yeliz 

adana çık aradan

1. 70'lerin ortalarında patlamış pop müzik şarkıcısı. türk filmlerinden çok iyi bildiğimiz bu ne dünya kardeşim'le patlamış, özellikle yalan yalan şarkısını çok beğndiğim şimdiyse unutulmuş kişi.
    (viola, 17.03.2006 13:18)

2. üniversitenin ilk yıllarında sürekli gittiğim eskici adlı mekanda düzenli olarak her gece "yalan yalan" isimli parçası çalınan güzel sesli bayan.. şimdilerde yeniden kafayı takmış durumda olduğum, bi yerden bi şekilde mp3 lerini (özellikle de yalan yalanın) bulursam çok mutlu olacağım bayan.

(bkz: yalan yalan)
    (amy, 31.03.2006 23:36)
  3. (bkz: yeliz eker)
    (talweg, 07.03.2007 18:50)
  4. (bkz: yeliz yeşilmen)
    (çakıl, 01.07.2007 02:07)
  5. tayfun'un hadi yine iyisin şarkısının çıktığı yıl olan 1993'te kendisine kaç yaşında olduğunu soran okan bayülgene 15 cevabını veren ilginç şahsiyet. bu duruma göre kendisi 70'lerde patladığı yıllarda -5, -10 gibi bir yaşa sahip olması gerekiyor, ya da işin içinde gizli güçler mevcut. (bkz: mustafa topaloğlu)
    (littlemy, 01.07.2007 02:23)
  6. çok farklı ve güzel bir sese sahip olduğunu düşünürüm, şarkı söylemek lazım yarışmasıyla yeniden gündeme gelince gözünde dolarlar dönen yapımcılar tabiri caizse üstüne atlayacaklar demiştim nitekim öyle olmuş ki 15 senelik suskunluğunu bozdu yeliz. iyi mi yaptı ondan pek emin değilim, albümdeki şarkılar güzel, güçlü geri vokaller bazı şarkılarda öne çıkmış, iyi de olmuş ama 1-2 dinlemeden sonra kapatmak zorunda hissediyorum kendimi, nedeni sanırım yeliz'in şarkı söyleme biçimi. eski kadife sesli yeliz yerine şarkılara duygu katmak için olanca gücüyle bağıran, gereksiz name yapan bir yeliz var karşımızda, bilmiyorum ama şan eğitimi gerekiyor gibi geldi bana. bir de keşke o yalan adlı şarkısını söylemeseydi de o eski naif haliyle kulaklarımızda kalsaydı.
    (volga, 10.07.2007 14:44)
  7. süper gırtlak ama sadece şakı söylerken ağzını açsın istiyor insan.
    sen konuşma yeliz abla o kadar güzel şarkı söylüyorsun ki sakın konuşma sakın konuşma sakın
    şşşşşşşşşş!

http://www.youtube.com/...
    http://www.youtube.com/...
    (khaki, 01.08.2007 23:27)
  8. sel suyu isimli şarkısıyla beni benden alan muhteşem ses.
    (serpil barlas, 20.04.2008 12:11)