yedek subay 

adana çık aradan

1. genelde nizamiye nöbeti tutan, üniversite mezunlarına nasbedilen ünvan.
    (navalboy, 11.08.2004 02:00 ~ 02:00)

2. (bkz: yedek subay öğretmen)
    (selenge, 15.05.2006 22:49)
  3. hatalı olarak asteğmenlere yedek subay denmektedir. asteğmen subaydır, yedek subay değildir. askerliği bittiği andan itibaren yedekliğe geçerler ve yedek subay olurlar. seferberlik durumunda askere çağrılınca o dönemki rütbelerine uygun olarak tekrar subay olurlar.
    (galliani, 16.05.2006 01:14 ~ 23:02)
  4. 12 ay süreyle vatani görevini yapan, subay statüsünde sayılan, 4 yıllık fakülte mezunlarının arasından seçilenlerin olabildiği hizmet şekli. kimileri 6 aylık kısa dönem er olarak görev yapmanın, 6 aylık bir süre kazandırdığı için daha karlı olduğunu söylese de, o 6 ay süresince uzun dönem askerler tarafından bile adam yerine konmamak gibi bir durum olduğu için :ne yazık ki böyle bir durum var bunun yerine 12 ay yapmak, ama bunun karşılığında, dışarıda çoğu işte kazanamayacağınız parayı aylık maaş olarak almak, akşam 17.00'dan sonra kıta dışına çıkabilmek, rütbeli personel statüsünde bulunmak gibi ek avantajlara sahip olma durumu vardır. ki akşam 17.00'dan sonra serbest olmak o kadar büyük bir özgürlüktür ki bunu anlayabilmeniz için askerlik yapmış olmanız gerekir. şahsi fikrim, askerlik yapacaksanız yedek subay olarak yapmanız yönündedir.
    (hanzo, 25.02.2007 17:50)
  5. makine, elektronik,bilgisayar gibi mühendislik bölümleri, tıp ve hukuk'tan mezun olanların büyük olasılıkla dahil olacağı subay sınıfı.
    (bismarck, 30.03.2007 14:33)
  6. (bkz: asteğmen)
    (sarmalak, 30.03.2007 14:53)
  7. askerlik görevini yerine getirmek üzere müraacatınız sonrası 4 yıllık fakülteden mezun iseniz yapılan seçme sınavında -tamamen tesadüfi olarak- belirleneceğiniz statüdür. ısparta eğridir gibi bir eğitim birliğinden hakkari yüksekova 'ya dağıtımınız yapılır ise ne maaşın ne de rütbenin her hangi bir önemi kalmamakla beraber tim komutanı olup timin sorumluluğunu da almanız ayrıca bir eziyettir. eğitim birliğinde ise herkes sizden üsttür, siz bi er kadar hakarete maruz kalmayacağınızı düşünemezsiniz. ama zor şartlarda bir komando olarak görev yapmanında hazzı bambaşkadır.(bkz: kendimden biliyorum)
    (çöldeki penguen, 30.03.2007 15:10 ~ 15:12)