|
|
- masaların bulunduğu, öğrenci ve öğretim üyelerinin yemek yediği merkez kantinin üst katındaki yer.
- topluca yemek yenen mekan.
(chete, 16.03.2004 02:18)
- yemeklerin, genel standartlara göre ve binlerce kişiye dev kazanlarda yemek pişirildiği göz önünde bulundurulduğunda, güzel ve şimdilik fiyatının 2 milyon tl olan yemek mekanı.
- (bkz: 75 yıl öğrenci sosyal tesisleri)
(mavio, 29.09.2004 14:55)
- www.gida.itu.edu.tr adresinden günün menüsüne ulaşılabilen mekanın kısa adı.
(chete, 11.02.2005 12:05)
- müzik yayını yapan, allah allah dedirten yerdir. zira arka arkaya wonderwall ve why doeas it always rain on me çalmış, yoksa yemekhane müdürü brit-pop'la mı ilgileniyor dedirtmiştir.
- itü makina fakültesinde öğretmenler için ayrılmış olanı buram buram gizem yayan mekan. koridorda yürürken her öğrenci bu öğretmen yemekhanesine kaçamak bir bakış atar, lakin dar açıdan bir b.k görülmez.
bazen diğer yemekhaneden farklı yemek çıkar burada ama genelde "öğrenci eti" yendiğini düşünüyorum ben. bir gün tüm cesaretimi toplayıp o masa örtülü masalara çöreklenmek, boğaz gören devasa pencerelerin yanına tünemek için koşarak gireceğim. atmaya kalkarlarsa da çatal, kaşık ve bıçak kullanmadaki meziyetlerimi sergilemeyi düşünüyorum.
bu detaya şöylece değindikten sonra asıl probleme geçelim. ritz'de, 360'ta ve her ne kadar çok para harcanan yerde yemek yerse yesin, bence bir insan buradaki kadar gerilemez.
öğrenci kimliğinizde para vardır turnikelere yönelirsiniz çalışmaz. hop bir rezillik. döner jeton alırsınız, kutuya atmak için seğirtirsiniz görevli jetonu elinizden alır kutuya kendi atar. (hatta makina'da sırf bu jeton atma işiyle cedelleşen görevli bir amca var)
buralardan az hasarla geçtikten sonra tabldotta çorba için ayrılan hacmin 4 katı çorba tabağınıza, zaman zaman ayakkabılarınıza boca ediliverir.
kesmez tabi.
döner, masanızı bulur oturursunuz. yemek yeme anı en rahat olduğunuz, beladan uzak andır. yemeğiniz biter, tabldotu götürmek zorundasınızdır. işte burası çok can yakıcı. ben itü'deki çan sisteminin bile yarışma ruhunu bu derece körüklediğine inanmıyorum. sanki herkes tabakhaneye b.k yetiştiryormuşçasına doluşur tabldotların bırakılacağı yere.
araya uzanır, tabldotu zar zor koyarsınız. bime bilmeyen çorbalar tabldotlardan elinize akmaktadır bu arada. can havliyle çatal, kaşık ve bıçağınıza uzanır onları delikten, kirli leğenine göndermeye çalışırsınız. ama tabii ki çoğu zaman bulaşık görevlisi siz o edevatı alırken tabldotu çeker ya da iter ve son darbeyi vurur, üstünüz başınızı tabir-i caizse s.ker atar.
bebekken kendi üstünüze dökmemeye çalıştığınız tüm yemekleri burada birileri üzerinize dökecektir.
ama bu kabus gibi mekanların reçetesini vermeyecek değilim. aha altta:
okula giderken en eski kıyafetlerinizin bulunduğu bir çanta hazırlayın. yemekhaneye giderken bu çantadakileri kuşanın, yemek bitince de üzerinizdekileri yakın, cicilerinizi giyin. okulun içinde yakmayın ama ateşi.
- yatılı okullarda özellikler gece yatmadan önce acıkan öğrencilerin içine girmek için türlü şaklabanlıklar yaptığı mekan. bu operasyonda bulunan kurumuş ekmekler bile baldan tatlıdır, o yemekhanede her gün çıkan yemeği mecburen yiyen öğrenciler için.
|