görseller
yekta kopanyekta kopan
yekta kopan 
belki ilginizi çeker
  1. · sungun babacan
  2. · aşk mutfağından yalnızlık tarifleri
  3. · michael j fox
  4. · yaz gecesi şovu
  5. · güçlü şirin
  6. · murat gülsoy
  7. · bir de baktım yoksun
  8. · sylvester
  9. · evladım yavrum çocuğum
  10. · kum saati ayrılıkları
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · onur öymen
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · yılmaz özdil
  6. · yaran diyaloglar
  7. · colin kazım richards
  8. · bil bakalım kim
  9. · kara para aklamak

yekta kopan  

sayfa  / 3
  1. michael j. fox'u (back to the future serisi özellikle), jim carrey'i ve perfect strangers'ın kuzen balki'sini seslendiren kişi dersem hatırlanır heralde. hakikaten çok hoş bir ses rengi var. seslendirmelerin aranan ismi. efendi ve oturaklı kişiliğiyle kendini hemen sevdiren biri. aynı zamanda tiyatrocu ve öykü yazarı. 2002 sait faik öykü ödülünün sahibi. ntv'de gece-gündüz'ün sunucusu olmuş yakınlarda.
    harika pazar'ın bantlarındaki ses de kendisine ait evet.
    (spyder, 05.11.2005 00:05 ~ 13.11.2005 18:16)
  2. çocukken sesine hasta olduğum insanlardan biri
    (bkz: sungun babacan)
    (cyd, 08.11.2005 03:57)
  3. güçlü şirini de seslendirmiştir..
    (bkz: cuk oturmak)
    (my dying bride, 24.03.2006 14:17 ~ 14:21)
  4. michael j fox ve jim carrey in düblajlarını onsuz düşünemediğim,ice age serisinde sid denen mahlukatı orjinalinden bile iyi seslendirmiş,reklamlarda,çizgi filmlerde,filmlerde bolca dinlediğimiz bol bol teşekkür edilmesi gereken sanatçılardan biri.
    (sycrone one, 28.04.2006 23:26)
  5. bir dönem fulya ergüneş'le birlikte atv'de sabah şekerleri'ni sunan ve harika pazar'da metin yazarlığı ve seslendirme yapmış, ama daha çok yabancı dizi ve filmlere yaptığı dublajlarla hatırlanmak ve ntv'de gece gündüz programında izlenmek istenen, harika bir ses rengine sahip sanatçı kişi.
    (the nova, 08.09.2006 05:33 ~ 05:33)
  6. bana ''neden''ini değil ''nasıl''ını öğreten adam.ve daha bir çok şeyi.bir de dünyanın en seksi diz kapaklarına sahip olduğunu iddia eden adam.hayatımda tanıdığım bir kaç, gerçekten bilgili adamdan biri.bir diğeri sungun babacan.kıvrak zekası,kültürü,bilgisi,espri yeteneği,sanatçı kişiliği,sesi,kalemi ve aklıma gelmeyen diğer bütün özellikleri, nasıl olurda tek bir insanda toplandığını anlayamamama neden olan adam.o, küçük mavi adam.
    (fitnefücur, 25.02.2007 23:30 ~ 23:30)
  7. rintintini bile seslendirmişliği vardır sanırım. repliği de "hev" di doğal olarak.
    (amorph, 25.02.2007 23:44)
  8. türkiyenin en önde gelen seslendirme(dublaj) sanatçılarından biridir.
    aslen tiyatrocudur tabi ki.
    filmlerde izlediğimiz çoğu karaktere sesini vermiştir.görünce hatırlayamadığımız ama sesini duyunca aklımıza gelen insanlardan biridir.
    en bilineni için;
    (bkz: edward norton)
    (bkz: fight club)
    (adrian, 05.11.2007 12:02 ~ 12:03)
  9. eski tiyatroculardan "karakedi" lütfü kopan'ın oğlu.
    (la vie en rose, 05.11.2007 12:36)
  10. tweety tarafından asla alt edilemeyen sylvester nam bahtsız kedinin sesi olmuştur uzun zaman...
    (ne me quitte pas, 21.11.2007 00:54)
  11. tek cümleyle türkiye'nin en iyi dublaj sanatçısı... jim carrey'i bu adamdan başkası seslendirdiğinde o kadar rahatsız oluyorum ki... bu da başarısının bir numaralı göstergesi... böyle bir adamın neden hiç bi filmde ya da dizide oynatılmadığını (zamanında bi dizide oynamıştı galiba ama yeterli diil tabi ki) aklım almıyor haliyle... başarılarının devamını diliyorum üstad...

yazarın notu: jim carrey'i de başkası seslendirmesin lan artık sinir oluyorum... tamam ziya kürküt'e de bi lafım yok ama olmuyor işte...
    (barneystinson, 21.11.2007 01:06)
  12. kitapları:

fildişi karası
    aşk mutfağından yalnızlık tarifleri
    yedi derste vicdan muhasebesi
    kara kedinin gölgesi
    içimde kim var
    karbon kopya

yekta kopan okumayı sevenlere, kankası murat gülsoy'u okumalarını da şiddetle öneriyorum.
    (closer, 26.05.2008 14:43)
  13. o güne kadar kendisinden bihaber olduğum ice age'de sid'i seslendirmesiyle hayranlığımı kazanmış kişi.
    (xlmart, 27.05.2008 20:54)
  14. kanımca sadece türkiye'de değil, dünya çapında en başarılı dublaj sanatçılarından biri. türkiye'de dublajını yaptığı karakterlere şöyle bir bakınca zaten yeteneğini görmemek imkansız.

sylvester (bkz: evladım yavrum çocuğum)
    sid (bkz: ice age)
    jim carrey (sanatının doruk noktası)
    michael j fox (kendi sesini duyunca çok garip geliyor)
    güçlü şirin
    rin tin tin

bu yaşımda hâlâ çizgi film izlememin nedenidir bu adam.
    (yata yata paslandık, 27.05.2008 21:20 ~ 21:20)
  15. o karizmatik sesiyle,sınırsız düşleri,imgeleriyle beni büyülemiş,gece-gündüz programında sürekli ıııı layarak beni şok etse de böyle bir adamla birlikte olabilirim dedirten sempatik insan.
    (araftaki, 20.06.2008 23:00)
  16. hayır!

yorulmuşum. gerindim. esnedim. ağırlaştım. daldım. uyudum. susadım. kalktım. üşendim. yattım. uyudum. öptü. uyandırdı. güldüm. öptüm. sarıldık. uzandık. gecikiyorduk. kalktık. yıkandım. kurulandım. giyindim. giyinmiş. hazırlanmış. çıktık. kilitledik. fırladık. yürüdük. bindik. tutunduk. baktık. düşündüm. düşündü. düşündük. indik. üşüdük. sokulduk. sarıldık. yürüdük. konuştuk. dertleştik. hüzünlendik. tartıştık. aydınlandık. geldik. soyunduk. oturduk. içtik. ısındık. okuduk. yazdık. okuduk. yazdık. yorulduk. baktık. konuştuk. şaşırdık. konuştuk. baktık. gördük. tiksindik. konuştuk. kararlaştırdık. kalktık. giyindik. çıktık. yürüdük. koştuk. üşümüyorduk. kararlıydık. vardık. toplandık. kalabalıklaştık. dinledik. öfkelendik. dinledik. hırslandık. dinledik. büyüdük. konuştum. yutkunamadım. konuştu. kaldıramadı. konuştular. aşağıladılar. tükürdüler. lanetlediler. küfrettiler. durdular. düşündüler. güçlendiler. güçlendik. bağırdık. bağırdık. bağırdık. seslendik. sesleştik. sertleştik. dertleştik. yürüdük. bağırdık. durdurdular. vurdular. acıtamadılar. dağıtamadılar. dağılmadık. anlamadık. anlatamadık. döndük. bindik. nefeslendik. indik. yürüdük. geldik. açtık. girdik. soyunduk. yedik. yiyemedik. tıkandık. konuştuk. konuşamadık. sustuk. düşündük. çoğaldık. taşıyamadık. azaldık. acıttılar. acıdık. bittik. bitmedik. bitmeyeceğiz. bitireceğiz. inanmıyoruz. inanmayacağız. lanetleyeceğiz. lanetledik. lanetliyorum. delirdim. sakinleştirdi. sakinleşmeyeceğim. yorulmuşum. gerindim. esnedim. ağırlaştım. ağırlaşmayacağım. ağırlaştırmayacağım. kalkacağım. güçleneceğim. göreceğim. göstereceğim. bağıracağım. bağıracağım. uyumayacağım. uyutmayacağım. uyutmayacağız. başaramayacaklar. öldüremeyecekler. ölmeyeceğiz. susmayacağız. susmayacağız. susmayacağız. susmayacağız.

(yalnızca yüklemlerle. tanrım. hâlâ her okuyuşumda etkilenirim.)
    (comtesse de lautreamont, 05.07.2008 00:42 ~ 00:44)
  17. öykücü murat gülsoyve ayfer tunç'un yakın arkadaşıdır. öyle ki üçünün kitabı aynı dönemde çıkmıştı ve radikal kitap kapak yapmıştı.
    (seyrengiz, 05.07.2008 01:03)
  18. yanlış hatırlamıyorsam tenten'in de dublajını bu üstad yapıyordu.
    (universalmind, 25.10.2008 10:02 ~ 10:03)
  19. senelerdir ntv'deki yayınlanan en güzel kültür sanat programı gece gündüz'ün sunucusu.
    bu beyin ice age filmindeki sid adlı tembel ama sevimli yaratığı seslendiren kişi olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım, böyle komik bir seslendirme nasıl yapılabilir diye...
    (ceyus, 12.01.2009 00:13)
  20. şuanda yayınlanan oscar gecesi programına hazırlıksız çıkan ama bir o kadar da bunu savuştururken ki sempatikliği ve cem yılmaz'la olan diyaloglarıyla kırıp geçiren sunucu.
    (asymmetry, 23.02.2009 00:52)
  21. http://www.yektakopan.com/...
    (manha de carnival, 08.04.2009 10:07)
  22. seslendirme yapmanın yanı sıra enfes öykülere, hikayelere sahip kişidir. kitapları vardır, okunmasını tavsiye ederim.
    (paradoksu kucaklamak, 22.04.2009 23:47)
  23. eskiden kanal d'de yayınlanan full house (bizim ev) adlı san francisco dizisindeki en karizmatik karakter olan jesse'yi de seslendiren kişi.
    (sour, 05.05.2009 17:54)
  24. analar marty mcfly'ı bağrına basarken, buna en büyük neden yekta kopan'ın o harika "yorgunum doktor, eve dönelim" tabanlı seslendirmesiydi. çok seviyorum bu adamın seslendirmelerinı, sırf o yüzden gece ve gündüz'de zaman zaman takındığı o işe yaramaz "popüler olanı övme" davranışından bahsetmeyeceğim. bahsetmemiş oldum di mi? evet güzel.

deniz baykal'ı seslendirse ya? diye düşünüyorum bazen, çünkü denizciğimin seslendirmesi ve çevirileri gerçekten çok kötü.
    (geber marla singer, 05.05.2009 18:06 ~ 18:07)
  25. şu sıralarda ntv'de burcu esmersoy'la beraber gece yarısı şovu isimli bir program yapmaktadır.

aynı zamanda kahve elde saatlerce sohbet edilesi adamdır kendisi. o mahçup gülüş, o ses tonu...ehm.. neyse.
    (higher than hope, 19.06.2009 00:46)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil