|
|
- yeşilçam sinema sektörünün kimi filmlerinde yer alan insan dışı varlıklardır. örnek vermek gerekirse cüneyt arkınlı dünyayı kurtaran filmindeki yaratıklar bu sınıfa girer. amma velakin bana sorarsanız yeşilçam sinemasının gelmiş geçmiş en başarılı canavarı tarkan serisinin , vikinglilere karşı olan mücadelesinin yer aldığı bölümde, vikingler tarafından kutsal sayılan ulu, yüce, kocaman, koskacaman bir kalamar olan bir canavardır. yapımında hangi malzemeler kullanılmış acaba diye hep merak etmişimdir. o kadar başarılıdır ki canavar sarmaş dolaş olduğu kurbanını bırakmaz(bırakamaz daha doğru olur) debelenmeler, kılıçla yaralamalar fayda etmemektedir, çırpındıkça canavarın midesine daha da yaklaşır kurbanlar. suların içinden köpürerek bir çıkması ardı ki çok etkileyicidir. ama adını bir türlü hatırlayamadım. bir de star trek bozması bir turist ömer filmindede yanakları elleyerek tuz ihtiyacını gideren başka bir canavar daha vardı ki ona hiç girmiyorum.
- süt kardeşler ya da şaban oğlu şaban'da olan ( tam hatırlayamıyorum) gulyabani. dev gibi bir şeydir. kocaman kepçe kulakları vardır. bir de bu yaratık her çıktığında arkada bir müzik çalar.
- (bkz: kasımpaşa canavarı)
(bkz: kolera canavarı)
- (bkz: dünyayı kurtaran adam)
- (bkz: @633437)
- (bkz: tecavüzcü coşkun)
- (bkz: hanzo)
- ekseriyetle selo banttan ve çakma kürklerden oluşan karakterler. kah dünyayı kurtaran adam kah şeytan çeşit çeşit yeşilçam canavarı görmemizi sağlar.
ama es geçilmemeli, bir de bu var:
(bkz: ayı kız)
|