görseller
yengeç burcuyengeç burcu

belki ilginizi çeker
  1. · yengeç burcu kadını
  2. · yengeç burcu sözlük yazarları
  3. · akrep burcu erkeği
  4. · akrep burcu
  5. · mahluk ul derya ül böcekvari
  6. · su burçları
  7. · kapris
  8. · mezuniyet
  9. · ay
  10. · usagi tsukino
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · domuz gribi
  8. · yeşim taşı
  9. · buzda dans

yengeç burcu  

sayfa  / 4
  1. erkekler için en kötü burç
    burcum...
    (kornish, 06.03.2004 03:57)
  2. en evcimen burç
    sakin olurlar kendileri, ayrıca burcumdur

birde yengeç hayvanı vardır, denizde bulunurlar, kıskaçları can yakar
    pek bi sevimsizdirler kanımca
    (shadowbannett, 31.03.2004 21:34)
  3. duygusalın duygusalı, ınsanlara fazla deger veren sonunda kendini yiyen, ama bu durumdan pek de şikayetçi olmayan insanların burcu *
    (briseis, 31.03.2004 21:44)
  4. karakteriyle "bir yengece asla doğru yürümeyi öğretemezsin" deyişini doğrulayan burç.
    (dydm, 04.04.2004 22:25)
  5. benim burcum olması dolayısıyla saygı duyulması gereken burç
    (yettim, 08.04.2004 23:01)
  6. dağınık, yaratıcı, kendini beğenmiş, vefakar karaktere sahip oldukları bilinen (bkz. genelleme), hazıran temmuz ayında doğan su grubunun burcu.
    (enip iqi, 10.04.2004 00:25)
  7. kendi yazdığı senaryolara inanarak hayatını gün geçtikçe yaşanmaz hale getiren insanların burcu...
    (dreamer, 03.05.2004 23:53)
  8. zodyak ın en duygusal, en romantik ve en anaç burcudur. sevdikleri için yapmayacağı şey yoktur. dıştan bakınca sert görünüme sahip, ancak içinde melek gibi bir insandır, sevilesidir. *
    (ivy, 14.07.2004 19:50 ~ 19:50)
  9. nasıl oluyorsa doğal bir şekilde sezip tanımlayabildiğim insanlardır. "aha bu yengeçtir kesin" diye içimden geçenlerin %90'ı tutmuştur. (müttefiğimin başlığına yazmak hoşuma gitmiştir ayrıca severim bu burcun mensuplarını)
    bizim içinse;
    (bkz. akrep burcu)
    (bkz. akrep burcu erkeği)
    (hell guardian, 14.07.2004 19:55)
  10. mensuplarının aşırı melankolik olduğu ve çoğunun mide rahatsızlığı çektiği burç. *
    (quarantine, 05.08.2004 05:27)
  11. efenim zodyağın her kesimine ve tüm itüsözlük camiasına olan saygımız sonsuz. lakin konu yengec burcu oldu mu bir iki kelam etmeden de duramıyorum, zira kişisel tarihimin en belalı karakterleri bu burç mensubu olup, sayelerinde "ben yengeci 100 metreden tanırım" diyebilecek noktaya ermiş bulunmaktayım. efenim eğer ikizlerseniz, yengeci görünce arkanıza bile bakmayın, mümkün olduğunca uzağa gidin, allem eder kallem eder sizi önce etkiler, sonra başınızı taşlara vurursunuz.. ben bunların bikaç tanesine arka arkaya aşık oldum vaktiyle, fena oluyor sonları.. kaçınız. arkadaşlıklarını da bilirim bu kıskaçlıların, öyle ezik duygusal maskesine aldanmayınız, dost kazığı neymiş öğretiverirler ilk fırsatta..yengeç zehirlenmesine maruz kalmış bir ikizlerin yegane ilacı da yay burcudur, bunu da açık seçik ifade edeyiim. ayrıca gecenlerde yaşanmış bi dialoğu referans alarak yengeç kişisinin de ikizlerle başının belada olduğunu öğrenmiş bulunuyorum, şöyle ki;

male: senin burcun ne
    female: ikizler
    m: konuşma benle git
    f: neden, seninki ne?
    m: yengec
    f: evet haklısın byeeee
    (illusion, 26.08.2004 14:56)
  12. anahtar kavramlar : koruyucu, duygusal, evcil, amaca bağlı, tuttuğunu koparan

olumlu huyları : iyi kalpli, duyarlı, sevimli, hayal gücü ve analık ve babalık içgüdüsü güçlü, koruyucu, vatansever, önlemci, amacından şaşmaz, cin fikirli, becerikli, zeki, iyi bir yuva kurucu.

olumsuz huyları : aşırı duygusal,fazla heyecanlı,alıngan çabuk sinirlenen, değişken, somurtkan, kendi kendine acıyan, bağışlamaz, dağınık, övgüye dayanamayan, zayıf bir karakteri gizleyen katı dış görünüşlü.
    (mystra, 07.09.2004 21:26)
  13. en özel ve en unutulmazların burcudur...
    yengeç'ten, ilk adımın gelmesini ya da beğendiği insana açıkca duygularını belli etmesini asla beklememek gerekir. utangaç ve direkt yaklaşamayan yengeç, aşkta da pasif olmayı tercih eder. yengeç geleneksel ve demode tarzlara daha yatkın olduğu için, ilk buluşmada bir tiyatro ya da romantik bir yemek kendisini daha rahat hissetmesine yardımcı olacaktır. romantik ve nostaljik yapıdaki yengeç'le, geçmiş hakkında konuşmak o'nun kişiliği ve yaşantısı hakkında da bilgi edinme fırsatı sağlayabilir.
    yengeç takdir edildiğini ve değer verildiğini her fırsatta görmek ve hissetmek ister. komplimanlar, ilişkide ilerlemeye yardım eder. partnerinin farklı konularda fikirlerini sorması, tavsiye istemesi de, yengeç için değer verildiğinin göstergesidir. yengeç reddedilmekten nefret eder ve korkar. hayır cevabını almak, küçük konularda bile, derinlerden zedelenmesine yol açabilir.
    yengeç'in mükemmel bir hafızası vardır ve oldukça kıskançtır. kolaylıkla unutmayacağı için, samimi ve dürüst olmayan yaklaşımlar ilişkinin kolayca bozulması riskini de taşır. affetmesi ve unutması çok zordur. duygusal olarak bir kez yaralandığı zaman, ilişki içindeki davranışlarını ve beklentilerini de değiştirebilir. ilişkide duygusal ve finansal güvence en büyük ihtiyacıdır.
    eğer partneri ilişki içinde gerekli, onun ihtiyaç duyuduğu güveni sağlarsa, mükemmel bir eşe yaşam boyunca sahip olabilir. eşinin verdiği güven ve ilginin karşılığında, beklenenden çok daha yoğun bir sevgi, şefkat ve bağlılık ile besler. koruma ve şefkat duygusu çok gelişkin olan yengeç, çocuklar için mükemmel bir ebeveyndir.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 16.09.2004 15:47 ~ 15:48)
  14. erkekseniz burcunuz da yengeçse, hele bi de yükseleniniz de yengeçse: sonuç duygusal fibrilasyon.
    (bkz. ben gibi)
    (yuziko, 16.09.2004 16:36)
  15. 22 haziran 22 temmuz arası doğanların olduğu burç
    (okang, 16.09.2004 17:18)
  16. o kadar duygusallardır ki sizi kırmamak adına aldıkları saçma sapan kararlar yüzünden canınızı ne kadar acıttıklarını bile anlamazlar...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 22.09.2004 22:57)
  17. daha önce hiç merak etmemiştim, şimdi araştırdığımda özelliklerinin bana bu kadar uyması karşısında dehşete kapıldığım naçizane burcum.
    (zoko, 08.01.2005 21:50)
  18. kıskanç, alıngan, şımarık, kaprisli... bütün kötü özellikleri kendinde toplamış olan burçtur. ama olsun bütün kötü özelliklerine rağmen benim burcum*.
    (esdora, 08.01.2005 21:54 ~ 21:55)
  19. herkesin aşırı duygusal diye yorum yaptığı ve beni kızdırmaya başlayan bu yorumların sahibi burcum.napalım kardeşim romantiksek?hele bir de acıyan gözlerle bu burç hakkında yorum yapan kızlar yok mu!onlar için erkek dediğin piç olacak,aşağılayacak acı çektirecek!ey böyle düşünenler,merak etmeyin bir yengeç istediği zaman bu alemin en piçlerinden olabilir,bence hiç küçümsemeyin.
    (doktor bu ne, 08.01.2005 22:27)
  20. (bkz: seratan)
    (tanthalas, 26.11.2005 06:17)
  21. yengeç gibi birsürü kolu ve yine onun gibi ayaklarını içine çekmesini bilen burç...
    (hepatt, 26.11.2005 13:34)
  22. "bir yengece asla düz yürümeyi öğretemezsin" diye bir laf vardı. işte bu lafın vücut bulduğu burçtur.
    (amidala, 07.12.2005 22:59)
  23. burcun girdiği gruplar: su, öncü, dişi, kuzey
    simgesi: bir yengeç veya bir çift kıskaç
    burcun yıldızı: duyguları, sezgiyi, bilinçaltını temsil eden ay
    burcun sayısı: 2
    burcun taşları: yakut, ay taşı, pembe kuvars, doğal kristal
    burcun madeni: gümüş
    burcun renkleri: beyaz, fildişi, krem, açık mor, menekşe

yoruma gelince de;

kendini akıllı sanan, saftriğin biridir. her şeye kolayca inanır. gidenin ardından asırlarca yas tutar bu. bir de bir gün her şeyin iyi olacağına ilişkin paranoyası yok mudur. gel de çıldırma. onu dış görünüşünden daha çok ilgilendiren bir şey yoktur bu dünyada. birkaç iltifatta yelkenleri suya indiriverir hemen. bencilin tekidir. her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendisinin bildiğini sanır. sanki bu dünyaya yüce bir görev için gelmiş gibi davranır. koç kadar ana kuzusudur bu. bir de hayat boyu ardında yaslanacağı bir duvar olsun ister. bir gün melek, bir gün şeytandır. yani bir türlü çözemezsiniz onu. sürekli gelgitlerde yaşar. tehlikelidir. insanı kolayca avucunun içine alır. eğer nefretini kazanmışsanız dikkat. böyle durumlarda öfkesi henüz tazeyken pek çevresinde durmayın. çünkü o zaman yapmayacağı şey yoktur. ilişkilerinde zordur. birini severse onu sanki malı gibi sahiplenir, ama gözü de sürekli dışarıdadır. bu uyuzla dostluk neyse de, aşk asla. çünkü kaprisleriyle sizi hayatınızdan bezdirir.
    (guenhwyvar, 11.02.2006 01:45)
  24. (bkz: yengeç burcu kadını)
    (van den budenmayer, 10.03.2006 01:54)
  25. sizi koruyup kollayan, derin bakışlarında aşkın kendisini bulduğunuz, yalansız dolansız, bir o kadar gizemli olan bir burçtur. çözemezsiniz onu. çünkü o da kendini daha çözememiştir.çünkü bir yanıyla üstün zekasını hayata uygulamaya çalışırken öbür taraftan yoğun duyguları galip çıkmaya çalışır. güzel konuşma yeteneği sayesinde insanları kendine çekmeyi bilir. çoğunlukla mağrur ama gururludur. kısacası bu her geçen gün daha berbat bir hale bürünen bu dünya için fazla iyi ama aslında sahibi için pek de iyi olmayan bir burçtur.
    (ozge, 10.03.2006 08:34)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil