|
|
- vücudun ihtiyacı olan protein, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri tedarik etmek için bunları barındıran pişirilmiş veya pişirilmemiş gıdaları ağızdan alma işlemi.
bir de kızılderili dilinde pek anlamlı bir işlem:
-oturan boğa abim; ne yapıyorsun?
+ben yemek yemek!
-ne yiyon abim benim?
+seni ilgilendirmemek!
-niyr kızıyorsun abim be...
+ben seni sevmemek. sen siktir olup gitmek. bir daha da gelmemek.
-peki abi...
- (bkz: yaşamak için yemek vs yemek için yaşamak)
- fiilin aslı yimektir. şahsımca aslı ise yemek yimek olacaktır.
- yemek=x ise x^2= yemek yemek tir
- ingilizcesi "to eat" veya "food food"
- benim için çoğu zaman eziyete dönüşen eylemdir.
(bkz: yaşamak için yemek)
- gözün dönmesi ve saldırı anı, hızlıca götürmek sonra, ohh be bugün de doyduk, şükür demek. ama heyecan durumu varken lokmaların büyümesidir, o ayrı...
(heidi, 21.11.2007 12:05)
- son zamanlarda sürekli unuttuğum için etrafımdaki hemen hemen herkesten azar işitmeme neden olan, "artık icat edilecekse icat edilsin şu yemek kapsülleri de yemek yeme devri kapansa. bana bu kadar işkence artık yeter" dediğim eylem. istemiyor işte canım yemek yemek, bünyem yemeği kaldırmıyor. zorla mı ya?
(bkz: iç dökme aracı olarak sözlük)
- (bkz: yaşasın yemek yemek)
- her sabah güne 'yemeyeceğim;dünya nimetleriyle arama mesafe koydum' diyerek başlamama rağmen dayanamayıp günde üç kereden fazla olmak suretiyle gerçekleştirdiğim eylemdir
- sadece yaşamı devam ettirebilmek adına yapılmaması gerekendir.
yemek yemek öncelikle apayrı bir sanattır.önüne getirilen veya yaptığın bir yemeği alelacele yemek,pek tabi ki derse,toplantıya v.b. yetişmek gibi acil bir işin yoksa,öncelikle o yemeğe karşı bir saygısızlıktır.yemeği doymak için yemektense onun zevkini alarak sadece bir hobiymiş gibi yemek insana daha büyük bir haz verir.zamanın varsa kesinlikle aceleye getirme.adana dürüm mesela;hemencecik yedin bitirdin,ee ne oldu,elinde tokluk hissinden başka ne var?oysa adana dürüm sadece tokluk hissi veren bir şey mi?yerken adana dürümün içindeki sumaklı soğanın tadını,közlenmiş biberin yanmış halini ayrı ayrı hissedeceksin ağzında.işte o zaman yemek yemekten zevk almaya başlamışsındır.
- (bkz: duran duran)
- insanın kimi zaman bıktığını sandığı eylem. her acıktığında yemek yediğini fark eden kişi, ölene kadar defalarca acıkacağını düşünerek sıkılır. yemek yemenin verdiği tadı alamaz hale gelir. işte bu duruma düşen kişi, en kısa sürede, hayvan arkadaşlarıyla aynı sofraya oturmalıdır ki anlamalıdır neymiş bu mesele. (hayvan arkadaşları yemek yerken bu kişi onları çaktırmadan gözlemlemelidir.)
- bazen zor olandır. deminden beri yemek yemek için uğraşıyorum bir türlü bitiremedim. an itibariyle işkenceye dönüştü... böğhk..
- yaşamaya devam edebilmek için yapılması gereken eylemlerden biri. bana kalırsa dünyanın en güzel şeylerinden biri, yemeğin ne olduğuna bağlı olarak bu fiile olan sevgi çarpanı artar ya da azalır.
(bkz: pizza)
(bkz: mantı) (bkz: çıtır mantı)
(bkz: makarna) (bkz: spagetti)
(bkz: sufle)
(bkz: fondü)
|