yekta güngör özden   

adana çık aradan

1. kendisiyle alakalı şöyle bir anım vardır, yine rezil olduğum anlardan biriydi..
    şöyle ki, can babanın ikizi canan yücel ile birlikte cso* konserine gitmiştik. program başlamadan lobide hem sosyete hem entel ankaralıları kesip dedikodu yapıyorduk. sonra protokol salonundan çıkan son derece nazik bir bey gelip "iyi akşamlar, nasılsınız?" dedi. ben mal mal bakarken canan hanım sohbet etmeye koyuldu. arada bir vural savaş ismi geçiyordu ama ben içimden "lan ben bu adamı kesin tvde görmüştüm, kimdi lan, çok sinirlendim" diye düşünürken beyefendi "iyi seyirler" diyerek yanımızdan ayrıldı. canan hanım bana döndüğünde kafamdaki "kim lan bu" sorusu dolaşırken, "canan hanım, ben bu beyi bir yerden tanıyorum amaaa" derken canan hanımın şu sözüyle içime su serpildi: "a-aa yekta ayol!"
    (betty blue, 02.04.2006 11:37)

2. atatürk'ün naaşı etnoğrafya müzesinden anıtkabire taşınmak için dışarı çıkarıldığında, orada bulunan 15 kişiden tek hayatta kalanıdır.
    (kahnesty, 15.05.2007 17:08)
  3. (bkz: karizma isimler)
    (ohannesburger menu, 15.05.2007 17:10)
  4. atatürk için şu özlü cümleyi sarfetmiş insan:

nereden baksa güzel, nereden baksan güzel...
    (emir, 30.09.2007 18:55 ~ 18:55)
  5. türksolu gazetesinin en sağlam yazarlarından biridir. konuşmayı ve saatlerde sürse kendini dinletmeyi çok iyi bir şekilde bilen, atatürkçülüğünden şüphe duyulmaması gereken, hukuk alanında türkiyeye damgasını vurmuş kişilik.
    (bkz: adam gibi adam)
    (lost knight, 15.03.2008 22:24)
  6. 19.08.2008de çankaya belediyesi çağdaş sanatlar binasında verdiği söyleşide yargı üzerindeki baskılar hakkında sert konuşan eski anayasa mahkemesi başkanı.

kapatma davasının sonlarına doğru erbakanın;
    -ben bilim adamıyım, laikliğe aykırı hareket etmek bir yana, onun en önemli savunucusuyum, bayraktarıyım
    demesi üzerine yanındakilere gülerek
    -emekli olduktan sonra refah partisine gireceğim sanırım

diyen hukukçu.
    (hashus1099, 21.06.2008 04:35)
  7. akp'nin kapatılacağından o kadar emindi ki, cnn türk'teki telefon bağlantısında resmen "demokraside parti kapatma diyen halt etmiştir" dedi ve karardan sonra konuşuruz diye mutlu mutlu telefonu kapattı.
    geçmiş olsun diyoruz kendisine. iyi oldu.
    (protez bacaklı kirpi, 30.07.2008 18:29 ~ 18:30)
  8. akp kapatılma davası için haşim kılıç beklenirken ntv'de atıp tutmuş ve karar açıklandıktan sonra tekrar bağlandığında ses tonundan tüm atıp tuttuklarının götüne girdiği anlaşılan şahsiyettir.
    (metafizik açıdan kırışmaz, 30.07.2008 18:58)
  9. vakti zamanında erbakan avurpa birliğine güvenmeyin bunlar bir var bir yok bizi de zaten almazlar bizim yapmamız gereken milli servetimize dönmek dediğinde sen nası kapılarımızı avrupa birliğine kapatırsın diyen bu gün aynı akımdan çıkmış kişiye karşıda canım avrupa birliğinin canı cehenneme deyip beni sonsuz düşüncelere gark eden insan... demekki o da artık milli görüşçümü ne(olur mu lan öyle şey)
    (himmelfahren, 08.08.2008 00:27)
  10. 2005- 2006 döneminde ufuk üniversitesi tıp fakültesi' nde devrim tarihi dersi vermiş, aşmış insandır.
    (agnodice, 08.08.2008 00:48)