görseller
yemekteyizyemekteyiz
yemekteyizyemekteyiz
belki ilginizi çeker
  1. · amy smart
  2. · yemekteyiz nedim
  3. · alessandro grieco
  4. · üçüncü şahsın şiiri
  5. · bear
  6. · babagannuş
  7. · yemekteyiz takipçisi sözlük yazarı
  8. · ömercan
  9. · volkan demirel
  10. · yemekteyiz öğrenci evi
  11. · otomatik ödeyin netbook'unuz olsun! (reklam)
gündem
  1. · telefona bakmadan mesaj yazabilen insan
  2. · makyaj yapmayan kızlar
  3. · erkeklerin seks düşünmediği zamanlar
  4. · arı sıçtı
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · lisede takılan lakaplar
  7. · araba kullanırken dinlenmesi gereken şarkılar
  8. · 10 ağustos 2007 istanbul b b fenerbahçe maçı
  9. · petek
 sayfa  / 31

yemekteyiz  

1. böyle salak saçma bir formatı olan dizilerden sonra show tv'de yayınlanan sanırsam bir yarışma. bir kere izleme hatasında bulundum sürekli onda bunda şunda yemek yemeye gidiyorlar. yok biri vejeteryan onu yemiyor yok diğeri susadım diyor. bir diğeri acıktım nerde kaldı yemek diyor. yani işte çocukumsu gibi.
    (bana bir nick bulun, 17.10.2008 13:39)
  2. oldukça eğlenceli, ağdalı jüri konuşmaları ve zırt pırt araya giren reklam olmadığından izlenesi program. hem yemek yapmayı bilmeyenler için de değişik öneriler sunuyor. bugün son bölüm sanırım heyecanla beklemekteyim sonucu.

edit: ilk hafta yazmış olduğum bu giri, programın son zamanlardaki hali sebebiyle götümde patlamıştır. bokunu çıkardılar zira.
    (delicaponcadı, 17.10.2008 13:42 ~ 19.02.2009 19:21)
  3. ömercan adlı yarışmacının 10000 yetalelik ödülü almasıyla sonuçlanan yarışma.

edit: aaa devamı varmış bu yarışmanın, sadece ilk bölümüymüş bu.
    (jin, 17.10.2008 22:11 ~ 28.10.2008 19:37)
  4. yemek yerken, açık olan televizyondan gelen seslere dönüp bakmamla ekran başına geçip izlediğim program. bu giri yazıldığı sırada program devam ediyor. şeker bir hanım kızımız maşallah dedirtecek evinde davetlilere yemek hazırlıyor. sanırım bir çeşit gurme programı. daha sonra misafirler gelip akşam yemeğine vs not veriyorlar. çok ilgimi çekti. digitürk ya da d smart'ımız olmadığı için izleyebildiğimiz kanallar içinde salak saçma olmayıp ''oha lan! ne güzelmiş'' tepkisi vermeme sebep oldu. hakikaten yapılan yemekler ve değişik tarif çabaları hoşuma gitti. iki yumurta kırıp yanına çay demlediğimden ekran başında biraz da ezik seyrettim tabii programı.

buradan sonrasını ışık hızında geçiyorum...
    misafir arkadaşlar geldiler ve zeka sınırlarını zorlayacak (senaryo olmadığına inanmamı beklemiyorsunuz değil mi sayın yapım ekibi?) tespitlerde bulundular. hepsinin alerjisi var başka bir şeye. eğer gerçekten bu tipte insanlarsa gayet normal diyerek geçtim. sürekli bir laf atma, çamur atma, kavga sebebi konuşmalar, hakaretler, saygısızlık, seviyesizlik. klasik televizyon programı yani. kısaca televizyon başında reyting denen zımbırtıyı toplayıp para kazanabilmek için her türlü saçmalığı gerçekleştirip 6546843541684. kere beni tv'den soğutmayı başardılar. hani yalnızca salonda yemek yerken arkada açık oluyor veya öyle bir durumda izliyorum ama o şekilde bile ''iğrenciz abi bizden kaçamazsın'' dedirtebiliyorlar. para, insanlara bunları yaptıramasa keşke.
    (ne içersen iç su iç, 18.10.2008 15:38 ~ 15:56)
  5. insanlar para için terbiyesizlik ve yadırganamayacak derecede görgüsüzlük yapsın da reyting alalım diye yabancı bir formattan uyarlanmış; insanı başta güzel bişey izliyormus hissiyatını veren ama bitiminde izlediğine pişman eden yemek yarışması programı.

formata göre 5 yarışmacı tanımadıkları insanlar için yemek pişirecektir. hani teknik olarak puanlama menüdeki yemeklerin lezzetinden, sofra düzenlemesinden, misafirleri ağırlamadan vs verilecektir. en çok puanı alan yarışmacı 10.000 ytl ödüle sahip olacaktır.

ancak tahmin edilebileceği üzere sırf para ödülünü kazanmak için insanların kelimelerini seçme zahmetine girmemesinden, eleştiri adı altında yapıcılıktan tamamen uzak atışmaların bolca yer almasından dolayı yarışma orjinal formatından kopup giderken işte tam orda türk formatı çerçevesine girmeye başlar.

bu hafta, limona alerjik olduğu için limonlu yemeklere burun kıvırırıp surat asarken kendi yemeğinde limon yiyen bir sosyetik teyze; diğeri kimsenin damak zevkini düşünmeden ve umursamadan, herkese laf etmekte ve kişilik tespitlerinde bulunup insanları aşağılamaktan zevk alan ve vurduğunda odun seslerini başarıyla çıkaran biri; diğeri fesat, memnuniyetsiz ve abartılı tepkileri olan ve çemkirme kat sayısı yüksek bir abla; diğeri zengin, kendini ifade etmekte çok başarısız, kendi içinde tutarsız bir tiki kız ve diğeri de her eleştirisinde yemek hakkında çok şey biliyormus izlenimini veren ama kendi davetinde lezzetli yemekler yapmayı becerememiş bir adamdan oluşan bir yarışmacı kitlesi vardı.

hepsi yer yer birbiriyle çirkeflikte yarıştılar desek doğru olur. puanlamalar kişinin karşısındaki ile arasındaki ilişkisine bakılarak verildi. insanlara kavgacı olmayı marifetmiş gibi gösteren ve bundan para kazanan insanların bu yarışmacıları kapıştırmak üzere, özellikle seçmiş olması muhtemel.

ve hemen hemen her yarışma formatının değişmez bir gerçeği olarak da yarışmacıların arasından en ' başkalarını sallamıyorum. ', ' kimse umrumda değil, zaten benden başka iyi olabilir mi bu dünyada! ' düşünce yapısına sahip olanın kazandığı yarışmanın iki de birde çıkan reklamları diğer haftaki grubun da, bu yarışmanın da diğerlerinden farklı olmadığını gösteriyor gibi.
    (meerjungfrau, 18.10.2008 20:54 ~ 21:00)
  6. insanların iğrenç tavırlarını gördükten sonra düşündüm de "bu program mtv'de yayınlanıyor olsa. hatta arada küfürler falan da olsa, bikaç da hiphop, r&b şarkılar serpiştirilse araya, bildiğin dejenere amerikan programı olur" onlara mı benzemeye başlıyoruz, benzemeye mi çalışıyoruz bilemedim.

programın içeriğinden dem vuraca olursak. hanım kızımız -armağan'dı sanırım kendileri- salatanın üzerine soya filizi serpiştirmektedir, ve beraberinde de konuşmaktadır. soya filizinden kasıtla "bunu da hayatlarında ilk defa yiyeceklerinden eminim".
    varın gerisini siz düşünün.
    (abozek, 18.10.2008 22:33 ~ 22:34)
  7. popüler olan televizyon kültürünün son bombası..haha resmen koskoca adamları/kadınları bir araya topluyorlar, hamarat şeklinde yeni gelin misali tüm hünerlerini sergiletiyorlar daha sonrasında da yarrak gibi mikrofonu uzatıp yaşlı teyzeler gibi dedikodu yaptırtıp insanları birbirlerine düşürüyorlar.ulan bu kadar antipatiklik olur yani televizyon başında kahkalara boğuluyoruz lan.hallerine acıyorum vallahi.
    (cursed, 19.10.2008 20:37)
  8. bugün ilk kez rasgeldiğim ve sonuna kadar izleme sabrını gösterebildiğim program.

efendim yanlış hatırlamıyorsam altuğ adlı yarışmacının (dış ses inatla sanki adamın adı altu imiş gibi, "altuğya, altuğnun" falan diyordu) kendi hazırladığı yemeklerle yapacağı ilk davet oluyor bu.
    eleman markete gidip yaklaşık 400 ytl lik alışveriş yapıyor ki bu alışveriş meyve, çerez ve hazır(!) mezelerden oluşuyor.
    daha sonra evine gidip bir güzel marketten aldıklarını tabaklara yerleştiriyor.
    meyve tabağı ya da çerezleri hazırlarkenki özenine diyecek lafım yok ancak paketinden çıkardığı acılı ezme, humus gibi 4-5 çeşit mezeyi tabağa koyup üstüne iki yaprak maydonoz koymakla büyük bir aşçı ifadesi takınmasını hiç doğru bulmuyorum.
    nitekim misafirler de önce mezelerin hazır olduğunu sanıyor ancak eleman bu işin de üstesinden geliyor, "humus dışında hepsini ben yaptım" diyor ve hatta bir de yapmadığı mezenin tarifini veriyor, püf noktalarını anlatıyor.

adamımız bütün gece nasıl internette yemek tariflerini aradığını falan anlatıyor, eleştirilerin altında kalmamaya çalışıyor. diğer yarışmacılara şöyle bir göz atarsak;

"kebabın yanında amarikan salatası.. ne alakaa?" diyen kırocuğun orada sırf yeni çıkacak olan albümü için bulunduğunu anlamamamız için hem kör hem sağır olmamız lazım.

tamam insanlar, ekşi, acı ya da ne bileyim başka birşey sevmeyebilir ancak bir yemek yarışmasında balık dışında hiç et yemeyen birinin işi nedir?

bu kadar basit ve iddiasız bir yarışmada daha ilk dakikalarda rekabeti kızıştrmaya çalışan yarışmacının yapacağı yemekleri de çok merak ediyorum.
    (diz ekleminde sorun olan çekirge, 20.10.2008 18:38)
  9. kadın kuşağı ve realite show birleşti, neden daha önce düşünemedim ki ben bunu? ortada misafir ev sahibi durumu yok bu yarışmada. evet dediğim gibi bir yarışma ve kişiler sürekli ev sahibinin açığını kolluyor. bu durumda çirkin bir şey çıkıyor ortaya. yani normalde misafire gidince gördüğünüz antihijyenik bir durumu bağırarak etraftakilere söylemezsiniz, işte kıl buldum deyip göstermezsiniz. burda millet birbirinin arkasını kolluyor tabi. bak kedi tüyü, yok bardak tozlu, çorbayı kokladım dibi tutmuş... bunun gibi diyaloglar rahatsız ediyor sizi. ayrıca dikkat ettim bir tane obez hanım eksik olmuyor yarışmada. bol etli yemekler yapmak üzere. bir tane de sebzeci koyuyorlar, herkesin damak tadı farklı olduğu için kimse kimseyi beğenmiyor, hep bir çemkirme durumu var. ohh ne güzel! hem kadın kuşağı hem realite.
    (en yavas kaplumbaga, 20.10.2008 18:49)
  10. birbirlerinin damak zevkini bilmeyen beş kişi arasında geçen yemek yarışması. amaç yemeği lezzetli pişirmek mi? az malzemeyle çok yemek yapabilmek mi? sofra düzeni ve adabı mı? değişik mutfakların tanıtımı mı? birtürlü kestiremedim. katılan yarışmacıların çoğunun evleri lüks denebilecek kıvamda.

bırakın kardeşim, bilmem ne sosunun içinde midye pişirmeyi, yapın bir acılı kurufasulye-pilav çal kaşığı ye diyeceğim ama, ben bu yarışmaya katılmış olsaydım ne yapardım diye de düşündüm.

1- iç anadolu bölgesinden ayaklı çorba(yeşil mercimek, erişteli ve etli), fırında keşkek, batırık.
    2- ege bölgesinden, şevket-i bostan.
    3- doğu anadolu bölgesinden, içli köfte, çiğ köfte, harput köftesi.
    4- karadeniz bölgesinden mısır ekmeği ve hamsi kuşu veya hamsili pilav.
    5- marmara bölgesinden, (özellikle iznik'ten) sarı balık dolması ve balık çorbası.
    6- trakya bölgesinden, zeytinyağlı taze fasulye.
    7- akdeniz bölgesinden, zeytinyağlı salatalar.

eğer kültürümüzü ayakta tutacak bir yemek programıysa size bunları sunuyorum.
    ve bazı yörelerimizin yemeklerini de yer sofrasında sunmayı planlıyorum.

hiçbirini internetten araştırmadım, en iyisini yapacağım diye de günlerce deneme yapmadım. biran güzel ülkemin yörelerinin evlerinde en fazla yenen yemekleri aklıma getirdim. size böyle bir liste sundum. afiyet olsun.
    (baharda geldim, 20.10.2008 19:11)
  11. bugünkü programda türkücü kardeşmizin bir önceki programda yediği çin böğreği için söylediği sözler kalbimebir bıçak gibi saplanmıştır.

-çin malları zararlıdır,kanser yapar diyolar kadın bize çin böğreği yediriyor yauu!!

(bkz: allahım sana geliyorum)
    (grace slick, 22.10.2008 19:14)
  12. ödülü arttırılmalıdır. o derece saygısız olabilmenin bedeli on bin yetele olmamalı. kolay şey değil zira.
    (meramise, 24.10.2008 11:14)
  13. yarışmacı olmak için başvuracağım akabinde yemeklerimi beğenmeyenlere kafa göz girişeceğim programdır. parada pulda gözüm yok benim, stresimi atsam yeter.
    (bulamadım, 25.10.2008 02:37)
  14. avrupa yakasinin bölümlerinden birine konu olması gereken programdır diyorum . hatta ana konsepti da vereyim gülseciğime ; burhan her türlü çamur atma ve benzeri pisliklere başvurarak ödülü kazanmaya çalışır,kendisi yemek vereceği zaman ise pintilik yapar ve olaylar gelişir .
    (hattori, 25.10.2008 03:09 ~ 16:13)
  15. at gibi bir canlıya nesne olarak hitap edebilecek düzeyde insana yer veren yarışma. (bkz: altuğ)
    (kazein, 25.10.2008 22:46)
  16. "çin malları zararlıdır,kanser yapar diyolar kadın bize çin böreği yediriyor ve kebabın yanında amerikan salatası ne alakaaa"diyen bir adamın yani
    selimhan'ın 10000 bin ytlyi resmen götürdüğü programdır..
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 26.10.2008 22:21)
  17. tuhaf bir yarışma. bir takım insan her gün bir başka yarışmacının evinde toplanıp güya "yemekteler". işin içinde para olunca yapılmayan saçmalık kalmıyor. afedersin ota-b.ka, kıla-yüne laf sokmalar, karşı tarafı rencide etmeler. tamam onu geçtik eve gelen misafir böyle mi davranır? ilerde bir gün bu insanlardan birine yemeğe davetli olsak böyle mi ağırlanıcağız? onu beğenmemeler, ay bardakta kül var demeler, yemekleri sen pişirmedin diye yapılan hasetlikler. ayıptır. misafirsen misafirliğini bil kardeşim, derler adama.
    (mor kedi, 26.10.2008 22:43)
  18. ilk haftadan sonra türkiye için miadını doldurmuş yarışmadır maalesef. çünkü ödülü kazanmak için yarışmanın açıkları yakalanmış, muhtemel rakipler fazla puan alamasın diye 1 (bir) puan basılmış, ilk haftadaki o kibarlık gitmiş, yerine birbirini çemkirme yarışı başlamıştır.
    (john locke, 29.10.2008 02:36)
  19. pesto soslu tortellini'ye krem şanti koymuş arkadaş sonradan itiraf etti ki, krema ile krem şantiyi aynı şey zannediyormuş.

arkadaşım yemek yarışmasına katılmışsın yeme yarışmasına değil

(bkz: pes doğrusu)
    (jin, 29.10.2008 02:47)
  20. ömercan isimli yarışmacıyı hem tip hem konuşma tarzı hem de karakter olarak alev makinasıyla yakmak istediğim bir kişiye benzettiğim yarışma programıdır.. ben bir taneyi bile dünya için fazla görürken iki oldular şimdi.. böyle bir model var demek ki..

(bkz: burn motherfucker burn)
    (kuduz kedi, 29.10.2008 02:52 ~ 03:07)
  21. biraz müsil ile son derece renklendirilebilecek bir yarışmadır.
    (azwepsa, 30.10.2008 23:57)
  22. - ama bunun tuzu çok
    - aa bunun da ökse otu az gelmiş
    - bunun süslemesini beğenmedim, hiç origamik değil
    - yavan
    - çok sulu
    - kokusunda davet yok!

+ arkadaşlara nacizane tavsiyem bok yemeleri.
    (baschar, 31.10.2008 00:10 ~ 19:14)
  23. her anı kurmaca, yapmacık, suni, itici bir garip yarışmadır. hayır, konu fena değil. hakikaten güzel bir yarışma yaratılabilirdi bu konuda. tercih kurmaca üzerine demek ki.
    (arapbebek, 31.10.2008 10:27)
  24. her insanın mutfağı kendince hijyeniktir. herkes kendi yaptığı yemeği daha bir içine sinerek yer. bunlar genel doğrular.

temizlik hastası değilimdir ama özellikle yemek hususunda, gerek yemeğin yapım aşaması ve gerek sofradaki kişilerin davranışları açısından genel bir takım kurallara uylmasını da nezaket icabı olsun isterim.

şimdi, bakıyorum bu programa, kadın yemek yaparken pişip pişmediğine bakmak için (ki hepimiz bakarız buna) bir kaşık alıyor çekmeceden. güzel. temiz kaşığı daldırıyor yemeğe, alıyor biraz, kaşığı ağzına götürüp tadına bakıyor. burya kadar herşey yolunda. e sonra? sonra kadın o kaşığı içinde kalanları yemeğin içine silkeleyerek tencereye daldırıyor, bir güzel karıştırıyor ve kaşığı kenara aldıktan sonra bir sonraki işine geçiyor.

biri yeri sildiği bezle masayı da siliyor; öteki masaya getirdiği salatayı beş parmağını içine daldırarak karıştırıyor. beriki parmağına bulaşan bir şeyi yalayıp aynı parmakla yemek yapmaya devam ediyor.

bilmem kaç bölüm önce, salatanın içindeki servis kaşığıyla salatanın suyunu içip o kaşığı tekrar eski yerine koyan adamdan bahsetmiyorum bile.

yani tamam, hepimiz bazen bu tip şeyleri dalgınlıkla da olsa yapabiliriz. ama bir insan bunu alışkanlık haline getirmemişse eğer, hele de dibinde bir mikrofonla bir kamera varken, asla ama asla böyle şeyleri yapmaz. yahu mübarek, diyelim normal hayatında böyle yemek yapıyorsun sen, bari şu tv hürmetine, seyreden bir sürü insanın hatrına, olmadı senin evinde yemek yemiş ya da yiyecek olan insanlar aşkına şu bir kaç dakikalık program dahilinde yapma. hayır bu adamlar yüzünden artık kimse kendi yaptığı yemekten başka bir yemek yiyemez olacak, ondan korkuyorum.

bir de şunu merak ediyorum: bu yarışmaya katılan şahıslar acaba kendi evlerinde ne yiyorlar? her bir şeye bir kulp. nimettir o. ne kadar ayıp!

madem sinir oluyorsun, niye seyrediyorsun diyebilirsiniz; bir de ben anlasam niye seyrettiğimi.
    (meramise, 31.10.2008 10:43 ~ 11:17)
  25. favori yarışmacımın ümit olduğu yarışmadır. böylesi kalender bir adam daha görmedim. hazır çorbayı yutturucam onlar da yorum yapıcaklar çok eğlenicem nihohoh modunda bir adam. bayıldım yahu! baktı yemek yapamadı, koydu zeytini zeytinyağını, ekmeği bandır bandır ye ooh miis! fragmanlarında gördüm ayşen hanım aa bu ne be yemek yok bir şey yok diye çemkirecek. zaten geceden önce çekilen görüntülerde ay çok açım diyordu, açlıktan çemkirecek sanırım. yahu ne çemkiriyorsun fena mı adam batmış zaten ver 1 puanı! biz neden yaptık o kadar diyor. yarışma işte o böyle yarıştı sen öyle. daha iyi o diğer huysuz yarışmacılar vermez puan muan zaten.

adamımsın ümit!
    (delicaponcadı, 31.10.2008 17:52 ~ 17:52)
 sayfa  / 31

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook