belki ilginizi çeker
  1. · çay harareti alır
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · öğretmenler günü
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · yeşim salkım
  8. · gözetilen öğrenci
  9. · chuang tzu

yazın ortasında güneşin altında çay içen tuhaf tip  

1. (shilem, 13.06.2009 15:09 ~ 16:08)
  2. fizik, ısı alışverişi bilen kişidir.
    ters carnot çevrimine göre hareket eder, çay harareti alır, dışarıdan ısı alacağına mideden ısı alır.
    ya da parası yoktur, en ucuz bilet çaydır.
    (kurban, 13.06.2009 15:12)
  3. aklıma yaşanmış bir hikaye gelir hep:
    yıllar yıllar önce, mevsim yaz, yer diyarbakır tanıdık x kişisi orada memurdur. bir mekanda bir amcam elinde baklava yanında çay bir de üzerinde cepken denilen kalınca bir giysi x kişisi dayanamaz sorar

x: amcacığım ne bu hal nasıl dayanıyorsun bu sıcağa
    amcadan bir cevap gelir ki nası düşünemedik lan dedirtir insana

- evladım siz ne yapıyorsunuz soğuk şeyleri içip içinizi soğutuyorsunuz dışarısı da sıcak evin camlarını düşün içeri sıcak dışarı soğuksa ne olur buharlanır terleme yapar değil?

dışarıyı soğutamıyorsan içini ısıtacaksın ki vücut dengeye gelsin

(bkz: al sana cevap)
    (ddestiny, 13.06.2009 15:17)
  4. (bkz: filozoflar kıraathanesi)

edit: bilim adamları mı demeliydim..
    ayrıca işbu giri kendinden önceki girilerle beraber anlamlı olmaktadır..
    (raem, 13.06.2009 15:32 ~ 14.06.2009 01:39)
  5. annemdir bu tip. ne zaman birlikte dışarı çıksak 'şurada bir soluklanayım' der. diyalog mu? aha burada..
    anne: şurda azıcık soluklanalım.
    avkk: tamam hadi.
    anne: ne içiyosun?
    avkk: sıcakta ne içilir? kola içiorum.
    anne: sıcakta kola mı içilir. üşürsün. çay iç çay. içinin sıcağını alır.
    avkk: anne ne alaka yaaa! sen iç çayları sonra yanıyorum çok sıcak de. ayrıca ne üşümesi. yanıyorum.
    anne: sus tamam.
    bu diyalog en son 4 sene önce geçti. o zamandan beri sırf bu yüzden annemle dışarı çıkmıyorum.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 13.06.2009 15:35)
  6. çayın harareti aldığını bilen ve buna göre hareket eden insandır.
    çernobil bile vurdu siz vurmayın bari çayımıza. *
    (hashus1099, 13.06.2009 15:36)
  7. "gölge etmeyin, başka ihsan istemez"
    (karakter sınırını sonuna kadar kullanan genç insan, 13.06.2009 15:36)
  8. ne ile meşgul olacağına karar verememiş aylakların dertlerinden biridir. ben de bilirim dalaman çukurunun, antalya'nın sıcağını. temmuz ortası çay içmem ya da içerim. bununla ilgilenen ne beni üzer, ne bozar. yalnızca içinden bir iki laf sayar, adamlığına adamlık kattığını varsayar, matah olduğunu düşünür belki, oysa sadece kendi kendini oyalar.
    ille de bu konuyu dillendireceksek örneğin havaların (tahminimce) yavaştan yaktığı şu günlerde "ben bugün bunu yaptım, pek hoş değildi, rahatsız oldum, aman yapmayın" diyebilir (bana ne, kim ne ederse etsin! fakat başkalarının kendinden farklı bulduğun en ufacık özelliğini elalemin ayıbı olarak anlamak pek nahoş sanki). yoksa sözlük tıpkı başkalarının ellerindeki ufacık dünyalarımız gibi 'tip'lerle, 'model'lerle doluyor.
    (ignoramus, 13.06.2009 15:55)
  9. (balefulwhisper, 13.06.2009 15:58)
  10. çayın harareti almak gibi süper güçleri olduğunu bilen tiptir. gölge bir yer yerine güneşin altında içmesi tuhaflığına verilebilir. böle bir manyak varmıdır? yoktur.
    (siriquastrum, 13.06.2009 15:59)
  11. içtiği çay ice tea ise doğru davranan bi tiptir
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 13.06.2009 16:55)
  12. hiçbir şekilde anlamadığım, gerçekte bedeni sıcaktan boğulurken bazı insanların uydurduğu "çayın harareti alacağı" plasebosu ile serinlediğini zanneden insan modelidir.
    eğer çay vücut iç ısısını artırdığı için dışarıdan hissedilen sıcaklığı azaltıyorsa, o halde kışın çay içince üşümek, yazın ise dondurma yiyerek hararetlenmek ve hatta dondurmayı kışın yiyince bu kez de ısınmak gerekmektedir. dolayısıyla yoktur böyle bir şey, 60 derecenin altında kaynar çay içip kendinize eziyet etmeyiniz...
    (yilan tislak, 13.06.2009 17:13)
  13. icetea içmesin, böyle bir espiri de yapılmasın dedirten tip.
    (pırlanta, 13.06.2009 17:15)
  14. (eğreti damat, 13.06.2009 17:16)
  15. aileden birkaç kişi,arkadaşlar falan toplanılmıştır.hava sıcaktır.garson gelir.tabii ki çaykolik arkadaşlarım hemen çay sipariş eder ve şöyle bir diyolog gelişir:

ben- bu sıcakta çay mı içilir ya?
    garson- içilir tabi,harareti alır.
    ben- nasıl bir açıklama bu,araba mıyız biz? hararet felan? pff
    garson- hmfhh?!?
    (medusa, 13.06.2009 21:47 ~ 21:48)
  16. termodinamik yasalarına göre çay harareti alırmış, bu safsataya inanan bir insandır. yalan olm yazmıo öle bi şey yasalarda, götlerinden uyduroyolar, sıcakta çay mı içilir anasını satıyım.
    (anthrax, 13.06.2009 21:52 ~ 29.06.2009 12:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil