erkeklerin günde üç fincandan fazla içmemesi gereken çay. çünkü içindeki bazı maddelerde kadınlık hormonunu güçlendirici etki var.
sözlük abazan arabiriminindeki elemanlara online beş fincan yeşil çay mı içirsek ki?! püf.
(bkz: sözlükten absürd istekler)
halis mulis sarı paketli rize turist çayının yanında kötü bile denemeyecek kadar anlamsız bir tada sahip sıcak içecek. ne kadar yararlı olursa olsun, isterse fezaya çıkarsın isterse hayatın anlamını avuçlarıma bıraksın giremez gözüme!
(bkz: yürü be)
her ne kadar hiçbiri demli türk çayının eline su dökemezse de lipton yeşilçayın yaseminlisi vardır ki,faydalarını bilmem lakin mis gibi kokar,tadı çok hoştur.
buzlusu sıcak havalarda harika olan, azıcık tatlandırılmazsa acı olan yararlı çay. su ve soda içmekten bıkanlara tavsiye edeceğim kalorisiz, lıkır lıkır götürülen şey.
starbucksta satılan ithal buzlu yeşil çay, birkaç denemeye evde de imal edilebiliyor, içme de yanında yat kıvamında.
bergamot esansı kullanılarak demlenirse -sadece bir damla, abartmamak gerek- gerçekten leziz olan çay. bu şekilde ekşi/acı bir tat da bırakmaz, şekersiz içilebilir. bergamot esansıyla filan uğraşamam ben derseniz, çaykur un bergamot aromalı yeşil çay ını alabilirsiniz, gayet güzel. bir de şu var, bu çayı taze kaynamış suya atıp 3-4 dakika demlemeniz gerekir, yoksa çay aşırı derecede acı olur, şeker filan da kâr etmez.
serotonin salgılamamı sağlayan çay piyasada bir çok şeşidi bulunabilir. mentollü, limonlu, mandalinalı... biraz daha zorlarsanız yeşilçaylısını bile bulabilirsiniz.
dün markette ballı* olanıyla karşılaştım, diğerlerine nazaran daha bir leziz olduğu kanısına vardım, daha sık içip yeşile bürüneceğim, içilesi çay.
(bkz: ballı yeşil çay)