gündem
  1. · aşk
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · türkiye deki çalışkanı aşağılama kültürü
  9. · dünyanın en mükemmel üçlüleri

yeşil iett otobüsünden halk otobüsüne bakmak  

1. yeşil otobüsten kastım yeni alınmış olan mercedes citaro otobüslerdir, gerek koltuk yapıları, gerek kliması, gerek otomatik vitesi, gerek hiç bir masraftan kaçınmadan yapılmış olan duracak lambaları hepsi ama hepsi ile birlikte son derece nezih bir otobüstür. ama halk otobüslerinin çoğu dar koridorlu, dar diz mesafesine sahip, camları açılmayan, paslı demirli, yırtık koltuklu otobüslerdir. işte başlıkta bahsi geçen bakış yeni model bir iett otobüsünde oturarak seyreden yolcunun halk otobüsünde ayakta sıkış tıkış giden yolcuya fırlattığı "acını anlıyorum" bakışıdır. sanırsın pezevenk otobüsün sahibi!

ulan it sende akbil basıyorsun bende, sende aynı yolu kullanıyorsun bende, bu asil bakış da ne oluyor? sanırsın kral tebasını selamlıyor, altın saçıyor. dizlerini ön koltuğa dayayıp öne doğru kaykılmış, elinde dergi, gazete, vs. düşünceli havalar ve acıyarak atılan bir bakış. sen hiç inmicek misin olm o otobüsten, akşam eve dönerken aynı otobüse binme garantin mi var? bugün sana yarın bana.

hayır bazen ben halk otobüsünde mis gibi otururken bile yeşil iett otobüsünde ayakta duran adamdan aynı bakışı alabiliyorum. ulan dingil ayakta olan sensin, kime acıyorsun sen? köpek!!

hayır bu öfkem dinmiyor, hergün acıyan bakışlar arasında eve gidiyorum. moralim sıfır oluyor akşam akşam, sırf bu bakışlara maruz kalmayayım diye çoğu zaman kuyrukta dikilip yeşil otobüs bekliyorum, sonra niye geç kaldın diye hanımdan bi ton azar. sonra neymiş diaze kılıbıkmış! acıyorlar olm bana, istemiyorum kimsenin bana acımasını bu uğurda azarımı da yerim kılıbık damgasını da.
    (diazepam, 10.06.2008 17:30)
  2. bazıları için mercedesten şahine bakmak gibidir. yeşil otobüslerin muazzam çalışan klimaları ve daha konforlu koltukları vardır. halk otobüsünden beter, eski beyaz kırmızı belediye otobüsleri vardır ki, traktörde gitmek eminim daha konforludur.
    (asphodel, 10.06.2008 18:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil