gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · öğretmenler günü
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · prison brake
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · her kötü olayı amerika ya bağlamak
  9. · merkez

yazarların şehirleri  

1. yazarların doğup büyüyüp içinde yaşadıkları, içlerinde yaşattıkları, uzaklara gidip yerleştiklerinde dahi içlerinde besleyip canlı tutup yaşattıkları şehirlerdir.

bazı yazarların gerek doğup büyüyüp ilk gençlik anılarının dolu dolu içlerinde olduğu, gerekse sonradan yerleştikleri şehirlerdir. her ikisini de yazabilirler ama hiç bir zaman doğup ilk gençlik yıllarını geçirdikleri şehirleri yazdıkları gibi hiç bir şehri yazamazlar. bir de yazarların, çeşitli nedenlerle yaptıkları seyahatlerde içinden geçtikleri kısa ya da uzun süreli konakladıkları şehirleri vardır.

şehirleri yazan yazarların dünyadaki "pir"lerinden biri evliya çelebi olup bu çelebi zat o şehir senin bu şehir benim dolaşıp durmuş ve gezdiği gördüğü yerleri adeta zamanının belgesel kameramanı hassaslığı ile kelimelerle kağıda görüntülemekten, yazmaktan bıkıp usanmamıştır.

yazarlar da çoktur, şehirler de... dünyada ve türkiye'de örnekleri çoktur. şehirler oldukça yazarlar, yazarlar oldukça şehirler var olacaktır.

(bkz: orhan veli nin istanbul u)
    (bkz: orhan pamuk un istanbul u)
    (stylebrisbane, 03.09.2008 17:17)
  2. (bkz: st petersburg)
    gitmedim ama gitcem, beyaz geceleri görcem.
    yazar derken dostoyevski için de orası, mavinehir için de orası.
    (mavinehir, 03.09.2008 17:23 ~ 17:24)
  3. (stylebrisbane, 04.09.2008 23:28)
  4. elif şafak ın istanbul u
    murathan munganın ankara sı gibi yazdıklarında etkisi görülen şehirlerdir.
    (araftaki, 05.09.2008 01:27)
  5. benimki tam olarak şehir sayılmasa da mu. hala arıyorum.
    (haşmet asilkan, 05.09.2008 01:33)
  6. sunay akın - trabzon .
    bu kadar ince düşünceli bir yazarın nasıl böyle yobaz bir şehirde doğduğunu anlayabilmem mümkün değil. zaten bence kendisi bizzat istanbullu sayılır orda büyümesinden ve kız kulesi aşkından anlaşılır.
    (flowersinthedustbin, 05.09.2008 01:58)
  7. robinson crusoe adası ve yorkshire
    (robi ve cuma, 05.09.2008 02:26)
  8. sunay akın-trabzon
    bu kadar düşünceli bir yazar, kusursuz olmayan ancak türkiye'nin diğer küçük şehirlerinden de yobaz olmayan bir şehirde büyümüştür ve bu yazar o kadar kültürlüdür ki trabzon'da büyüdüğünü söylemekten en ufak bir rahatsızlık duymaz. hatta her fırsatta dile getirir. kendisini sevdiren de bu doğallığıdır.
    (en yavas kaplumbaga, 05.09.2008 02:34 ~ 02:35)
  9. eminim sevgili sunay akın abimiz -doğduğu- şehir trabzon da ramazan ayında mc donaldsın bombalandığı, 17 yaşındaki trabzonlu türk gencini galeyana getirip hrank dink i vurdurttukları zaman ensesini karartmıştır.
    (bkz: aha koş lan ayar vermişler)
    (flowersinthedustbin, 05.09.2008 02:42)
  10. bir itü sözlük yazarı olarak öz mayamili ve miami

bu giriyi, şırnakta vatani görevini yapmakta olan halamın oğlu muhittine, alamanya-düsseldorfdaki dayıma, bir de giri ve nick uyumu takipçilerine armağan ediyorum. ayrıca swh ve gabtan tiskiniyorum.
    (öz mayamili, 05.09.2008 02:49 ~ 02:51)
  11. (bkz: ankara)

(bkz: gel sikecen mi)
    (nigra, 05.09.2008 02:58)
  12. umay umay trabzon
    mavi saçlı kızdır şarkılarında kitaplarında duygu yüklü karmaşalara sahiptir. bir nevi türkiyenin fiona appledır.
    (hidrolaz, 05.09.2008 03:05)
  13. (ayarimsi, 05.09.2008 03:21)
  14. (kandahar, 21.02.2009 23:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil