|
|
- ilhan irem'in çok eski bir şarkısı. bu isimde bir türk filmi de vardır.
hatırlar mısın bilmem yıllar geçti üstünden
yağmurlu bir akşamdı söyledim sevgimi ben
belki yağmurdu bilmem süzülen gözlerinden
utanmış, kızarmıştın, kaçmıştın gözlerimden
yarınlar...yarınlar... bizim demiştin
yazık oldu yarınlara avunurum anılarla
hani nerde ümitlerim hepsi sanki bir rüya
hani biz bir bütündük su ile toprak gibi
döküldük dile düştük bir solmuş yaprak gibi
tanrıdan dileğim bu sevenler sevilenler
yarını bekleyenler olmasın bizim gibi
yazık oldu yarınlara avunurum anılarla
hani nerde ümitlerim hepsi sanki bir rüya(viola, 03.02.2005 14:14 ~ 29.05.2005 21:31)
- (bkz: bir ilhan irem vardı o nooldu)
- anlasana adlı yine ilhan irem e ait şarkının ekürisi.
- özellikle bu şarkının başı insanı uzak yerlere, ya yaşadığı geçmişe, ya hayallerindeki geçmişe götürür..
"hatırlar mısın bilmem
yıllar geçti üstünden
yağmurlu bir akşamdı
söyledim sevgimi ben..."
- ilhan irem'in bir akşam sahilde otururken,denizden gelen fısıltaları dinleyerek yazdığını söylediği şarkısı...
favorilerim arasındadır...
girişi,sözleri,ilhan abi'nin o güzel sesi;bir sahil kasabasında yitirdiği bir aşkı varmış da insanın,seneler sonra sahile dönüp anıyormuş hissi verir...
- (bkz: http://www.youtube.com/...)
- (bkz: hoşçakal yarın)
*
- (bkz: sperm soykırımı sendromu)
- yazık oldu yarınlara..okumak mı?gezmek mi?çalışmak mı? yan gelip yatmak mı? dindar olmak mı?yaşamın tadını çıkarmak mı? cumhuriyeti yıkmak mı?şeriat devletine hoş geldin demek mi?günümüz "türkiye"sinde _artık okumanın anlamı kalmamıştır.ama bir günde zengin olanların hayalleri tavan yapmıştır. _işsizlik had safhada olduğu için çalışma kavramı anlamını yitirmiştir.zenginler sömürdükleri, fakirler işsiz kaldıkları için yan gelip yatmaktadır._ akp iktidarı süresince,dindar olmak,dindar görünmek,dindarca yaşamak,yaşamın tadını çıkarmak olarak kitlelere empoze edilmiştir.yaşamdan tat almak istiyorsan "dindar ol" sloganı herkesi sarmalına almıştır. _ "cumhuriyet" sorgulanmış,"anayasa"yı delmek için her türlü yöntem denenmiş,"şeriat devleti"ne giden yolun önündeki engelleri birer,birer ortadan kaldırmak için düğmeye basılmıştır. çıkartılan sgk yasaları gelecektekileri etkiler; kimin umurundaki gelecek nesiller? kimin umurundaki yarınlar? ...türkiye gerek içerde, gerekse dışarıda hızla kan kaybetmektedir. ab ye girmek hayaldir. terör ile mücadele ediyor görünmek,masum insanların yok olmasını engelliyememektedir. varsa ,yoksa din...konuşmalarda bile artık dini ayetler kullanılmaya başlanmış,maç sonuçları, yapılacağı haftaların dini günlerine göre değerlendirilmektedir. iman gücünden bahsedilmektedir."imanlı insan her türlü zorluğun üstesinden gelebilir"mesajları verilmekte,bilime olan güvenin anlamsızlığı ifade edilmektedir...türkiye geriye itilmiştir. ama güzel yurdum insanı zaten öbür dünyayı kurtarabilme çabası içinde olduğundan yarınları düşünen kim?........ne diyelim yazık oldu yarınlara,,,,,,,yarınlarımıza
|