|
|
- istanbulu düzenli, planlı yerleşime sahip olan çok nadir yerlerinden biri. lakin uçaklar biraz ses yapabilir dikkat etmek lazım.
- pazarı çok meşhurdur. çarşamba günleriydi bi zamanlar herhalde değişmemiştir. yeşilyurt'la dip dibedirler.
ha bi de nasıl unuttum ya
(bkz: yeşilköy anadolu lisesi)(viola, 05.05.2006 23:00 ~ 23:01)
- ..eski türk filmlerinde bolca konu edilen nezih yer. her sokağında inceden bir ege havası vardır. sessizdir sakindir güzel insan diye tabir edilen grubun çoğunluğu oluşturduğu yerdir. bakırköy belediyesine bağlıdır. yeşilköye girmeden önce yol üstünde -yeşilköy havacılık müzesi- bulunmaktadır. uçmakla ilgili tarihte ne varsa bulabilirsiniz. en gelişmiş savaş uçaklarından kendini uçak sanan insan modeline kadar uçmakla ilgili ilk çağ dan günümüze tam donanımlı bir müzedir. ben görüyorum ama aptalım anlamıyorum derseniz konuyla ilgili uzman bir asker size eşlik edecektir mekan itibariyle kendisi askeri bir müzedir..
(leak, 27.05.2007 22:44 ~ 26.06.2008 23:50)
- uçakların sanıldığı kadar rahatsız etmediği, arabaya ihtiyaç duymadan hemen hemen tüm ihtiyacınızı giderebileceğiniz, taksim ve cağaloğluna 24 saat dolmuş bağlantısı olan,sahiliyle düzeniyle kendini özleten semt.
- belli yerlerinde telefonun çekmediği yer. mesaj gönderirken telefonu camdan çıkarıp sallamak gerekiyor.
- eskişehir ili sivrihisar ilçesinin 248 nüfuslu köyüdür. eskişehir uzaklığı 117 km, sivrihisar uzaklığı 17 km'dır. an itibariyle ahmet cingözoğlu muhtarıdır.
- kazım koyuncu'nun doğduğu köy (bkz: pançol)
- bakırköyden, taksiyle 7 küsür ytl'ye gelinebilen semt.
- dünyanın en güzel poğaçalarının, açmalarının satıldığı semt...
(iykkk, 26.07.2007 23:31)
- bakırköy belediyesine bağlı olan semt. eskiden ayastefanos olarak bilinirdi, şimdilerde yeşilköy.
yeşilköyde merkezden sahile doğru inildikçe yeşillik ve sessizlik vuku bulur. balıkçı barınağından her daim taze balık temin edilebilir, cana yakın insanlardır vesselam.
- tren istasyonunda başlayıp deniz fenerinde biten günübirlik bir gezi ile hayran kaldığım güzel semt.
- yoksul vatandaşların yasak olmasına rağmen piknik yapıp denize girmek amacıyla güzelim sahilini mundar ettikleri semt.
|