belki ilginizi çeker
  1. · iki ısırıkla bir çöreği bitiren kız
  2. · giri girmek
  3. · su içmek
  4. · hayat
  5. · insan vücudunun eksikleri
  6. · üç sağcının bir araya gelince yapabilecekleri
  7. · aşk acısı
  8. · hayatla irtibatını koparmak
  9. · seksten daha iyi şeyler
  10. · iftar vakti beklerken yapılabilecekler
gündem
  1. · ugg
  2. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · tahrik edici erkek kokuları
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · banu güven
  8. · asosyallik
  9. · michael jackson

yemek yemek  

1. vücudun ihtiyacı olan protein, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri tedarik etmek için bunları barındıran pişirilmiş veya pişirilmemiş gıdaları ağızdan alma işlemi.

bir de kızılderili dilinde pek anlamlı bir işlem:
    -oturan boğa abim; ne yapıyorsun?
    +ben yemek yemek!
    -ne yiyon abim benim?
    +seni ilgilendirmemek!
    -niyr kızıyorsun abim be...
    +ben seni sevmemek. sen siktir olup gitmek. bir daha da gelmemek.
    -peki abi...
    (eksiksizuyum, 05.02.2006 00:31)
  2. (bkz: yaşamak için yemek vs yemek için yaşamak)
    (nepenthe, 05.02.2006 02:45)
  3. fiilin aslı yimektir. şahsımca aslı ise yemek yimek olacaktır.
    (karahisari, 05.02.2006 10:47)
  4. yemek=x ise x^2= yemek yemek tir
    (parpali, 05.01.2007 21:55)
  5. ingilizcesi "to eat" veya "food food"
    (yeşilçam, 19.03.2007 12:53)
  6. benim için çoğu zaman eziyete dönüşen eylemdir.

(bkz: yaşamak için yemek)
    (zarpandit, 21.11.2007 11:56)
  7. gözün dönmesi ve saldırı anı, hızlıca götürmek sonra, ohh be bugün de doyduk, şükür demek. ama heyecan durumu varken lokmaların büyümesidir, o ayrı...
    (heidi, 21.11.2007 12:05)
  8. son zamanlarda sürekli unuttuğum için etrafımdaki hemen hemen herkesten azar işitmeme neden olan, "artık icat edilecekse icat edilsin şu yemek kapsülleri de yemek yeme devri kapansa. bana bu kadar işkence artık yeter" dediğim eylem. istemiyor işte canım yemek yemek, bünyem yemeği kaldırmıyor. zorla mı ya?

(bkz: iç dökme aracı olarak sözlük)
    (zarpandit, 09.04.2008 13:31)
  9. (bkz: yaşasın yemek yemek)
    (donkıllıone, 09.04.2008 13:33)
  10. her sabah güne 'yemeyeceğim;dünya nimetleriyle arama mesafe koydum' diyerek başlamama rağmen dayanamayıp günde üç kereden fazla olmak suretiyle gerçekleştirdiğim eylemdir
    (neversaynever, 09.04.2008 19:50)
  11. sadece yaşamı devam ettirebilmek adına yapılmaması gerekendir.
    yemek yemek öncelikle apayrı bir sanattır.önüne getirilen veya yaptığın bir yemeği alelacele yemek,pek tabi ki derse,toplantıya v.b. yetişmek gibi acil bir işin yoksa,öncelikle o yemeğe karşı bir saygısızlıktır.yemeği doymak için yemektense onun zevkini alarak sadece bir hobiymiş gibi yemek insana daha büyük bir haz verir.zamanın varsa kesinlikle aceleye getirme.adana dürüm mesela;hemencecik yedin bitirdin,ee ne oldu,elinde tokluk hissinden başka ne var?oysa adana dürüm sadece tokluk hissi veren bir şey mi?yerken adana dürümün içindeki sumaklı soğanın tadını,közlenmiş biberin yanmış halini ayrı ayrı hissedeceksin ağzında.işte o zaman yemek yemekten zevk almaya başlamışsındır.
    (hırbır, 12.05.2008 23:24)
  12. (bkz: duran duran)
    (senin olmaya geldim, 24.04.2009 00:30)
  13. insanın kimi zaman bıktığını sandığı eylem. her acıktığında yemek yediğini fark eden kişi, ölene kadar defalarca acıkacağını düşünerek sıkılır. yemek yemenin verdiği tadı alamaz hale gelir. işte bu duruma düşen kişi, en kısa sürede, hayvan arkadaşlarıyla aynı sofraya oturmalıdır ki anlamalıdır neymiş bu mesele. (hayvan arkadaşları yemek yerken bu kişi onları çaktırmadan gözlemlemelidir.)
    (tozduman, 24.04.2009 00:47 ~ 00:51)
  14. bazen zor olandır. deminden beri yemek yemek için uğraşıyorum bir türlü bitiremedim. an itibariyle işkenceye dönüştü... böğhk..
    (ya herşeyim ya hiçim, 05.07.2009 22:53)
  15. yaşamaya devam edebilmek için yapılması gereken eylemlerden biri. bana kalırsa dünyanın en güzel şeylerinden biri, yemeğin ne olduğuna bağlı olarak bu fiile olan sevgi çarpanı artar ya da azalır.

(bkz: pizza)
    (bkz: mantı) (bkz: çıtır mantı)
    (bkz: makarna) (bkz: spagetti)
    (bkz: sufle)
    (bkz: fondü)
    (pyrenees, 24.09.2009 11:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil