"kadife sesli" ünvanını hakedecek kadar güzel sesi olan, özellikle de ses düzeninin yüksek kalitede olduğu bir mekanda canlı olarak dinlendiğinde insanı ücretsiz yolculuklara çıkaran, konser verse de gitsem diye beklediğim sanatçımız
birçok güzel türküsü olan,sesi güzel şahsiyet..lakin keşke hep türkü söyleseydide ulan böyle bir adam nasıl böyle güzel türkü söylüyor diye düşünmeseydik..
uzun lafın kısası hep türkü söylesin hiç konuşmasın..
samsun'da sarfettiği bazı sözler yüzünden savcılık incelemesi başlatılan kişi. acıyorum o kadar incelenecek konu varken bunları araştıran ayrılıkçı denyo zihniyete. sözleri ne miydi?
"sanatçılar ülkelerin sorunlarını dile getirmeli. her gün güneydoğu'dan onlarca şehit geliyor. o dağdaki insanlar da bizim kardeşimiz, askerler de bizim askerimiz. o yüzden barıştan, sevgiden, kardeşlikten güzel şey yok. yaşasın aşk, yaşasın kardeşlik, yaşasın sevgi. bu ülke hepimizin."
kanal d'de yayınlanan ''elveda derken'' adlı dizide 'zeynep' karakterini canlandıran burcu kara ile nişanlı olan şanslı insan. ayrıca türkülerine, o yumuşak güzel ses tonuyla ve bağlamasıyla eşlik eder.
neden oyunculuk yaptığını anlayamadığım insan.sesin güzel,magazine malzeme olmuyorsun,belirli bir karizman var..peki neden dizilerde görünüp kendini rezil ediyorsun özellikle oktay kaynarca,hande ataizi falan beraber bir dizi yapmışlardı acayip kötüydü...
üşüdüm biraz adlı parçayla içimizi ısıtır. insan üzüldüğünde en çok üşürmüş!
sokaklar ıssız sayfalar bembeyaz
ucu yırtık bir mektup üşüdüm biraz
ve deniz kokusu rüzgarın sırtında
kimi zaman kendimdeyim
kimi zaman kendi koynumda
istanbul'a ve sevgiye dair güzel bir şarkıyı seslendiren güzel sesli sanatçı.
ah be istanbul güzel istanbul
türlü sevda içinde canım istanbul
aramızda yollar var aşılmaz değil
köpürür arada denizler geçilmez değil
sen karşı kıyıda bir güneş ben ay misali
yakamozlarda buluşuruz geç kalma bari
ah seni can seni can
içimdeki bu heyecan
gel bahar solmadan
ikimizi de taşır bu can
ah be istanbul güzel istanbul <<<
türlü sevda içinde canım istanbul <<<
gitme aklım sende kalıruyuyamam geceleri
gitme aklım sende kalır uyuyamam geceleri
hiç ayrılmadık seninle,hiç ayrılmadık seninle
degil bir sene bir gün bile gitme.
belki birşey olmaz ama korkuyorum elde değil,
belki birşey olmaz ama korkuyorum elde değil,
hiç ayrılmadık seninle,hiç ayrılmadık seninle
değil bir sene birgün bile gitme...
gibi bir şarkıyı seslendiren o şimdi asker filminin en güzel karakteri.
tv makinasında 27 nisan muhtırasından yana tavır koydugunu belli eden sesinin guzelligini hafifletici sebep olarak saysak mı saymasak mı dedigimiz (galiba) chpyi de ezilenlerin partisi sanan sığ insan.populerliginine leke surmek olmasaydı dtp saflarında olurdu.
efendim önce bugün (09.04.2008) habertürk'te yayınlanan haberi okuyalım:
"yavuz bingöl 15 arkadaşıyla, selçuk yöntem'in cihangir'de bulunduğu kafeyi bastı
siyasi kanattaki gerginlik sanat camiasına da sıçradı. türkücü yavuz bingöl ile oyuncu selçuk yöntem dün gece beyoğlu’nda bir kafede üniversitelerde tekrar alevlenen öğrenci olaylarını konuşurken aralarında tartışma çıktı. görüşlerini savunan iki oyuncu arasında git gide büyüyen konu, kavgaya dönüşmeye başladı. çevredekilerin şaşkın bakışlar ile izlediği bu olay, yöntem’in başka mekana geçmesi ile kısa süreli olarak yatıştı. fakat sinirlerini bastıramayan yavuz bingöl, 15 kişilik arkadaş grubuyla, yöntem’in cihangir’de bulunduğu kafeyi bastı. yanında getirdiği arkadaşları ile birlikte yöntem’le tekrar tartışmaya başlayan bingöl, araya çevredekilerin girmesi üzerine arkadaşları ile birlikte mekandan uzaklaştı."
ve tanımımız gelsin:
"fikrini savunmaya (!) 15 adamla giden türkücü."
hep izleyiciler dizilere çok kaptıyor diye korkuluyor ya bu memlekette, buyrun işte daha fenası oyuncular da kaptırıyormuş. kara eşref ayıp etmiş aslan bey'e.