|
|
- kişinin kardeşinin çocuğu. amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğu da bu isimle anılır.
yeenimbi çay getir cümlesinde olduğu gibi halk dilinde yaygın kullanılır.
buna benzer bir diğer örnek (bkz: yenge)dir
- ikinci derece akraba,genlerinin %25 i ortaktır
- çok sevebileceğiniz kardeşinizin çocuğuna verilen isim.ona bakınca içiniza alasınız gelir.daha yeni konuşmaya başlarken size seslenmeye çalışır tam olarak telafuzu iyi değildir ve süper tatlı olurlar o an.dedim ya içinize alasınız gelir.ah sevgi ahhhh...
- küçücük bedenini kucağına aldığınızda, -bir de ilkse bu çocuk- karmaşık duyguları yaşatacak ve bir an için duraklatacak; fakat devamında sarılmak, sarılmak ve sadece sarılmak isteyeceğiniz küçücük bedendir.
- en büyük hayranınızdır.
sizi şarkılarla,öpücüklerle olmadı gıdıklayarak uyandırır.tatlı tatlı 'teyşze' deyişine dayanamaz kalkarsınız.anneniz sizi şarkı söylerek kaldırsa saatlerce surat asarsınız ama 'senin yüzünden uyuyamadım' diye bıdı bıdı edersiniz.kardeşiniz su istese 'kalk kendin al' diye ezerken,yeğen su istese sesinizi çocuk sesi gibi yapar 'tamam teyşzem getiriyim' dersiniz.üzerinizde sınırsız yetkisi vardır.şirinliğiyle size atçılık,kovalamacılık,evcilik gibi oyunlar oynatabilir.şirinliği ve tatlı tatlı isminizi söyleyişi çok zararlıdır.*
- adana civarında sıkça kullanılan hitap.
- deyzeoğlu saatin kaç?
+ yarım baba.
- eyvallah yeğen.
- şu sıralar dünyaya gelebilmek için ablamı hırpalayan küçük adamın tanımıdır. ilk yeğendir, çınar'dır, prenstir, bir tanedir.
o nasıl iş abla doğuruyor kardeş net başında demeyinizdir, kalbimi kırmayınızdır.
iş, mecburiyet, para hangimizi, hangi durumlarda kitlemedi ki.
- aramızda şöyle bir diyalog geçmiş 10 senelik insan.
-authentic abi bi yerde düğün mü var?
+ne düğünü lan manyak mısın?
-ayşe, fatma, hayriye diyolar. *
- (bkz: yegen)
- söyleyemediğim ender kelimelerden birtanesi.
yegen,yiğen,yiyen çok pis bi kelime hatta en pis kelime.
- (bkz: yiğen)
- 16 temmuz itibariyle sahip olduğum, bir acayip şey, bir acayip duygu.
insan hiç yanından ayrılmak istemiyor, böyle başına geçip hayran hayran saatlerce izleyebiliyor, kokluyor, onlarca fotoğrafını çekiyor, severken acayip sesler çıkartıyor, kıyamıyor.
ne bileyim yahu
cidden garip bir duygu
ya da ben çok abartıyorum.
- yeni açılan bir alışveriş merkezine gidip gelen ve gördüklerini bana şu şekilde anlatan küçük ama vahşi öküz:
-authentic abi alışveriş merkezinin önünde kaza oldu.
+ölen var mı lan?
-geberdiler.
+geberdiler mi?
-gebermek ne kelime böğürleri çıktı.
bu kadar da ayı olunur.
ayrıca benden 12 yaş küçük olmasına rağmen aramızda şöyle bir diyalog geçmiş dayak arsızıdır.
- authentic, yürü lan ekmek al.
+ sen o yanındaki kemeri getirsene kendinle beraber.
- yürü lan eşek arabası.
o kadar döveceğimi ima ediyorum ama dövmediğim için bu diyalogları yaşıyoruz. sevmesem suyunu çıkarırım o ayrı. şimdi geçmiş led zeppelin eşliğinde dans ediyor karşımda.(authentic, 19.07.2008 18:57 ~ 21.07.2008 19:22)
- fular için boğazda kalan portakallı drajedir.
- geleceğin ingilizce öğretmeni authentic abisi tarafından ingilzce çalıştırılmış, ödev verilmiş fakat dövülmediğinden mütevellit ödevini yapmamış insan müsvettesi. ikinci öğretmenlik deneyimimde ödev yapmayan öğrenciyle karşılaşan ben yılmadım, "pis döverim" diye tehdit ettikten sonra ödevleri yaptırdım. 2dk sonra kontrol etmeye getirdi. yalnız kontrol ederken adeta "n'olur beni döv, ben akıllancak gibi değilim" manasına gelen şu cevap ile sarsıldım:
soru: where are ali and ayşe from?(turkey)
cevap: where are you from?
ben yapabilsin diye o kadar kolay soruyorum bizim ki hala "asıl sen nerelisin koçum burda soruları ben sorarım?" ayaklarında.
not: @2566722 yeğen hala dövülmedi.
|