yeşil kiraz   

adana çık aradan

1. gülten dayıoğlu nun zamanında uzun süre etkisinden kurtulamadığım 2 bölümlük kitabı. çok sürükleyici fakat kanımca bir ilkokul öğrencisini olumsuz etkileyebilecek *çocuk kalbi nden sonra okuduğum ilk roman
    (enip iqi, 27.05.2004 21:10)

2. ilkokulda zorla okutulan iki ciltlik roman. ilkinde olaylar fakir kız-zengin adam ilişkisi üzerinde normal şekilde ilerlerken ikinci ciltte gülten dayıoğlu hızını alamamış, kiraz'ı dünya çapında bi üne kavuşturmuştur. hatta sonunda kiraz adına bi otomobil tasarlanmış ve dünyada çok tutulmuştur! olaylar nasıl o noktaya gelmişti hatırlamıyorum ama sonunda kiraz amblemli bi otomobil yapılmıştı neden otomobil şimdi nerden uydurmuşsa
    (iris, 27.05.2004 23:49)
  3. ilk ciltte rezilllikten kurtulamayan kiraz ikinci ciltte aldığı burs sonucu uluslararası bir öğrenci eğitim programına gider sonrasında da da dünyayı alt üst eden bir iş kadını olur. onu bir mendil gibi kullanıp atan sevgilisi özgür'ü ancak 2 cildin ortalarında 30 küsur yaşlarındayken unuttuğunu anlar ve çinli sevgilisine dünya ile ilgili projelerini gerçekleştirmek + evlenip boy boy çocuk doğurmak için hemen uçağa atlar
    (aychovsky, 28.05.2004 10:19)
  4. yeşil kiraz: gülten dayıoğlu'nun yazdığı, genç kızlara yönelik bir kitabın adı.
    (esdora, 05.11.2004 07:49)
  5. birinci kitap gene okunabilir düzeydedir. tasvirler iyidir, olaylar acıklıdır ama sonları hariç güzel anlatılır ama o ikinci kitap yok mu işte; anlatılmaz, okunur. çinli platonik aşık "bay li" mi dersin, gizemli mağaralardan çıkan eflatun kutsal ışıklar, tabletler, stargate, on beş yıl çekik gözlü çocuk yapıp yapmayacağına karar veren ve "dünya koleji" adlı nefis ve fantastik bir kuruma seçilen kiraz kızımız mı dersin, yok yok. ipek ongun ruhuna çok yaklaşmış bir eserdir ikinci kitap, ben okudum, gençleri yakmak istemiyorum.
    (iao, 11.12.2006 15:36)
  6. gülten dayıoğlunun en az diğer kitapları kadar sevmediğim, çocukluk çağlarında okumuş olsam bile yinede gereksiz gelen , ipek ongun tarzı kitabıdır. ipek ongun da glten dayıoğlu da çoğu zaman bana göre vakit kaybıdır.
    (çekirdekahve, 15.07.2007 11:48)
  7. ilk kitabı okuyup da bunun bir de ikinci kitabı varmış diye merak edenlerin kesinlikle o ikinci kitaptan uzak durması gerekmektedir.gülten dayıoğlu saçmalamada sınır tanımamıştır.ciddi anlamda kendisinin bu saçma hayal gücünü nereden edindiğini merak ediyorum.zaten ilk kitap da ancak çocukken okuyacağınız bir kitaptır ama en azından klişe olgulardan bahseden,mantık sınırları içinde ilerleyen bir kurgusu vardır.
    (piedra, 15.07.2007 12:09)
  8. 6. sınıfta okudugum ve bende derin izler bırakan kitap serisi.. neden kendimi kiraz'ın yerine koydugum da bi başka başlık konusu..
    (yüce dağ başında bir okulun öğrencisi, 18.08.2008 03:32)