayatla ilgili kaygılarınız olmayacaktır. bunun gazına gelip komşunun kızına saldırmayın, aslan kesilip mahallede nara atmayın, uzun süredir açılamadığınız hatuna telefon açıp romantikleşmeyin, adam olun canımı yiyin.
eterle izomeridir.bir basamak yükseltgenirse aldehit-keton,iki basamak yükseltgenirse karboksilli asit oluşur.
alkole başlamadan önce mutlaka alkan,alken,alkinlere hakim olun,yoksa hiç anlaşılmıyor.
gül güzeldir ama fazla samimi olmaya kalkarsan dikeni batar, canın yanar. güzel kızlarda da bu özelliği görürüz. aşık olursun, seversin, sevilirsin ama geleceğe dair planlar kurdunmudu bi terkeder seni çük gibi ortada kala kalırsın, canın yanar. içkide aynıdır, içersin, güzeldir başlarda, keyflenirsin, rahatlarsın ama onunda bokunu çıkardın mı, kendini kaybedersin, canın yanar...
demek ki neymiş;
1- güllerle fazla samimi olma,
2- güzel kızlara tutul ama gelecek planları yapma
3- bokunu çıkarıcak kadar içme, zevk için iç...