belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · google wave
  8. · gayrimüslim sözlük yazarları
  9. · cocorosie

yazarların içlerindeki engellenemez siyaset aşkı  

1. engellenmemesi de gerekendir, zira yaşayan, okuyan, sorgulayan her bireyin siyasete ilgisi olmasa da siyaset hakkında bilgisi olmalıdır. içtiğin suyun nerden geldiğini, ödediğin verginin nereye gittiğini, bindiğin otobüsün ne amaca hizmet ettiğini bilmiyorsan, üzerine çul serilmiş eşşekten farkın kalmaz, her söylenene kafa sallayan tiplerden olur çıkarsın. siyaset bir toplumun toplum olma bilincidir.
    (hı hı evet, 30.03.2009 01:53)
  2. can sıkandır. başka da lafa gerek yok.

edit: seçim zamanı yazılan bir giridir. sol frame içimizi dışımıza çıkarmıştır.
    (idiot, 30.03.2009 01:55 ~ 20.06.2009 19:21)
  3. "başımızdakilerin içlerindeki engellenemez koltuk aşkı"na son verecek aşktır.
    engellenemesin dedirtendir.
    (cyranodebergerac, 30.03.2009 01:56)
  4. sandıkta verdiği oyların kayda değer olmadığını anlayınca ortaya çıkmıştır belkide,sokağa çıkıp bağırsa bu işte yanlışlık var diye benim demokratik ülkemde can güvenliği sıfıra ineceği için sözlükten tepki vermeye mecburdur.
    (brokoli sevmiyorum ama sen yaparsan yerim, 30.03.2009 01:59)
  5. canı sıkılanları lunaparka davet eden aşktır. çarpışan arabalar var, dönme dolap var 3 gole bir marlboro bile var.
    (jugador, 30.03.2009 02:02)
  6. burdaki çoğu yazar'ın türkiye cumhuriyeti vatandaşı olduğu düşünülecek olursa eğer tam da seçimler zamanı ortaya çıkması gayet normal olan aşktır. oyunu veren insan "ben verdim oyumu bitti gitti" şeklinde düşünmemeli, ne oluyor ne bitiyor takip etmeli ve gözlemlerini başkalarıyla paylaşmalıdır, bu bir aşk değildir, verdiğin oya sahip çıkmaktır.
    (herkese 10 bana 0, 30.03.2009 02:06)
  7. olması gerekendir.

darbelerden sonra siyasetten politikadan uzak yetiştirilen bir nesilden sonra ülkenin nasıl yönetildiğini görüyoruz. o zaman bu iş sözlükte karı kız başlıklarına yazmayla olmaz demek zorundayım. karı kız başlıklarına serbestçe yazabilmek için bile siyaset aşkına ihtiyacımız olmasından korkuyorum.

yok yok türkiye iran olacak çığırtkanlığı yapacak değilim olmaz elbet. ama ne olur bir darbe olur mesela, asker internetteki tüm sitelere girişi engeller bir seferde. ya da darbe olmaz tek tek engellenmeye başlanır siteler (bkz: youtube). biz karı kız ayağına eğlenir dikkatimizi başka şeylere yöneltirken adamlar küçükten eğitiyorlar abla abi evleri ile, daha öncesinde kuran kursları ile.

aman neyse en iyisi ben komik bir başlığa yazayım da artılasınlar girilerimi, sonra artık götümüze mi girer şemsiye mi olur allah kerim.
    (neva, 30.03.2009 02:09 ~ 02:18)
  8. melih gökçek'in kalpleri ısıtan gülümsemesinden mütevellit, yazarların kalplerinin çalınmasındandır. te allaam.

(bkz: sinirimden gülüyorum)
    (usako, 30.03.2009 02:11)
  9. (balkanlardan gelen soğuk hava, 30.03.2009 02:12)
  10. doğal olarak meydana gelendir.

içinde yaşadığımız sistemi değerlendiriyoruz, eleştriyoruz ister istemez. sözlükte de tanımlanması, yorumlanması, gayet doğal. siyasetle hayatı -maalesef- ayıramazsınız. öte yandan, kimsenin siyasete aşık olduğunu da zannetmiyorum...
    (agamemnon, 30.03.2009 02:17 ~ 12.05.2009 03:36)
  11. 80 darbesinden sonra siyaset konuşmaktan korkan gençlerin yetişmesini isteyen ve bekleyen insanlara karşı, güzel olan aşktır. bırakınız insanlar siyasi düşüncelerini de diğer düşünceleri gibi açıklasın.
    (bana bir nick bulun, 30.03.2009 02:20)
  12. olması gerekendir. olsundur. olmalıdır. en güzel tarafı da engellen-e-mez olmasıdır*.
    (8yaşındaysanızveaşıksanızhayatgerçektençokgüzel, 30.03.2009 13:23)
  13. beni bir dahaki yerel seçimlerde domalan dan belediye başkanlığına adaylığımı koymama ittiren aşktır.

akp' nin "sen domalan sın büyük düşün" sloganı domaltmaya yetti mi bilemiyorum ama benim sloganım şimdiden hazır. "domalan ayağa kalkacak" dün buldum.
    (alkolik2000, 30.03.2009 13:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil