|
|
- ege adlı şarkıcının eski bir parçası.
- dönemem verdiğim sözden böyle çabuk dönemem
biteceğini bile bile devam edemem
kaç kez yandı canım hasret acısıyla
artık seni sevemem
başlamam biteceğini bile bile bu aşka başlamam
ne seni ne de kendimi ateşe atamam
anla beni yaz aşkım
şeklinde sözlere sahip şarkı
- yazın kısa süreliğine tatile çıktığınızda, kalbinizde boşsa olması muhtemel, bir anı.
- klibi havuza giren bir hatun ve egeden ibarettir. hani yaz, sular, deniz, ateş başı gitarcısı.
ege'nin çıkış şarkısı olması gerekiyor. ayrıca bu şarkı çıktığında bizler daha fasülye sırığı kadardır, yaz aşkı ne ya? yazın kışın aşkı farklı mı oluyor diyordum kendi kendime.(venom, 15.03.2007 11:49)
- genelde patron sekreter ilişkisinin iyice ayyuka çıktığının göstergesidir. patron kişisi ve sekreteri artık samimiyetin doruklarında iken patronun iş icabı bir şeyler yazdırmak istemesi sonucu ağzından dökülür bu kelam. * *
- paylaşılanların unutulup sadece yaz aşkıydı bitti denilememesi sonucu önce hayatımın aşkı sonra hayatımın hiçbir şeyi olan insanı hatırlatan söz öbeği..
- (bkz: yaz aşkı/@1255079)
- yaz aşkıyla geçirilen güzel vakitlerin sonunun geldiği gün, ertesi sabah tatilden eve dönüleceği zaman, o son gece, son kez,gidilen canlı müzik çalan bir grubun çıktığı barda istenilmesi halinde çok anlam kazanan bir şarkı.
- (bkz: yaz kızım)
(bkz: odun yazar)
- sözlerinin tamamı aşağıda yer alan ege isimli ses sanatçısının seslendirdiği bir eserdir efenim.
dönemem verdiğim sözden böyle çabuk dönemem
gideceğini bile bile devam edemem
kaç kez yandı canım hasret acısıyla
artık seni sevemem
2x
başlamam bitecegini bile bile
bu aşka başlamam
ne seni ne de kendimi ateşe atamam
anla beni yaz aşkım
kadehim senin özleminle dolup boşalacak
gün sensiz başlayip sensiz batacak
yaşanmak istenenler hep yarım kalacak
bunu benden isteme
ilk... ilk değil ki bu başıma gelen
beni yavaş yavaş eriten
ilk... ilk değil ki bu başıma gelen
beni benden alıp götüren
başlarım, biteceğini bile bile
bu aşka başlarım
hem seni hem de kendimi ateşe atarım
sokul bana yaz aşkım
sözlerinden de anlaşılacağı üzere hikayemizin kahramanı olan genç, ilk önce tevbelidir, yaz aşkı yaşamak istememektedir. ya da kızı tam beğenmemiştir ama hayırda diyemiyordur. usulünce reddetmeye çalışıyordur. fakat sonradan her ne olduysa gencin canına tak etmiştir ve yaz aşkı yaşamaya karar vermiştir.
bunu da şarkının son dörtlüğüden anlıyoruz. "başlarım! biteceğini bile bile bu aşka başlarım" dizelerinde tak etmenin vuku bulduğu açıktır. akabinde bu iddiamızı "hem seni hem de kendimi ateşe atarım!" mısrasıyla pekiştirmiştir. son olarak yine son mısrada gencimiz niyetini iyiden iyiye belli etmiştir "sokul bana yaz aşkım" diyerek.
tabi artık bu son dörtlükte görülen gencimizin fikir değişikliği, kızı alkollü bir ortamda başbaşa kaldıklarında gördüğünde gözüne güzel gözükmesinden mi kaynaklanıyor, yoksa zihnine gark olan "ulan yaz bitti hala bi manita yapamadık, şu bana yavşayan tiramisuyu bi daha gözden geçirsem mi, burnu falan yamuktu ama sıfırdan büyüktür?" düşüncesinden mi kaynaklanıyor onu bilemiyoruz.
güfteci bunu tamamen okuyucu ve dinleyicinin hayal dünyasına bırakıyor.
- sahil, gitar, hatun üçgeninin ağırlık merkezindeki genç dimağların marşı olmuş ege şarkısı. vakt-i zamanında az çok dokunmuşluğu da vardır kimilerimize tabii.
|