belki ilginizi çeker
  1. · mehtaba sıçmak
  2. · gia
  3. · soldier in the army
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · okan bayülgen
  3. · mutluluk veren küçük şeyler
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · imamın ezan okumadan önce mikrofonu tıklatması
  9. · sweet november

yazarların itü sözlük le tanışma hikayeleri  

sayfa  / 2
  1. yazarların sözlüğü keşfetme hikayeleridir.

örneğin benim;

bilgisayar başında can sıkıntısından oturumaktaydım. yapacak hiçbir şey bulamamıştım ve google bana bakmakta ben ona bakmaktaydım.
    o sırada winampta duman ın şarkısı köprüaltı çalmaktaydı. o kadar sıkılmıştım ki şarkıda geçen bir kelimeyi google a yazmaya karar verdim. o sırada "mehtaba karşı uzanalım" sözü geçerken google a mehtaba yazdım. sonuçlara bakarken mehtaba sıçmak linkini gördüm ve tıkladım. işte orası itü sözlük tü. soldier in the army isimli yazar bu konu hakkında bir şeyler yazmıştı ve benim hoşuma gitti.
    orada bulunan belki ilginizi çekerlere tıklaya tıklaya sözlüğü keşfetmeye başladım. uzun bir süre sözlüğü okudum ve en sonunda üye olmaya karar verdim ve işte buradayım.

(uzun bir süre üye olmamamın sebebi buraya sadece itü de okuyanların üye olabileceğini sanmamdı. te allahım.)
    (derenly, 09.08.2009 13:43)
  2. benim için, google'ın başlattığı bir olaydır efenim. pearl jam'in bir albümü indirilecektir, dinleyenlerin görüşü alınmak istenir, google'da arama yapılır, ve link olarak itüsözlük aniden sonuçlarda belirir. bakılır ki millet güzel güzel yorumlarını yapmış, sırasıyla diğer gruplara, kitaplara ve filmlere sıra gelir. sonra sol frame'deki geyikler gittikçe daha fazla ilgi çekici bir hal alır ve artık ziyaretçi kişi itüsözlük yazarlığı batağına doğru hastalıklı bir çekim hissetmeye başlar...

(bkz: olaylar gelişir)
    (nirnaeth, 09.08.2009 13:47 ~ 13:50)
  3. valla benim tanışma hikayemi sorarsanız; ne olduysa çocukluk arkadaşım (bkz: guenhwyvar) ı facebookta bulmam ile başladı. facebooktan msne terfi, orda sohbet falan filan ve konu döndü dolaştı itü sözlüğe geldi. bir güzel anlattı anlattı ve sonunda dayanamadım ben de yazar olmaya karar verdim iyi ki yapmışım. sağol guen.
    (epruuuu, 09.08.2009 14:18 ~ 15:33)
  4. (bkz: sevgili)
    (yalnızlık bir yangıdır, 09.08.2009 14:18)
  5. (bkz: makina)
    (okudum anladım olaya girelim, 09.08.2009 14:20 ~ 14:20)
  6. (zeus, 09.08.2009 14:24)
  7. ekşiyi bilmeyen yoktu zaten, o kadar sözlük formatı yaladım yuttum insanı değildim. bi de itüsözlük varmış bilmem ne bir sürü goygoy döndü. itüsözlüğe girildi, 5.nesil yazar alımları görüldü. 10 adet entry girildi, bi iki gün sonra ne var ne yok bi gireyim derken yazar olduğum anlaşıldı. (bkz: düz yazar)
    (lrockstarl, 09.08.2009 14:25)
  8. gia'da wondrous ile ben yazarken wondrous'un mesaj atıp "abi bak sözlük kurdum bi gel hele bak" demesi ile gelmiş bulunmaktayımdır. o gün bugündür yazıyoruz, paylaşıyoruz, sevinip üzülüyoruz be sözlük nabarsın abe ya.
    (guenhwyvar, 09.08.2009 14:27)
  9. " internette gezinirken birbirimize çarpışmıştık. ben yere düşüncelerimi düşürdüm, itüsözlük toplamama yardım etti. o an gözgöze geldik. gülümsedi, neden düşüncelerini girilere dökmüyorsun dedi. kandım, inandım. 2 kere çaylak yapıp yarı yolda bıraktı beni. ama en sonunda güven veren bir ilişkiye başladık. özlüyorum. iş yerinde bile kaçamaklar yapıyorum, kırmızı-gri sayfayı okşayıp işime öyle devam ediyorum... aramızdaki ilişki sonunda; 2 çocuk 298 giri oldu. bunlardan 18'i akraba girisi olması sebebiyle özürlü doğdu, çöp oldu. birlikteliğimiz devam ediyor, 1923'ten beri numaratör hesaplıyor ilişkimizin yaşını..."
    (nicke gerek yok bana ismimle hitap edebilirsin, 09.08.2009 14:32 ~ 15:42)
  10. anket doldurmayı çok seviyordum. o kadar ki sol frame'deki başlıkların yarısından çoğu anket olan bir sözlük sitesi arıyordum ama hiçbiri beni bu konuda tatmin edemedi, çok uzun süre fellik fellik aradım ama hiçbir şey bulamadım. sonra bir ara baktım ki burayı açmışlar, tam bir anket cenneti. nerede amdan götten anket var hepsi burda. çok mutlu oldum, sevincimden altıma sıçtım hatta. o kadar yani. öylece buranın bir müdavimi oldum, yıllardan beri ne zaman sözlüğü açsam her defasında "lan ne de zeki çocuklar bu sözlükteki yazarlar. vallahi gadalarını alasım var hepsinin. nereden de buluyolar böyle süper anketleri bilmem ki. ehehehe" diyor, sol frame'de gördüğüm anketleri hiç ayırmadan, şefkatle hepsine de bir bir cevap yetiştiriyorum. bu da böyle bir anımdır.
    (tembel hayvan, 09.08.2009 14:33 ~ 14:42)
  11. uludağ sözlük te yazıyorken bir sebepten dolayı hesabımı kapattım. sözlükten soğumuştum ve çok anlamsız olduğunu düşünüyordum. ancak bir süre sonra etrafımda olan ilginç olayları, kendi düşüncelerimi yazma gereği hissettim tekrar. uludağ sözlüğe geri dönmek olmazdı, yazma isteğimin geri gelmesine rağmen uludağ sözlük iticiliğini koruyordu nazarımda. kendime sığınacak bir kapı olarak itü sözlüğü buldum tesadüfi bir şekilde.
    birini yererken birini övmek oldu ama tamamen şahsi düşüncelerim olmakla beraber uludağ sözlüğe iftira atıp, itü sözlüğü göklere çıkarmak değildir amacım.
    (papazeriği, 09.08.2009 14:50)
  12. tam bir fakir ama gururlu genç hikayesi. almadılar ağabey beni seneler önce sözlüğe. ben de hırs yaptım. giri nasıl girilir, tanım nasıl yapılır falan hep öğrendim bunları. yalnız ayar vermeyi öğrenemedim ama sağlam ayar alıyorum; o yönden bir derdim yok. tekrar başvurdum kabul edildim. hala fakirim, gururum onurumdur lakin.

edit: yünden kelimesi yönden olarak değiştirildi. çok kıldan tüyden bir edit oldu.
    (bağdagül, 09.08.2009 15:04 ~ 20:55)
  13. (bkz: askerlik)
    (diabetik nöropati, 09.08.2009 15:08 ~ 15:14)
  14. (bkz: finrod)
    (aphross, 09.08.2009 15:14)
  15. (nerde eski bayramlar, 09.08.2009 15:18)
  16. evet benim de hikayem birçoğuyla aynı. bir arkadaştan ekşi sözlük sitesi tavsiye olarak alınır ve ordaki itü sözlük başlığı görülür derken bir de bakmışsın artık itü sözlütesin. afiyet olsun.
    (macajoynovic, 09.08.2009 15:28)
  17. tamamen ekşi yi protesto amaçlı (sırama arkadan doluşuyolar habire).. bir de baktım entry ye itüsözlük giri diyor helal lan dedim içim kaynaştı birden.. memleketimin sözlüğü bu olsa gerek dedim..
    (titrettin, 09.08.2009 16:21)
  18. baktım ekşi'de gelen giden linç ediliyor, rahatça yazbilmek adına geldim. ekşi'den daha çok seviyorum burayı.
    (sarc, 09.08.2009 16:23)
  19. (beyaztavşanıtakipet, 09.08.2009 16:27)
  20. (bkz: vol 1)
    elinde kitapları ile itü den çıkarken tanıştım sözlükle. dalgın dalgın ilerliyordu. izbe bir köşede çarpıştık kendisiyle. elinden kitapları düştü. eğildim yardım etmek maksadıyla. yasemin kokuyordu. sıcacıktı elleri, çok tatlı bakıyordu.
    ''benimle çıkar mısın?'' dedim apansızın, ''senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu'' dedi. o kadar güzel söylemişti ki bunu. bir an durakladım. çabucak topladı kitaplarını. ardına bile bakmadan günbatımına doğru koşmaya başladı. o koşmuyordu, rüzgar götürüyordu onu sanki. süzülüyordu... bağırdım arkasından;
    -heeeeey kahpe bizansın yiğit güzeli, bana bak...

dönmedi bile. hızla uzaklaşıyordu. öylece gitmesine izin veremezdim. tam ben de koşacakken peşinden, ilerdeki ağacın dibinde yaşlı bir ninenin kahkahalar atarak bana güldüğünü gördüm. şaşkındım. ''ne gülüyorsun yaşlı bunak?'' diye sordum.

-o güzelin ardından nice yiğitler yola düştü evlat ama hiç biri 'daha da' geri dönmedi... dedi. bir terslik çarptı gözüme. yaşlı ninenin badem bıyıkları vardı. ayrıca bu üslubu tanıyordum bir yerden. bu durum bende şüphe uyandırdı. yanına gittim. türbanını çektim. aman tanrım... olamazdı. rte'ydi bu. ne arıyordu peki burda? sözlüğün bu kadar içine nasıl sızmıştı? bir an durakladım. çabucak toparlandı. ardına bile bakmadan kaçtı. o an anladım neler döndüğünü. her şey göründüğünden daha derindi aslında. sözlüğün içine başka güçler sızmıştı. bunu çözmeliydim. bu yüzden işe koyuldum.

(bkz: vol 2)
    (bkz: coming soon)
    (adrian, 09.08.2009 16:56)
  21. evde durmaktan canım sıkılmıştı ve büyüklere takılıp bir akrabanın o zmana kadar hiç gitmediğim evine gittim.
    tabi onun birde hiç tanımadığım bir kızı vardı.kız nette kendince takılıyor ekşi sözlükte bende yanında.sonra bir soru sordu:sen takılıyor musun sözlüğe.(ben de o zamna kadar her türlü sözlükten bi haberdim.)
    sonra bende şöyle bi inceledim.ve beğendim.

eve gelir gelmez ekşi sözlüğe takılır oldum,çıkamaz oldum artık.okur olarak tabi.sonra hadi bende yazayım dedim.çok heyecandım,ne yazacağımı bilemedim ilk önce.neyse sonra başladık yazmaya,ancak çömez olduğumuzdan mıdır,yoksa yazdıklarımız beğenilmedi mi,yoksa kalabalıkdı sıra mı gelmedi nolduysa artık benim yazarlık onaylanmadı.
    ve kendime yeni kapılar aradım.yazdım google a "sözlükler" diye.
    itü sözlük oradan bana bi göz kırptı ve bana:heeeyy aradığın burda buraya bakmalısın.dedi.
    bende onun cazibesine dayanamadım ve yine önce bir okurluk süresi,ardından yazarlık olma girişimi falan...

yalnız sözlükteki ilk çaylaklık zamanı on giriden ben sadece dokuzunu girdiğim için bir ayda(haberim yok benim bir ay dolduğundan)herşey bitti.sonra baktım bünyeye iyi geliyormuş,dayanamadım onsuzluğa ve yine denedim yazar olmayı.

ve nihayeeett mutlu son.ikinci kezde yazar olduğum için de ayrı bir değerli oldu burası.
    (dikkat hız kesici var, 09.08.2009 17:24)
  22. ezelden beri takip etmekdeydm ama yazar olmayı hiç düşünmemişdim içimde ki bazı duygular beni gıdıklasa da üşeniyordum.sora bide ne göreyim kızların beni sikecekler korkusu diye bir başlık evet bir kız olmama rağmen girip gülmeliydim yazılanlara hak vererek.işte o an bi ışık hüzmesi gördüm içinden bir ses ne gülüyon lan git üye ol şuraya sömürdüğün yetti dedi.aha dedim kader.ve evet artık burdaydım.burdan teşekkür etmeyide borç bilirim yazarımıza.
    (bkz: diye düşünüyorum)
    (klasik bişey olsa gerek, 09.08.2009 17:35)
  23. bir gün yolda gidiyorum, bir ayakkabı gördüm bir mağazanın vitrininde, hemen içeri girdim, yalnız alışveriş yapmaktan hoşlanmadığım için mümkün olduğunca satış elemanları benimle ilgilenmesin diye kimseyle göz temasına girmiyorum, doğrudan ayakkabının olduğu yere gittim. ayakkabı da böyle beyaz, yanında kalın koyu mavi bir şeridi olan, günlük bir ayakkabı. o ayakkabıya yaklaşışımı saniye saniye hatırlarım. sonunda ayakkabıya elimi uzattığımda, bir el daha uzanmıştı. o ele dokundum, ve kafamı kaldırdım.

simsiyah gözleri, dal gibi kirpikleri ve küçük fakat dolgun dudaklarıyla bana bakan bir kızın yüzünün önünden ipek gibi saçların geçtiğini gördüm. o da benimle aynı anda başını kaldırmıştı. gözgöze geldiğimiz an hayatımda ilk kez zamanın durmasının ne demek olduğunu anladım. saatlerce baktım belki o gözlere, saatlerce şarabı eksilmeyen bir kadehten içtim. ilk gülümseyip o anı bitiren ben olmak istemediğim için onun gülümsemesini bekledim, ve sonunda öyle bir gülümsedi ki gözlerini kırparak, dünyada her şey daha iyiye gidiyor zannettim bir an için, kış gelmeyecek, savaşlar olmayacak, hastalıklar bitecek gibi geldi. şimdi farkına varıyorum ki yanılmışım. o andan sonra dünyanın en ölümcül hastalığının tam da kucağındaymışım.

"pardon" dedi gülümseyerek. "rica ederim" dedim. bir konu bulayım ki bu konuşma uzasın diye uğraştım, ama saçma sapan birkaç kelime söylediğimi hatırlıyorum, ama o kadar saçma kelimelerdi ki ne olduklarını hatırlamıyorum. kaşlarını kaldırıp birkaç santim yakınlaşarak "efendim?" dedi. ortada anlayabileceği bir şey olmadığı için açıklama yapmam mümkün değildi, ne diyecektim, "salak salak konuşurum ben arada öyle bakma" mı? gelen bir satış elemanı beni bu açıklamadan kurtararak dedi ki: "pardon, yardımcı olabilir miyim?" bir ikimizin suratına, bir ayakkabıya bakıyordu adam. ikimiz de ellerimizi orada unutmuşuz meğer.

bunu fark edince çektik ellerimizi ayakkabıdan, "yok yok, şey, biz, ayakkabı, baktık da, ama vik vik" gibi bir şeyler dedik, nitekim satış elemanı da durumdan bir şey anlamamış olacak ki pes edip gitti.

"yeni model galiba bu" dedim, bir konu bulmuştum sonunda. "evet ama 42 numarasını bulamıyorum, diğer mağazalara da baktım, niyeyse 46'sı bile var, 42'si yok" dedi. "haa öyle mi, ben de 46 numara arıyordum zaten, şu yandakinde var diyorsunuz yani?" dedim, ama bu sefer gelen cevap çok şaşırtıcıydı: "ooo büyükmüş ayağın" dedi tek kaşını kaldırarak.

"he ya sikim de kocamandır" dedim, "hadi sana gidip vuruşalım o zaman" dedi, "tamam" dedim, "tamam" dedi. aldım karıyı attım eve, bir sikişiyoruz ama görcen. çatçatçat. karı da azgınmış ha. neler yaptı olum, bir muamele, bir muamele, aklın durur. "yeter artık amına goduğum kaldıramıyorum artık" dedim, "tamam" dedi ve giyinip kapıyı çarpıp gitti.

msn'den bi arkadaş "http://www.itusozluk.com üye olsana buraya" dedi bu sırada. çırılçıplak, sikim sallana sallana gittim bilgisayarın başına, üye oldum. öyle işte.

ama karı taştı he.

edit: az önce mesaj geldi hatundan. "itü sözlükle tanışma hikayelerini sikeyim onların, bana ne lan?" diyor. ben aracıyım valla.

edit 2: itü sözlük'te uzun yazılar oylanmıyor ühühüh.
    (yenisekme, 09.08.2009 18:44 ~ 18:54)
  24. bir gün mail adresime bir mail gelmiş , bi açtım baktım wondrous . tabi şimdi ismini söylesem çoğunuz bilmezsiniz diye nickiyle hitap ediyorum. neyse işte siz x sözlükte yazıyormuşsunuz (adı reklama giriyor) girilerinizi okudum fevkaledenin fevkinde transfer ücretinizi verelim gelin bizim sözlükte yazın.
    neyse ben de cevap yazdım , wondrouscuğum sizli bizli konuşmayalım koçum , anlat bakalım neymiş neyin nesiymiş bu itü sözlük ne artısı var falan dedim. işte yazmış paşam , aylık 100.000€ maaş + her giri başına prim ayrıca sınırsız izin yıllık izin hakkı falan , girileri editlemek için bir asistan falan. dedim wondrouscum geç bu ayakları sigorta ne alemde ? o da olmaz mı canım dedi , parası neyse veriyoruz sen merak etme düşünme bunbları dedi.

neyse işte böyle başladı sözlükle tanışıklığımız , ha bu arada bu imkanlardan diğer yazarlara bahsetme demişti ama ''nolcek , aramızda gizli saklı mı var gayri ''
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 09.08.2009 19:03)
  25. internette boş boş geziniyordum. dediler ekşisözlük diye bir yer var oraya git yazar ol. bende gideyim dedim. 10 entry mi girdim. yaklaşık 10 ay bekledikten sonra yazarsın dediler. 90 küsür entry girdikten sonra "defol!" dediler. ekşi'yi önerenler "itüsözlk diye bir yer var orayıda bir dene" dediler. yazar alımı yoktu henüz mail adresimi bırakıp çıktım. daha sonra mail geldi 10 entry'ni gir yazar yapalım dediler. bende girdim. mutluyum burada.
    (yuksekten korkan pilot, 09.08.2009 19:14)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil