görseller
yedi kocalı hürmüzyedi kocalı hürmüz
yedi kocalı hürmüzyedi kocalı hürmüz
belki ilginizi çeker
  1. · yedi köşeli hürmüz
  2. · nurgül yeşilçay
  3. · yedi bela hüsnü
  4. · 7 amlı ejderha
  5. · tatlı betüş
  6. · sözlük yazarlarının en sevdiği tiyatro
  7. · hakkım olan dört kocayı istiyorum
  8. · yedi
  9. · 7 erkeğe 1 kadın düşen yer
  10. · hürmüz
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · erkekte ses tonu
  5. · itü sözlük
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  8. · 21 mayıs 2007 yozgat sorgun olayları
  9. · ben düzenli olarak sevişebiliyorum ya siz

yedi kocalı hürmüz  

sayfa  / 2
  1. bu cumartesi harbiyede saat 8.30'da oynayacak olan tiyatro
    (mamtili, 02.12.2004 14:11)
  2. istanbul şehir tiyatroları'nda oynayan bir müzikal. oya başar, hürmüz karakterini,perihan savaş havva karakterini canlandırmaktadır.değişiklik olsun diye araya değişik danslar yerleştirilmiştir.
    (lupin, 02.12.2004 15:23)
  3. yer bulup bir türlü gidemediğim müzikal oyun.
    (siradisi, 16.04.2005 19:38)
  4. şehir tiyatrolarındaki gösteriminde "uuu yeee, düb babba düb bab düb bab..." diye giden bir şarkı vardır ki günlerce dilimden düşmemiştir.
    (culdesac, 11.06.2005 18:42 ~ 18:46)
  5. (bkz: yedi köşeli hürmüz)
    (hepten aykırı, 11.06.2005 20:32)
  6. bir de vaktiyle kanal d'de yayınlanmış olan bir dizi vardı. yedi babalı gündüz diye. güya gündüz (bkz: pınar altuğ) hürmüz'ün (bkz: selda özer) kızıydı. annesinin öldüğünü sanan kızımız gerçek babasının yedi adaydan hangisi olduğunu falan arıyordu. saçma sapan bir diziydi. babasının kim olduğunu ortaya çıkarmadan da diziyi bitirmişlerdi zaten.
    (rasmus, 23.12.2005 22:43 ~ 17.01.2006 02:10)
  7. (bkz: yedi cüceli hürmüz)
    (camel, 17.01.2006 02:06)
  8. bu sezon ankara devlet tiyatrosu altındağ sahnesinde sahnelenen müzikal güldürü. hürmüz adlı bayanın 6 kocasını idare etmesini konu eder, bu kocalarına bağlılığı tamamen duygusal(!) olup 7. aday olan doktora gerçekten aşık olmuştur. bir gün tüm kocaları aynı anda eve gelince curcuna başlar, olay ortaya çıktığında kadı-kocalar-hürmüz arasında geçen diyaloglar oldukça eğlencelidir. sazlı sözlü bir oyun, tiyatroyu sevmeyen biri bile iyi vakit geçirecektir, imkan varsa mutlaka izlenmeli.
    (volga, 09.01.2007 01:13)
  9. (bkz: poligami)
    (magdelena, 06.07.2007 01:48)
  10. intikam duygusunun kadına neler yaptırabileceğinin perdeye aktarılmış şekli.
    (melodis, 06.07.2007 17:51)
  11. çok akıllı ve kıvrak zekalı hürmüz ve safinazın her ay 700 lira getirebilicek bir koca bulamadığından her ay 100 lira getirebilicek 7 koca bulmasından kaynaklanır.eğlenceli bir oyundur.bu sene yarışmalara bu oyunla katıldık,bakalım sonumuz ne olucak?
    (puberthe, 18.05.2008 09:05)
  12. hey tanrım
    bana üç tane
    üçte yetmez beş tane
    beşte yetmez yedi tane
    ver ver ver ver
    ver allah'ım ver

(bkz: yedi bela hüsnü)
    (sir da ros floyd, 05.11.2008 16:44)
  13. bir çok tiyatro tarafından sergilenmiş bir senaryodur. aynı zamanda sinemaya da uyarlanmıştır ve bir de şarkı yazılmıştır. bestesini atilla özdemiroğlu yapmıştır.
    sözleri ise şöyledir;

tanrım
    tanrım tek başına koyma kullarını
    yalnızlığa ancak sen dayanırsın
    eşsiz dostsuz kalanın zordur halleri
    şu gelen yar olaydı
    elinde nar olaydı
    ikimiz bir gömlekte
    yakası dar olaydı
    yeşil bağın üzümü
    yola diktim gözümü
    ne gelen var ne giden
    kime deyim sözümü
    bu dünyada cefa çektirme bize
    güveyli evler gördüm
    kurulmuş yaya benzer
    güveysiz evler gördüm
    kurumuş çaya benzer
    güzel çirkin deme sen kayır yine
    bir munasip koca her birimize
    hasretini çekmislere
    tazeyken dul kalmışlara
    alı gülü solmuşlara
    ver ver ver ver
    gökte uçan kuşlara
    kurumuş kocamışlara
    boynu bükük kalmışlara
    ver ver ver ver
    hey tanrı bana üç tane
    üç de yetmez beş tane
    bes de yetmez yedi tane
    ver ver ver ver
    ver allahım ver
    ...
    (kayıp uçurtma, 05.01.2009 20:30)
  14. az önce trt-2'nin, nostalji programında bir kısmını yayınladığı muhteşem müzikli-güldürü.

ayten gökçer'in ışık saçtığı, hayran bıraktığı bu oyunu, tamamıyla olmasa bile görme şansını veren kurumumuza minnettarız.
    (harputi, 14.06.2009 22:39)
  15. hürmüz, yedi adamla evlidir; ama hiçbiriyle birlikte olmaz. nasıl becerikli bir kadınsa, her kocasını sadece haftada bir gün görür.o günlerde de, kendilerini mey ile sarhoş eder. erkekler hürmüz ile birlikte olduklarını sanar dururlar.

hürmüz de hürmüzdür hani. türkan şoray'ın sinema filmi olan versiyonunda oynamışlığı bana bunu bir kere daha kanıtlamıştır.

hasılı, sonunda hürmüzümüz de gönlünü bir efendiye kaptırır. doktor yarine varmak için kocalarına tekmeyi basacaktır. işler komik ve çetrefilli bir hâl alır.

hürmüz'ü severiz. iyi kızdır.
    (mevlüt şekeri hüznü, 15.06.2009 11:29)
  16. nurgül yeşilçay' ın başrolünü oynayacağı cem özer' in yapımcılığını ezel akay' ın (ezop) yönetmenliğini yapacağı sinema filmi. mehmet ali alabora, sarp apak, cengiz küçükayvaz, erkan can, öner erkan, ezel akay,cem karakaya, gülse birsel, tardu flordun diğer rolleri üstleniyor.
    (kurdeşendöken, 25.06.2009 00:48)
  17. nikahı boynuma, parası cebime, canı cehenneme efsane repliğiyle hatırladığım film.
    (blondie, 02.07.2009 14:52)
  18. gösterim tarihi 20 kasım 2009 olarak planlanan ezel akay filmi.

filmin konusu:

1800'lü yılların sonlarında istanbul taşkasap’ta yaşayan hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir.

ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. bir hastalık uyduran hürmüz doktoru da evine getirtir. doktor da ona âşık olur... bu andan sonra doktor ve hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar. * *
    (ceyus, 19.08.2009 23:19 ~ 23:21)
  19. teaserını bitmiş.... keyifli olacağa benzer... kadro müthiş!

http://www.dailymotion.com/...
    (oert, 09.10.2009 12:12 ~ 12:12)
  20. türkan şoray'ın oynadığı versiyonu hala favorimdir. nurgül yeşilçay'ın da sultan'ın varisi olarak görüldüğünü göz önüne alırsak ve buna bu kadar güzel kadroyu da eklersek beklentimizi yüksek tutabileceğimizi düşünüyorum. bekleyip, görelim...
    (naunet, 09.10.2009 12:17)
  21. tam fragmanı facebook'ta yayınlanmış ve çok sağlam olduğu izlenimlerini doğruluyor harbiden...
    ezel akay'ın yaptığı işleri seviyorum sanırım:
    http://www.facebook.com/...
    (10 dakika daha lütfen, 30.10.2009 13:39)
  22. kol gibi kadrosu olan 2009 yapımı film. 20 kasımda sinemalarda gösterime girecekmiş.

fragmanı dahi komik olmuş; fakat gülse birsel oyunculuğuyla biraz sırıtıyor mu ne?
    (jai vu, 01.11.2009 10:13)
  23. - spoiler -

adam yıldırım yer, gök gürültüsü sıçar be ya.

- spoiler -

sevdim resmen.
    (kaçınkurbaası, 01.11.2009 11:04)
  24. 2 dakika 49 saniye fragmana sahip film.

bu kadar uzun fragmanı aklım almıyor, bir sürü konuşma espri falan ard arda. ondan sonra film vizyona girince sıçıyor. sıçar tabi her boku fragmana koyarsan böyle olur.
    (kilecerme, 01.11.2009 17:45)
  25. kadrosu süper olan, fragmanını herkes gibi demin facebook vasıtası ile izlediğim film. bir sabırsızlık aldı beni benden. adam gibi türk filmi izlenemiyor dolayısı ile o yüzden bu sabırsızlık.

karagöz ile hacivat neden öldürüldü gibi bir tarihi komedi filminden sonra sanırım bir başkası olacak bu. kahpe bizans gibi filmlerden bashetmiyorum haliyle. bakalım bekliyoruz. umarım filmdeki bütün espri ve komikli şakaları fragmana gömmemişlerdir.
    (calm of desolation, 07.11.2009 16:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil