belki ilginizi çeker
  1. · aşk ı memnu
  2. · saatleri 1 saat ileri almak
  3. · saat değişikliklerinde insan dengesinin bozulması
  4. · saatlerin bir saat ileri alınması
  5. · kış saati uygulaması
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · aşk ı memnu
  8. · atılım üniversitesi
  9. · cybersex

yaz saati uygulaması  

sayfa  / 2
  1. bu gece itibariyle yapılan, saatlerin bir saat ileri alınmasıyla sonuçlanan uygulama. saat dilimimizin 30. meridyenden 45. meridyene taşınmasıdır. asıl amaç havanın daha geç kararması ve enerji tasarrufudur. her ne kadar hayatımızdan bir saat çalınıyormuş gibi gözükse de bu 23 eylülde telafi edilmektedir.
    (lord andurien, 27.03.2005 06:25)
  2. 30 ekim 2005 pazar günü saatlerin 02.00 de bir saat geri alınmasıyla sona erecek... kimler bu uygulamada söz sahibidir denirse: "greenwich e göre 30. derecede bulunan boylam dairesi bütün türkiye cumhuriyeti saatleri için esas alınır. ayrıca başlangıç ve bitiş tarihleri belirtilmek ve bir saati aşmamak şartıyla yaz saati uygulamaya bakanlar kurulu yetkilidir"

uygulamayla her yıl, orta ölçekli bir hidroelektrik santralin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyormuş. 27 mart-30 ekim tarihleri arasında bu yılki uygulamadan yaklaşık 826 milyon kilovatsaatlik elektrik enerjisi tasarruf edileceği öngörülmüş.
    (abbas yolcumu, 25.10.2005 19:08)
  3. eylülden itibaren okulların açılmasıyla hiç çekilmeyen uygulama.
    (ben de öyle biliyordum, 25.10.2005 19:28)
  4. enerji tasarrufu, ab üyesi ülkeler ile saat birlikteliği ve uyum sağlamak ve akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji tüketim talebinin (puant gücünün) azaltılması amaçlanan uygulama.
    (palantir, 25.03.2006 12:41)
  5. gariptir, bu gece saat 01.00* itibariyle saatlerimizi bir saat ileri alarak, yine, yeniden kendimizi içinde bulacağımız durum.

şimdi ne işe yarıyor, neden dengemizi bozuyoruz bu saat uygulamaları zırvalarıyla demeyin. çünkü:

"yaz saati uygulaması başlangıç ve bitim tarihlerinde avrupa ülkeleriyle birlikte hareket ediliyor. yaz saati uygulamasıyla, enerji tasarrufu, ab üyesi ülkeler ile saat birlikteliği ve uyum sağlamak ve akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji tüketim talebinin (puant gücünün) azaltılması amaçlanıyor.

öte yandan, uygulamayla her yıl, ''orta ölçekli'' bir hidroelektrik santralin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor. yaz saati uygulamasıyla 1990'dan 2004 yılına kadar sağlanan elektrik tasarrufu ise toplam 7 milyar 41.7 milyon kwh'yı buldu"
    (siyah, 25.03.2006 21:08 ~ 21:08)
  6. (lethe, 25.03.2006 21:21)
  7. taşlar yerli yerine oturana kadar belli bir süre uyum problemi yaşatacak olan uygulamadır. aynı zamanda kış mevsiminin artık geride kaldığını da psikolojik olarak aşılaması bir avantajdır. ne de olsa saat akşamın 6-7 sine kadar kararmamış bir gün, kış mevsiminden bir gün olamaz.
    (respectful, 25.03.2006 21:31)
  8. uykumuzdan 1 saat çalan uygulama.
    (meri, 26.03.2006 01:02)
  9. güneş ışınlarından daha fazla yararlanmamıza yarayan bir uygulama.ama çalınan bir saatimizi nasıl açıklıyorlar şüpheli.bu uygulamanın derlenip ve nasıl uygulandığını da söyleyip çalınan bir saatimizi geri vermeleri istenebilir.bu coğrafyanın bir ürünümüdür bu kargaşa o ayrı.
    (bloodandrose, 26.03.2006 16:36)
  10. 25 mart gecesi 3'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlayacak uygulamadır. yarın yine güneş geç batacak, yine aynı geyik dönecek. sokayım gitti 1 saat.
    (bloodine, 24.03.2007 19:59)
  11. her sabah 1 saat daha erken uyanacağımızın habercisidir. ilk zamanlar insana böyle geliyor, acı koyuyor ama 1 hafta sonra alışılıyor, hayata aynı seyirde devam ediliyor.
    (kunduz, 24.03.2007 20:02)
  12. bu uygulama da ab ye uyum kapsamına alınmıştır. yakın gelecekte ülkemizde "saatleri ileri alma enstitütüsü" kurulursa şaşırmam. a.h tanpınar'ın ruhu şad olsun...
    (beyhude ömrüm, 24.03.2007 21:11 ~ 21:14)
  13. saatlerimi 1 saat ileri almayarak protesto ettiğim uygulamadır.
    edit : hayır efendim giri saati 11:36. sözlüğü de bu uygulamaya ayak uydurduğundan dolayı kınıyorum.
    (snitch, 25.03.2007 12:36 ~ 12:38)
  14. 1 saatin ne kadar değerli olduğunu her sene anladığımız uygulama...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 26.03.2007 19:04)
  15. -olm bak şimdi yaz saati uygulaması yapcaz tamam mı?
    +tamam abi.
    -diyelim şimdi yaz ve saat 15.00, naparsın?
    +denize girerim.
    -aferim. peki gece 10 da?
    +bira çakarım, ortamlara akarım.
    -tamam yaza hazırsın.

not:biliyom iğrenç ama tutamadım lan kendimi.
    (alkolik2000, 26.03.2007 19:08)
  16. haber bültenleri eskiden ne kadar enerji tasarrufumuz olduğunu söylerlerdi. şimdi sadece planlananı söyleyip sadece saatlerimizi ne zaman ileri ne zaman geri alacağımızı söylüyorlar. biz de koyun gibi alıyoruz saatlerimizi erken kalkarsak ışıklarımızı erken yakıyoruz, gece geç saatlere kadar oturup enerjiden tasarruf ettiğimizi sanıyoruz..
    (demli sarki, 26.03.2007 20:54)
  17. yst101 dersinin örnek sorular çözülen veya labaratuvarda gerçekleştirilen kısmıdır...
    (8844455, 26.03.2007 21:07 ~ 21:07)
  18. insanın sinirini bozan şimdik saat ne güzel 7 olcaktı bi saat daha uyuyabilicektim şeklinde her saat başı farklı konularda yakınmalarda bi süre etkisini üzerinizden atamadığınız olay.
    tabi insan ister istemez geri alınırken öyle demiyordun ama şeklinde mantığının tacizine uğramıyor değil.
    (fluwn, 26.03.2007 21:27)
  19. türkiye'nin, gmt +2'den, gmt +3 saat dilimini kullanmaya geçtiği uygulamadır. bu uygulamayı kullanan ülkeler, mart ayının son pazar günü, bu şekilde, kullanılan saat dilimlerini 1 saat doğu yönünde kaydırırlar. bu uygulama; ekim ayının son pazar günü sona erer.
    (thedewil, 26.03.2007 21:34)
  20. enerji tasarrufu amacını taşısa da işten,okuldan sonra insanın kendine vakit ayırabildiği,alışveriş,arkadaş ziyareti,eve gitmeden kordonda bir çay,evde uzun uzadıya yemek hazırlanabildiği,spor yapılabildiği güzel bir dönemdir.yazı ve yaz saati uygulamasını seviyorum dedirtmektedir.
    (minel aşk, 26.03.2007 22:40)
  21. senelerdir farkına varamadığım o 1 saati ileri alma olayını bugün çok güzel bir şekilde algılamış bulundum. sabah kalktığımda omuzlarımda bir taş vardı sanki. uyanamadım, bünyem şaştı, kendime yalanlar söyledim işe gitmemek için.

(bkz: geri gelsin uzun bitmez geceler)
    (soldier in the army, 26.03.2007 22:44)
  22. 28 ekim 2007 itibari ile saatlerin 1 saat geri alınması ile sona erecek olan uygulama.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 28.10.2007 03:09 ~ 03:10)
  23. beni kendinden nefret ettiren uygulama. günler uzuyormuş. hava geç kararıyormuş. mesai saatleri 1 saat ileri alınıyor, sinirler zorlanıyor...
    ulan bişeyin kısaldığı uzadığı yok. gün yine 24 saat. bırakın gün ışırken evimize gidelim. ilkokul günlerimzideki gibi akşamüstünün o güzel saatlerini doya doya sokaklarda geçirelim.
    günden daha fazla yararlanmak nedir? nedendir? gün benim günüm. mesai saatlerini arttırmak ne ola ki?
    hemen bu sistemin değişmesini istiyorum.
    sinirlendim yine.
    (bkz: sözlük bi el at be allahsız)
    (badangel, 15.03.2008 09:54)
  24. yanılmıyorsam artık türkiye'nin saat dilimini kışları gmt +3'e kaydıracak olan olay.

"hesabını yaptık, saatleri geri almayacağız." -hilmi güler
    (wondrous, 29.03.2008 23:55)
  25. önce son kez ileri alınacağı ve bir daha değiştirlmeyeceği söylenmişti bir hafta kadar önce. diğer ülkelerle beraber buna uyacaktı türkiye' de. ancak bu akşamki haberlerde verilen bilgiye göre eylül ayında tekrar geri alanacağı, enerji tasarrufuna gerek duyulduğu ifede edildi. bünyelere dikkat.

(bkz: aç kapa artema)
    (baharda geldim, 30.03.2008 00:02)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil