|
|
- kuzeyden değil doğudan, dağlarla çevrili bir yerden veya yerin altından çıkacak kıyamet alameti kavim. kimi arap düşünürler bunlar için türk dese de, sırf bu yüzden onların bi skimden anlamadığını söyleyebiliriz. sırf arap değil, yecüc mecüc olmaktan gurur duyacak türkler de vardır. bu ırk sapkındır ve kötüdür.
- kulaklarını örtü gibi kullanıp, araya girmek suretiyle uyurlar. kendi dışkıları dahil herşeyi yerler. bulundukları yer ne olduğu bilinmeyen bir madde ile çevrili olduğundan dışarı çıkamazlar. dünyada işlenen günahlar arttıkça bu maddenin giderek inceldiği söylenir...
- zulkarneyn adlı peygamberin bir engel arkasına hapsettiği kavim kıyamete yakın bu engeli aşıp dünyaya kötülük saçacakları rivayet olunur.
(lemuria, 01.11.2004 14:56 ~ 22:25)
- iki vadi arasında sıkıştırılarak zulkarneyn adlı peygamber tarafından üzerlerine kurşun dökülen kavim
- bazı eski alimlere göre türklerin bir boyu olan kavim.
(zoko, 02.11.2004 18:03 ~ 18:03)
- hz.nuh'un oğlu yafes'in soyundan gelen ve kıyamete yakın ortaya çıkacakları iddia edilen kavim.
- kur'an-ı kerimde buyuruluyor ki:
(yecüc ve mecüc, set yıkılıp her tepeden akın ederler.) [enbiya 96]
hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(yecüc ve mecüc, kıyametin ilk alametlerindendir.) [ibni cerir]
kur'an-ı kerimde zülkarneyn adı ile bildirilen mübarek zat, yecüc ve mecüc denilen kavmi, iki dağ arasına hapsetti. yüz metre yükseklikte taş ve demirden bir setle dağı kuşattı...
- sanıyorum ki bugün israil adıyla bildiğimiz ülkedir bu. israil'in yaptıklarını yapacaklarının teminatı olarak alırsak, mümkün görünüyor bana.
hatta daha da abartayım amerika birleşik devletleri de deccal'dır arkadaş. (tam oldu)
bu adamlar değil mi dünyadaki kötülüğün, savaşların %80 inden fazlasına sebep olan. daha ne olsun. tey tey diyorum ben son olarak.
- yecüc ve mecüc'ün bir orta asya kavmi olduğunu iddia edenlerin bazıları, zülkarneyn isimli peygamber'in de büyük iskender olabileceğini savunur.
bunların kitab-ı mukaddes'deki eşdeğer kavramları gog ve magog'dur
- hristiyanlıktaki karşılıkları için: (bkz: gog) (bkz: magog)
hinduluktaki karşılıkları için: (bkz: koka) (bkz: vikoka)
tufan gibi uzun yıllar dilden dile aktarılmış çok eski bir söylence olsa gerek. kutsal kitaplara girince iş ciddiye biniyor tabii.
- şeytan ın zürriyeti olan korkunç bir yaratıktır.yecüc mecüc kur an ı kerim de iki ayette geçer ve bu ayetlere göre yeryüzü nde bozgunculuk yapan,kıyamet vakti arz ı endam yapıp tüm insanlığa saldırarak dünyayı yakıp,yıkacak kötü güçler olarak anlatılmaktadır.gene yamuluyorsam düzeltin,bu yaratıkla mehdi peygamber savaşacak imiş.
- moğollara da takılan sıfattır..
|