gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · aşk ı memnu
  3. · yaran diyaloglar
  4. · okan bayülgen
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · domuz gribi
  8. · yardımı yanlış anlayan kız modeli
  9. · m ward

yeni başlayanlar için abazalık  

1. (bkz: abaza)
    (bkz: abazan)
    (thedewil, 02.04.2009 18:03)
  2. *yeni memleketiniz gürcistan'ın kuzeyinde, karadeniz'in doğusunda yer almaktadır. eğer oraya kadar gidemiyorsanız üzülmeyin, abhazya'dan sonra en kalabalık abaza topluluğu türkiye'de yaşamaktadır.

*dili biraz gariptir, ilk başlarda yadırgayabilirsiniz. memleketinize gitmeden önce türkiye'de yaşayan abazalarla biraz alıştırma yapın. gerçi onların da çoğu türkçe konuşuyor ama olsun az biraz bilen vardır. "aga naber?" yerine "abhasga naber?" derler mesela.

*sıcak kanlı bir ırktır abazalar. ama soğuk bi memlekette yaşıyorlar. o yüzden giderken yanınıza mont, kürk, bere falan alın. ırk değiştiricem diye zatürreden ölüp gitmeyin.

*abhazya'nın en önemli gelir kaynağı turizmdir. olur da yeni memleketine gittin iş aramaya başladın diyelim. iş aramadan önce rusça falan öğren. biraz da azerice fena olmaz.

*ülke soğuk dedim diye korkmayın, dünyanın en kaliteli kömürü bu ülkede üretiliyor.

*doğal güzelliğine bakmaya doyulmaz. fırsat buldukça gez dolaş gör derim.

*olur da türkiye'yi özlerseniz, pichori şehrinden binin bi tekneye karadeniz'i yarıp gelin. kapımız her zaman açıktır abaza türklerine.
    (amuda kalkan imam, 02.04.2009 18:53)
  3. (guenhwyvar, 02.04.2009 22:52)
  4. başlığın kendi kendini tanımlamasıdır. yeni abazanın kendini abazalarla karıştırması.
    (behçet nacar, 02.04.2009 22:55)
  5. (bana bir nick bulun, 03.04.2009 21:32)
  6. (evilspirit, 03.04.2009 21:51)
  7. (sakuragikun, 03.04.2009 22:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil