(ba of, 18.04.2004 21:08)
çalışmaya bakış açısına göre değişebilecek, kimi zaman 10dk kimi zaman gücü yettiğince sürebilecek bir eylem..
(geyik, 05.08.2004 14:06)
sonu başınız kitabın üzerinde ve kalem de elinizde olmak üzere uyuyakalmakla biten durum
önceki gece gözler kapanana kadar
diablo 2 oynadıktan sonra sabah 9'daki sınavın ayağınızı yerden kesmemesi için 5'te kalkınca evde kalorifer yanmamış olduğundan
göt donmasına karşı yapılabilecek yegane eylem.
(ling, 04.09.2004 08:03 ~ 08:03)
zor pozisyon yoktur, az pratik vardır
(mavio, 04.09.2004 19:12)
sınavlar öncesinde kütüphanede çalışmak yerine yapıldığında sınavda felaketle sonuçlanabilecek hareket.
*
hayat kadınlarının iş hayatı...
eğer ertesi gün sınavınız varsa, 5 dk içerisinde önünüzde kitap, elinizde kalem, kendinizi tatlı uykunun kollarında bulmanıza sebebiyet verecek eylemdir fakat uykunuz kaçtıysa ve ilk örnekteki gibi bir deneyime sahip olup uykunuzu getirmek için yapıyorsanız sizi saatlerce ayakta tutabilir, gün doğumunu izleme ayrıcalığına sahip olursunuz. (bkz:
murphy kanunları)
uyuma yöntemidir. çok çalıştığı için yorgunluktan uyuyakalmış izlenimi yaratarak vicdan mahkemesinden beraat getirir. çok yaptım ordan biliyorum.
isviçreli bilim adamları na göre hatalı bir çalışma yöntemi.
(xanax, 14.02.2007 21:08)
yatakta çalışan kişi bir fahişeyse gayet normal bir durumdur.
yatakta çalışan kişi işlerini internet üzerinden yada evinden halledebilen birisiyse yine normaldir.
yatakta çalışan kişi bir öğrenciyse ve ders çalışıyorsa çalıştığı dersten kalması muhtemeldir.
en yavşak çalışma metodudur çok afedersiniz. her an kaytarmaya müsait bir bünyeyi simgeler. aynı zamanda artistik bir insanın tercih edeceği yöntemdir keza annenin gelişni duyan çakal bir öğrenci kitaplar arasına kafasını gömerek 'aman da ne kadar çok çalışmış yavrucağım, çalışmaktan yorgun düşmüş, dur üstünü örteyimde uyusun' tarzı gayet masumane duygulara oynayabilir. sakıncalıdır, kesinlikle tavsiye etmiyoruz. en az müzik dinleyerek ders çalışmak kadar tu kaka bir yöntemdir diyoruz.
(troke, 14.02.2007 21:32)
sürekli sandalye tepesinde oturma sonucu ağrıyan poponuzu çalışmayı bölmeden rahatlatma eylemi...
canınız ders çalışmak istemediğinde biraz yatakta bakayım şu noktalara şeklinde olan ve sonucunda kalkıp ışığı kapatıp uyumakla biten ders çalışmaya çalışmak durumu.
final dönemlerinde yatakta çalışmaya çalışmak,yatakta uyumamaya çalışmak şeklinde iki devrenin akabinde uykuya dalma aşamasını da geride bırakmanıza sebep olup kalmanıza altyapı oluşturabilecek olan durumdur.bir de bir takım evlerde bazı bayanların gerçekleştirdiği eylemdir.
sadece 5 dk yapabildiğim ve uyumayla sonuçlanan eylem.
aslında çalışmak istememektir... çalışmaya çabaladım ama bak yine olmadı şeklinde savunma yapabilmek adına yapılmış bir harekettir, bile bile çalışmaktan kaçmaktır.
yatakta dik konumlanarak, ilk sahifeler cengaver gibi okunur, ardından yastık biraz aşağa çekilir, okuma hızı yavaşlar. aşamalarla, ki aşamaların gerçekleşme hızı kişiye göre değişerek, yatay pozisyon alınır. ışık açık şekilde, ağız suyu da notlara akaraktan uyunur. o uyku en bi verimli uykudur.
genelde ders çalışma oturarak başlar. fakat daha sonralar kanepeye ayaklar uzanır , böle daha rahatmış denir. ardından kanepeye boylu boyunca uzanır , ki bu bizim tarif ettiğimiz eylem. insan uzanınca beyin uyku hormonları salgılamaya başlar ve genelde bi 5 dakika sonra insan esnemeye başlar ve aklına şu düşünce gelir, şimdi yatayımda sabah 6 da kalkar iyice çalışırım hem sabah çalışmak daha verimli oluyormuş denir ve yorgan yastık uyku moduna geçilip uyunur. sabah kalktığınızda ise saat ne 6 dır ne 7 dir ne de 10. allah öğrencilere kolaylık versin....
"ya çalışmaya çalışıyorum ama uykum geliyo. iyisi mi ben bir yarım saat kestirip şu uyku belasından kurtullayım da sonra çalışırım."
"laaaaaaaaan ne ara sabah oldu
a.q. uyanıp ders çalışcaktım ben telefon çalmadı mı?"
yukarıda görülen monologu kişinin kendi kendine gerçekleştirmesini sağlayacak eylemdir.
2 kusurlu hareket vardır yukarıda. 1.si yatağa girmektir, 2.si ise biraz kestiriyim sonra çalışırımdır. telefon da bahaneyle söylenmiştir kendini rahatlatmak için çünkü telefon bilinçdışı olarak yanlış saate ayarlanmıştır doğru saate ayarlandı ise de bir el darbesiyle kapatılabilecek uzaklığa konmuştur %99.999999999.
(bkz:
bir öğrenci klasiği)