evlat acısının nasıl bişey olduğunu anlatır nitelikte bir gazap.
"ulen millet tatil yapıyo bizim burda yaptığımıza bak be! mına koyim ben böyle işin!" şeklinde sözler sarfedebileeceğiniz durum.
staj yapacak yer bulamamam sebebiyle yaşayamayacağım durum.
(mazzo, 19.03.2004 23:34 ~ 23:35)
kızgın kumardan serin sulara atlama fırsatını tepme vakası. hele balondan staj yapılmayacaksa sabah 9 akşam 5 arası tüm yzaın güzelliklerinden vazgeçme hatasına düşmek
yaz okulundan sonra gidiliyorsa tam bir azap olan olay.
nerde staj yapılırsa yapılsın,aşırı sıcak ve iş muhabbeti yüzünden hayatta çekilmeyen,hele eviniz bir ağacın yanındaysa gece ne sivrisinekten ne de sıcaktan uyuyamayıp işe uykusuz gitmek münasebetiyle ölüp ölüp dirildiğiniz aktivite.
(bkz.
şirket tuvaletinde uyumak)
yurtdışında yapılacaksa heyecanla beklenen durum..
*
(bkz.
iaeste)
**(bınar, 02.05.2004 14:10)
yazın ortasında yaz okuluna gitmek kadar kötü bi hadise
iaeste ile sağlam bir ülkede gerçekleştirilmesi halinde damakta müthiş bir ta bırakacak olan zorunluluk
okul zamanı yapılan stajlar kabul edilmediği için çaresizce gerçekleştirilen eylem.
buna yaz okuluda dahil edilirse bütün yazınızın ziyan olacağı durum
kişiyi;şartlar mümkünse,naylon staja sevk edecek durum.
turizm öğrencileri için kaçınılmazdır. 2. sınıfın yazında 3 aylık bir yaz stajı beklemektedir bunları. ayrıca bilindiği ya da bilinmediği gibi turizm'de iş günü 6 gündür (cumartesi yarım gün). bundan dolayı daha bir feci koymaktadır. ama yapılan işin zevkinden dolayı aslında yorucu olmaz, süper anlar geçirilebilir.
gelecekte yazın başında ve sonunda çalışıyor olmak için yazın ortasında da çalışmak zorunda kalanlara dair okul zamanında uygulanan sıkı bir antrenman. tatil ondan sonra daha güzel olur merak etmeyin.
üç aylık yaz tatilinde iki ay yaz okuluna gidecek ve bir ay staj yapacak olmaktan daha çekilebilir bir durumdur.
iğrenç bir durumdur. çünkü bir lise stajyer'i değilsinizdir. iş aralarında mailinize bakmak için nete girersiniz ve maillerde tanıdık bir isim ile karşılaşırsınız. şöyle der o kişi;
[aynen aktarıyorum]
"guenciiimm, şimdi biz bodrumdayız, süper ortamlar var burada yaaa niee gelmedin inana xxx çok üzüldü sırf senin için gelmiş ama o da ii sorma eğlenior birisini buldu o da sana bunu yazmak için girdim nete kıymetini bil yoksa denizden çıkmıom ii mi. yarın antalyaya oradanda fethiye ve en sonra çeşme yapacağız. hadii çavv izmir'e gelince görüşenzi. sıkma canını bu da geçer."
şeklinde mail ile vay o.çocuğu, vay ruhuspu, bombalayacam lan okulu diye söylemlere maruz kalınabilecek bir eylemdir efendim yazın ortasında staj yapmak. tavsiye etmiyorum efendim.
kişisel not: 2004 senesine aittir.
adli tatili hesaba kattığımda gönlüme su serpen hadise
tatile gidilmiyorsa geleceğe yönelik en güzel hareketlerden biridir.
işe girilemiyorsa da iyidir.
ama en iyisi, kışın ortasında stajyerin olmadığı bir dönemde staj yapmayacak olmaz, yazın yaşıtlar arasında staj ayağına geyik yapmaktır. sabahın kör saatinde kalkıp akşamda karanlık bir saatte (19.30, kış tarifesi) eve dönmeyecek olmaktır.
(venom, 07.05.2007 01:43)
turizmci iseniz fazla koymayacak olan eylem. antalya, bodrum, marmaris ve izmir gibi tatil yörelerinde her türlü ortama akaraktan staj yapılır. bir de 24 ay aralıksız staj yapmak zorunda olmak vardır ki onu da gelin bana sorun.
yazın ortasında devlet dairesinde staj yapacak olmaktan daha kötü olmayan eylemdir bence.
en azından bazılarımızın ne şartlarda çalışacağı konusunda bilgisi vardır,ucu açık değildir stajım gibi.
sıcaktır,çok sıcak!
klima falan aklıma bile getirmiyorum!tüm o korkunç yazışmalar da üzerime kalacak adım gibi biliyorum...
sabır artık!
tam olarak yazın ortası olmamakla birlikte her itü endüstri mühendisliği öğrencisinin başına daha ilk sınıftan gelecek olan hadise.
(rubia, 27.06.2007 02:07)