yaz 

adana çık aradan

1. mevsimlerin kanımca en kötüsüdür ve de şahsımca savaş mevsimi diye nitelendirilir.21 haziranda başlayıp 23 eylül'de bitmesi beklenir.yaz mevsiminde insanlar saygısızlaşır , kırolar istanbul'un dört bir yanına yapışkan jöleli saçları ile yayılır , insanlar vücudları ile konuşmaya başlar , saflık bozulur.
    (skuba, 24.04.2004 10:33 ~ 10:35)
  2. yazmak fiilinden emir.

(bkz. bulmaca terminolojisi)
    (archmagus, 24.04.2004 22:18)
  3. güneş, şezlong, 45 derece, duş, soğuk bira, kumsal, havlu, uyumak, tatil, internet, muhabbet, izmir, terlik, body, güneş yağı, sıcak kuma basıp yanmak, dondurma, balkon, karpuz-peynir-ekmek, buzlu rakı.
    (marla singer, 27.05.2004 22:51)
  4. (bkz. yaz mevsimi)
    (bkz. hatalı giriş yapmak)
    (foreone, 28.05.2004 01:37)
  5. itü'lü öğrencilerin staj ve yaz okulu yüzünden tadını pek çıkaramadıkları,sıcak,güneşli,yapış yapış bir mevsim
    (hobbitt, 28.05.2004 03:02 ~ 03:03)
  6. en güzel mevsimdir. "bu ne sıcak lan" diye bıdı bıdı edileceğine değeri bilinmelidir. *
    (lethe, 31.07.2004 14:17)
  7. göz yuvalarımı zorlayan mevsim
    (anduril, 27.12.2004 16:49)
  8. insanların en çok birbirini beklemek zorunda kaldığı, gerek yaşam şartlarının zorlaştığı gerekse "beklemek" eyleminin zorunlu hale geçmesi ve özlem duygusunu çekmek zorunda bırakmasıyla kötü bir mevsimdir kanımca.

bu yılalrda sadece dinlenmek ve eğlenmek için görülse de gençler tarafından ilerde iş yaşantısının eklenmesi ve yazların işkence olması üstüne bir de sevdiğinizden uzak kalma gibi bedellerle uğraşırsanız yaz'a sağlam küfürler edersiniz.
    (hell guardian, 30.07.2005 15:26 ~ 15:27)
  9. yaz gelsin denize , havuza gidip dinlenicaz dedikte ne oldu? hafatasonu yapılan deniz keyiflerinden başka bir şey de yapamadım. evet bir de baktım ki yaz mevsiminin sonunada gelmişizzz.. aman yahu yineee soğuklar geliyor diye hayıflanmaktayım. son yaz günlerini iyi değerlendirmeli diye düşünmekteyim.
    (yalnızlık senfonisi, 13.08.2005 13:29)
  10. nerede geçirildiğine ve dolayısıyla da sıcağın bunaltıcılığına bağlı olarak güzellik veya fenalık katsayılarında oynamalar meydana gelen ama zannımca en kötüsü bile kıştan daha güzel olan mevsim.
    iyilik-hoşluk katsayılarına örnek vermek gerekirse:
    mersin---->sıfırın altında
    tarsus---->sıfırın çoooooooooooook altında
    istanbul-->bayağı büyük bir sayının epey bir üzerinde
    izmir----->çıplak gözle görülemeyecek kadar çok yüksekte...vs......vs.....
    (guest8644, 13.08.2005 13:35 ~ 20.05.2007 14:36)
  11. geceleyin sokaklarda dolaşıp 30 dakkada bir kola almanın ötesinde güzel bir mevsimdir, kış mevsimi kadar olmasa da.
    (skuba, 27.08.2005 03:14 ~ 03:14)
  12. güneş yanığını ve gece serinliğini içinde barındıran mevsim.
    (si, 17.06.2006 01:07)
  13. masmavi bir denizin,ıssız bir kumsalın hayalinin kurulduğu mevsimdir,denizden çıktığınız da hafif bir rüzgar,tatlı bir serinlik karşılar sizi,karşı koyamazsınız..
    bittiğindeyse buruk olur insan,sarı sonbahar tüm hüznünü yıkacaktır üstüne,yapraklar can verecek,ağaçlar çıplak ve yalnız kalacaktır..ağaçların kuytuluklarında kalan son yapraklar gibi sallanırken,zihnindeki yazdan kalma günler, tokat gibi çarpacaktır yüzüne sert ve acımasız rüzgar..aynı rüzgar değilmiydi,yazdan kalan seni hayata bağlayan,karşı koyamadığın..
    hep yeni bir yazın hayali kurulacaktır artık,biraz önce gözünün önünde can veren yapraklar,elbet dirilecektir yavaş yavaş..
    ve sen yazı özleyeceksin.. çünkü mantıklı olamaz insanlar kışın oldukları kadar..
    (manha de carnival, 21.07.2006 14:17)
  14. ilkbahar'ın cıvık kardeşi.oysa ilkbahar 6 ay sürse de direkt sonbahar'a girsek ne güzel olur.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 23.02.2007 19:42)
  15. yaymak, etrafa saçmak anlamlarına da gelen fiil . kadınların kullandığı bir tip başörtüsü olan "yazma" sözcüğü de buradan gelir.
    (aytok, 31.03.2007 15:31)
  16. ailenin tüm planlarınızı bozduğu mevsimdir.
    (psychick, 03.06.2007 18:59)
  17. komşuları tanıma mevsimidir. sıcaktan kapı pencere açık uyuduğunuz için kış boyunca ne sesini duyup ne de yüzünü gördüğünüz komşularınızı yakinen tanımaya başlarsınız. burda komşulardan kasıt aynı apartmanda barındıklarımız değil tabii. karşı apartmanda olup pencerelerimizin balkonlarımızın karşı karşıya bulunduğu insanlar.

iki sene evvel mi ne yaz okulu nedeniyle izmirde geçirdim yazımın kayda değer bir bölümünü. o süre zarfında öğrendim ki bizim karşı komşular çeşme'de büfe açmayı planlıyorlar. yine aynı komşular bu büfede mısır satıp satmamayı aile meclisinde tartıştılar ben de satılmasını içimden de olsa destekledim.

bu sene o komşular gitmiş anladım ki. yerlerine rus olduğundan şüphelendiğim iki kadın bir de adam gelmiş. anlamadığım bir dilde konuşuyorlar dolayısıyla konuya yabancıyım bu da bana eski komşularımın verdiği tadı vermiyor haliyle.

karpuz çıkar bir de yazları çok severim. bunu da eklemeden bitirmek istemedim.
    (ichgeheindaskino, 10.06.2007 02:16)
  18. kışı kandırıp başka bi gezegene kovalamış ve an itibariyle ebemizin hatrını sormakta olan şımarık mevsim.
    (ay cadisi, 24.06.2007 19:24)
  19. toplu taşıma araçlarındaki polemiği artıran.tembel okulu sevmeyen öğrenciler için başı ve sonu kabus dolu olan güzel mevsim.
    (gecmis zaman, 10.07.2007 21:56)
  20. küresel ısınma sayesinde insanların tahammül sınırlarını zorlayan mevsim...
    (perinthoss, 19.07.2007 23:56)
  21. çok şahane, kıpır kıpırından bir sezen aksu şarkısı.

yaz bitmeden gel
    yapraklarım solmadan
    narlar olmadan gel
    gün devrilmeden
    yeşil erik beyaz örtüye konmadan gel

doya doya seviş benimle hadi
    açık saçık konuş benimle hadi
    buram buram yaseminler tüterken
    alev alev tutuş benimle hadi

yaşarız, bu tende bu heves oldukça yarim
    coşarız, ayın şavkı aşka vurdukça yarim
    aşığız, sarıştık sarmaşıklar misali
    gel gör ki
    geçti geçiyor bu yazlar, ne hain..!

söz;
    hiç incitmem..
    ipek şal gibi akarım omuzlarından
    sen uyurken
    ben bir sevinç olur geçerim rüyalarından..
    (sezenehir, 19.11.2007 18:57 ~ 18:59)
  22. azericede ilkbahar anlamındadır. yaza da yay derlermiş.
    (olahabeoy, 07.04.2008 17:34)
  23. bu kelimenin eş seslilerini bi kenara bırakalım.gerçekten hayatta mutlu olunan çoğu an yaz mevsiminde yaşanmaktadır.kimse kış mevsimi üzerine şarkı yazmaz lakin neredeyse her ilkbaharda yaz şarkıları patlayıverir.boşuna dememiş atalarımız;çok paradan ve çok sıcaktan zarar gelmez
    (angelo, 13.04.2008 01:31)