hoş sohbet,akıllı,dost canlısı insanlardır...yaptıkları yemekler bir bayanın yaptıklarından çok daha güzel olmaz ama kesinlikle daha farklı bir tatları vardır..
(bkz:
ümit usta)
(bkz:
aşçı)
(bkz:
yumurta)
(bkz:
makarna)
bu yemekler konusunda uzmanlaşmışlardır.
gitti güzelim mutfak , işin yoksa sabaha kadar mutfak temizle , o yemeği yemesek de olurdu yani.
yalnız yaşayan erkeklerdir.
öğrenci evlerinde sıkça bulunan tiplerdir. lakin çoğu zaman yaptıkları yemekler aynı şeylerdir. misal oturup da bi yaprak doldurmazlar, ya mantı doldurmazlar, hazırını alıp pişirirler.
* ha yok mudur oturup babannem gibi yemek yapan
*, nadir de olsa vardır onlardan, saygı duyulasıdır.
bana "ben böyle şey görmedim" dedirten erkektir. gelmişim bu yaşıma (çok değil gerçi ama), böyle yok üniversiteydi kendi başına ayakta durma çabasıydı..kendi kendime mutfak deneyimleri yaşayıp gidiyordum, ne oldu sonra ne oldu? elin oğlu gelsin mutfakta seni sollasın gitsin..yurtta birkaç kişi ortak kullanırsanız mutfağı, minik bir havuç rendesi yere düştü azarlarlar efendim bu erkekler, siz sütü son kullanma tarihi geçmeden bitirmek için uyduruk bir çorba yaparken bu erkek milleti gelir annem gibi yemek yapar sofrasını kurar yer bitirir bulaşığını yıkar ocağı fırını temizler, sonra buzdolabındaki parmak izlerine bakıp sizi bakışlarıyla tekme tokat döver..hadi güzel olabilir belki erkeğin yemek yapması ama ben almayayım..mutfağıma karışan erkek istemiyorum, hatta hiç kimseyi istemiyorum erkek olması gerekmez, ya bir gün de otur makarna ye ya, nedir bu oktay usta gibi bir şapkası eksik..alın şunu başımdan..
ayrıca (bkz:
karma yurt)
(ness, 14.12.2007 11:28 ~ 11:29)
damarlarında italyan kanı dolaşır böyle erkeklerin.(bkz:
sopranos)
(nyksss, 14.12.2007 11:36 ~ 11:39)
özlerindeki yeteneği keşfetmiş olanlardır. nitekim çoğu iyi aşçı erkek unutmayalım. her konuda uzmanlıkları şaşırtamıyor artık, o kadar vahim yani.
(heidi, 14.12.2007 11:39)
boğazına düşkün, iyi yemekten hoşlanan ve de komplekssiz erkeklerdir.
yemek yapmayı kadın işi olarak görmeyen erkektir. bir de bu türlerin hem maçoculuk oynayan, hem mutfağa girip pizza yapan türleri var ki, bu tezat görüntünün komikliği, yıllarca gülecek malzeme veriyor insana. adam bir gün kız arkadaşının eteğine, arkadaşlarına, msn listesine karışırken, bir bardak bile kaldırmayıp, kız arkadaşına "kaldıracaksın tabi senin işin" derken, öbür gün tavuk sote yapıyor yahu. karıştırıyor tahta kaşıkla filan. süper de yapıyor hani...
güler misin ağlar mısın ?
(tatalu, 14.12.2007 12:36 ~ 27.12.2008 15:57)
esasen takdir edilesi erkektir zira yemek yapmayı kadın işi olarak görmemiş, hem kendini beslemiş hem de çevresindekilere süper yemekler yapmış olabilir. ancak bunların bir de sadece sucuklu yumurta makarna falan yapıp kendini çok iyi yemek pişiriyor sananları vardır ki akıllara zarar. sanki bütün yemekleri pişiren siz değillmişsiniz gibi mutfakta karışır dururlar onu öyle yapma, bunu böyle yapma diye.
aşık olunası
erkeklerdir. hele bir de güzel yemek yapıyorlarsa
candırlar,
elleri öpülesidirler.
üyesi olmaktan gurur duyduğum bir topluluktur.
kendimden örnek vermek gerekirse, ben yemek yapmanın bir kadın işi olduğunu düşünmüyorum. tamam, baba işe çocuklar da okula gidiyor ve anne de ev hanımıysa, o ailede annenin yemek yapması kadar normal bir şey yok. iş paylaşımı bir nevi.
ama yaş ilerledikçe -sanırım hayatta kalma içgüdüsünden dolayı- insan yemek yapmayı öğrenmek, değişik tatlara yelken açmak istiyor. zira yemek yapmak ve kendi yaptığım yemeği yemek çok zevkli bir iş. düşünsenize, size karışan yok. istediğiniz şekilde yemeği şekillendirebilir, kendi damak zevkinize göre ortaya bir şeyler çıkartabilirsiniz.
aynı zamanda kızlara "ahaha ben bugün cheesecake yaptım güzelim!" diye hava atabiliyorsunuz. karşı taraf genelde "aayyyy ne güzeeel..." diyor. kendimden biliyorum.
kısaca, eğlenmeyi ve yemek yemeyi seven, becerikli erkeklerdir (erkeklerizdir).
boğazına düşkün bu tür erkeklerin bir üst modeli,canı çektiği için turşu basan erkek tipidir.
(bkz:
bir arkadaşım)
hele ki ev arkadaşıysa takdir edilesi erkeklerdir. yemek yapmaktan zevk alıyorlarsa ve yaptıkları işin hakkını veriyorlarsa bulaşık yıkamak problem değildir.
yöresel yemekleri özene bezene yapan, gerekli malzeme teminine günler öncesinden başlayan ev arkadaşları yüce insanlardır, ermişlerdir.
not:bu giride yemek yapmakla kastedilen, yumurta kırmak, makarna haşlamak, patates-köfte kızartmak, bilimum otu yemek diye suyun içine atmak değildir. deeeğiiildirrrr.
not: yöresel yemeklerden kasıt, otlar ve yan sanayisi değildir.
not: yemek yapmayı bilen erkek ev arkadaşlarında top 3 ü açıklıyorum.
1- fatsalılar ( bilimum hamsi ve balık çeşitleri ve bunların türlü türlü yemekleri, yemeğin içine ot mot koyup ziyan etmiyorlar balıkları takdir edilesi bir şekilde)
2- kayserililer ( kız olması daha iyi olur, hele fizyoterapist olanı bulursanız, evlenin gitsin. sabah, akşam mantıya müteakiben masaj yaptırırsınız)
3-bursalılar ( et ve kıyma tipi yemeklerde oldukça başarılılar, ama dikkatli olun ev arkadaşınız ya erkek yada kız olsun)
şartların zorlaması sonucu gelişen bu yetenek bir süre sonra zevk halini alarak tehlike sinyalleri vermektedir. misal dün gecenin köründe üşenmeden kalkıp börek yaptım ve kendim dahil tüm ev halkı hayretler içinde kaldık. ulan acaba gizli ... neyse.
(abdkl, 14.12.2007 14:09 ~ 16:33)
mutfağın keyfini almış, yemeği bir mücevher gibi tatlı tatlı işleyen ve bundan gerçekten keyif alan, bunu gerçekleştirirken de yanında iki tek atandır mutfakta keyifle... stresini, mutluluğunu, hüznünü katar yemeğine, hayatın acısından katar içine... yöresel farklılıklar ya da doğduğu yer, yaşadığı ülke hiç farketmez. iki yumurta kırmak değildir bahsedilen, içinden gelmelidir erkeğin, canı istemelidir yemek yapmayı, derdini anlatmayı, keyif almayı...
öğrenci evi erkeğidir hatta erkekleridir.
yemek yaparken zevk alanı da olur almayanı da ama yemek yapmak her daim zevkli ve atraksiyonlu olur.
bir öğrenci evi erkeği için ocakta pişirelecek her şey yemektir daha açık olmak gerekirse mesala
sosis mesela
makarna bunlar yemektir[bu örnekleri verdim çünkü bunlar hanımlara göre yemek değil(bir tek hanımlara da değil)].
bir menemen yapmak onun için süper olaydır. 6-9 saatlik bir zaman periyodunda açlığı yok eder. yapılış aşaması da oldukça zevklidir.şöyle ki: genelde 2 kişi yapıldığından; biri domatesleri doğrar diğeri soğan, biber gibi içine ne katçaksa onu doğrar. daha sonra soğan biber kızartılır. sonrasında sorun olan domates bölümü gelir ki, biz buna kendi aramızda "
domatesin ruhunu teslim ettiği an" deriz. sonra domatesler dökülür, muhtemelen bir yerlere kesin yağ sıçrar. sonra yumurtalar kırılır. ve işte o büyük an gelir. yemek yeme anı...işte tam o anda yemek yapan öğrenci evi erkeklerinin içini çok büyük bir mutluluk kaplar, çünkü ne olursa olsun önlerinde yiyecek bir şey vardır. belki evde yaşanan günler içinde monoton olarak yaşanan tek sevinçtir yemek yapıp yemek.
sonuçta: yemek yapan erkek öğrenciler yemek bittikten sonra çok mutlu olurlar fakat bu mutluluk bulaşıkları görünceye kadar geçerlidir. sonrası gene hüsran...
(korn, 14.12.2007 17:01 ~ 17:04)
hiç bir zaman rastlamadığım görüntüdür.
şansım yok diyorum kimseyi inandıramıyorum.
kendilerine ait özel spesiyalleri muhakkak denenmesi gereken kişilerdir.çünkü o yemekler binbir denemeden sonra binbir kişiye tattırılıp özenle ve sevgiyle hazırlanmıştır.zaten yemek yapan erkeğin yemek yapan kadından en büyük farkı o işi zevkle yapmış olmasıdır ki az yapar öz yapar düsturundan hareket eder.
içlerinden biri olduğum, aşık olunası erkeklerdir.
ps:
sevin lan beni.
benim gibi yemek yapmayı bilmeyen bayanlar için bulunmaz nimettir kanımca.
yumurta ve makarna dışındaki yemekleri yapabilen erkekler için kullanılması gereken tabirdir. zira yumurta ve makarna yapmak üstün bir meziyet gerektirmez. yapıyorsan şöyle bi
ali nazik,
karnıyarık efendime söyliyim
mücver,
yaprak sarması,
biber dolması o zaman olursun yemek yapan erkek.
ayrıca bu erkekler genelde bekardırlar. hafiften gıcık olurlar ve zor beğenirler. kız arkadaşlarını yemek yapabiliyolar mı diye çaktırmadan test ederler. baktılar beceremiyor, salata işini kıza devrederler ama yan gözle nasıl yapıyor diye de keserler ve rahat durmazlar; "domatesin kabuklarını soymuyor musun?", "yuh ne o soğanları papuç gibi doğruyorsun ince kes azcık" vb. gibi yaklaşımlarla kıza ter attırırlar.